夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我睇左BK好耐 開POST都係第一次

我同我男友拍左多差5多兩年

其實佢最初已經成日懷疑我
成日問我D異性朋友係咪同我有野
A B C D E F君都懷疑過哂 ...
真係試過被佢質問到響到街喊出黎
其實我都覺得最初自己5識避忌..令佢多心
但係佢成日都話咩有圖有真相
約朋友出街要UP圖比佢睇 試過同我媽出街 佢話要我同媽自拍 佢先信
真係好救命
我媽叫我放棄左好耐
但係除左懷疑 佢真係好好..

我想令佢有信心 任被佢CHECK
但佢就開始懷疑我DEL 左對話
反而更跨張D行為
甚至乎同佢 同佢家人食飯 佢姐夫同我吹左幾句 佢話我姣佢姐夫
我都有問佢家姐 覺5覺我過左火 佢就話我男友把口臭 叫我5好理佢
叫我5好返工 驚我識到其他男仔 試過因返工問題嘈

其實我有諗過既 佢單親家庭 爸爸劈低佢幾兄弟姐妹走左去
佢應該會好冇安全感既
我都好體諒
我成日叫自己忍啦
佢次次CHECK我手機 逐個異性審我 我真係好辛苦
我5想放棄佢 但係我5知做咩先幫到佢??

依加因為佢懷疑我同某Y有路 冷戰緊
其實Y只係朋友既朋友 我見過兩次係聚會

勁揪  咁就過份得濟  發表於 14-6-7 13:36
catlover1026  咁痴線佬既  發表於 14-6-7 08:00

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆 yauki921 的帖子

你唔想放棄佢, 你問下自己你可以接受以後/將來都活係被懷疑嘅生活嗎? 其實莫講夫妻, 人同人之間冇左信任係好難維持關係。你唔好妄想你有改變到佢嘅威力, 其實你已覺得佢難頂, 你心底其實都想放棄, 但就係比個所謂拍拖五年縛住, 你問心你過去五年開心日子多唔多? 你打算再等15 定25年覺得佢會為你改變!!! 唉! 珍惜自己青春! good luck!

blythe0824  拍拖2年,唔係5年  發表於 14-6-6 22:56

伯爵府

回覆:係咪冇可能改變一個人

拍左兩年應該穩定,但佢仲有懷疑,你不如認真同佢傾下,講出感受,如果佢本身性格就係咁,唔會改善,咁你自己衡量下啦

Kayden-mama    發表於 14-6-10 19:31
芭芭拉

男爵府

其實有講既 冷戰過後佢扮冇野搵我 我又心軟
想同佢講清楚 佢又話冇野冇野
之後又懷疑過

瑪瑙宮

我諗您係靚女, 佢好担心您比人撬, 但係懷疑您同咁多個有景轟, 佢真係疑心好大, 同埋您人際關係應該好好, 成日笑咪咪, 容易打開話題, 外表又討人好感令人接受, 咁無得講架呢 d 性格+後天鍛練, 安全感 come from 人地就死得, 佢要改下, 您就佢都就唔到一世架. 好好諗下喇.

男爵府

回覆 Nancy20090615 的帖子

唔係靚女呀 正常人一個
我仲讀緊職業學校 全班女 得1男架炸
差5多畢業
圈子冇乜男 只有以前讀書識開果兩三個
我係成日笑...5通笑都有錯

只係佢比較宅 佢冇異性朋友
佢最要好既朋友 已經係小學識到依加個三個男

大宅

我只可以講。你只可以改變自己。唔好妄想試圖改變任何人。

佢既佔有慾。心胸狹窄。。。。。等等。

真係好難令人同佢相處。我ex都係一個咁既人。

我連返自己屋企食飯都唔得。陪我屋企傾計。諗住同我妹傾天光。

佢5分鐘一個電話話自己一個訓唔著。

真係好恐怖。

你要諗下。以後每一日都活在懷疑當中。連婚姻最基本既信任都無。

你自己覺得真係接受到。先好結婚。

結婚後你要容忍一段長時間。你都可以頂到先好生小朋友。

我唔係唔睇好你地。但事實係好難頂。人為自己生存。

有必要要活得不開心嗎?

別墅

好唔健康,睇下你接唔接受到第日結婚成日為呢d事嘈

瑪瑙宮

yauki921 發表於 14-6-6 22:46
回覆 Nancy20090615 的帖子

唔係靚女呀 正常人一個
您成日笑加上後生青春迫人, 都好 charm 架. 佢咁宅又自卑, 您成日笑, 佢都會懷疑您做乜鬼咁開心? 呢種人妒忌心重, 疑心大, 鬱鬱寡歡, 唔會大方, 成世對住佢, 成日問您同呀邊個有無野, 您得唔得先? 您都未出黎做野, 做野會遇到更多條件更好, 睇多幾個對象再揀下都未遲喇.

男爵府

回覆 Keekeesau 的帖子

佢成日話結左婚就有安全感 想同我結

點算好 我隔一星期就同佢為 (5知邊位)嘈 真係5知點嫁

禁止訪問

大宅

你讀緊書,應該好young,話唔定出來工作時,識到一個更好的,所以對而家男友的行為不用太上心。

Kayden-mama    發表於 14-6-10 19:31

複式洋房

或者同佢一齊搵一個共同嗜好,例如,行山,攝影等等,開拓佢社交圈子。其實係因為佢無咩嗜好,生活上就只得妳,而將焦點全放到妳身上。如果佢開拓佢自己圈子,時間少左,諗野都少左。人都開朗些。祝妳幸福快樂

男爵府

回覆 pig_pig1234 的帖子

佢興趣得一個 打機
佢有問我一5一打
不過我真係冇興趣打機...

佢都30歲人 我5知點推佢搵興趣..
我叫佢陪我學書法 應承左 講講下 又冇左件事

5通真係為左佢學打機??
有用??????

禁止訪問

男爵府

回覆 雲海 的帖子

除左懷疑 其他都好好呢
如果佢打我 我晨早走左啦 唉

起碼佢專一 佢話打機係為左RELAX

我都明白人人RELAX 方式5同

我都會自己響屋企搵枝咪唱K.....

定係我太蹤佢 佢得寸進尺

男爵府

疑心咁重既男人好難頂

禁止訪問

禁止訪問

引用:我睇左BK好耐+開POST都係第一次我同我男友

大宅

如果要忍受十個缺點換一個專一, 咁男人既專一真係好值錢呀 本來呢個夫妻版有關拍緊拖,都唔想覆。你仲有得簡真係好快走,不過走得小心點,呢類男人報復性強,佔有慾強,妒忌心強,高危。。

首頁

尾頁

跳至