嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

回覆:mustela facial cream

唔得,我b仲敏感,爛多兩錢重!
香料又多喎!

我b搽cetaphil restoraderm, ai, aveeno baby eczema therapy
3隻都冇香料,仲好有用!

禁止訪問

大宅

回覆:小米之品 的帖子

真係麻麻,bb塊面好乾,搽完冇好d

男爵府

2018復活節勳章 陪月勳章 畀面勳章

勁唔得, 千期唔好用, 我個女塗完紅晒

禁止訪問

男爵府

有用過,無咩特別,香料太勁,所以無再用!但patpat cream,body lotion,二合一沖涼係好好用

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

未生之前, 買左佢d 野, bb出左世用, 完全唔好過... 用qv仲好, 又平又正!!!

禁止訪問

回覆:bbpompom 的帖子

男爵府

牛年勳章

香料太勁,搽完之後紅晒

小丸123  x2  發表於 14-7-12 12:45
小丸123  x2  發表於 14-7-12 11:54

大宅

我用白色for濕疹果支又ok喎。

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

用過,敏感,同意其他媽咪講香料太勁,用physiogel最好,大大支,又唔貴

禁止訪問

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

shaiko 發表於 14-7-10 22:01
我bb都有濕疹,用左ai cream一排好d又無用,都係乾,用左mustela新出隻for 濕疹cream好好多同keep到無咁易 ...
呢個系列有FACIAL CREAM, 無香料, 低敏, 我BB用緊, 都OK.

禁止訪問

引用:Quote:shaiko 發表於 14-7-10 22:01 我bb都

侯爵府

Mustela 有幾條line, 藍白包裝盒同樽個d 多數比 normal 皮膚用, 我估樓主講既facial cream 就係lee條line.

另外佢有條line 係無香料, especially for 濕疹皮膚. 即係樓上SHAIKO SHOW 個一個 STELATOPIA 系列

我兩個小朋友, 一個皮膚OK, 另一個濕疹. 兩條LINE 既FACIAL CREAM 都有買, 分開比佢地搽. 相安無事

shaiko  勁,我用咁耐都唔識分  發表於 14-7-12 01:00

禁止訪問

回覆:jjwmkk 的帖子

男爵府

牛年勳章

引用:我bb都有濕疹,用左ai cream一排好d又無用

原帖由 shaiko 於 14-07-10 發表
我bb都有濕疹,用左ai cream一排好d又無用,都係乾,用左mustela新出隻for 濕疹cream好好多同keep到無咁易 ...
大約幾錢支呀?

禁止訪問

回覆:黃曲奇 的帖子

男爵府

如果不是濕疹,只是皮膚較乾,可用最普通的aqua cream,又平又好。
當年大仔咩都試哂:mustxxxx,sxbx,phyxxxx,最後竟然係$2x既cheap cheap cream最好

首頁

尾頁

跳至