母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我昨日飲咗回奶茶,但而家個胸塞左好痛,點算? 搞佢好定唔埋佢好?

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 connie813 於 07-11-4 13:48 發表
我昨日飲咗回奶茶,但而家個胸塞左好痛,點算? 搞佢好定唔埋佢好?

咁你要勤D比BB啜先得啦~我都試過不過亞B好邦手佢啜啜下啜通左,如果真係吾得你就試下泵啦,不過好痛,再吾得就要睇E生,或者返健康院搵姑娘邦你通返!
人就是如此!喜歡隨著環境轉變.是對是錯,當下覺得好玩就不顧後果!做了媽媽時常會大罵孩子的好奇.好勝心.但做媽媽的會否反醒自己也不是如此!

大宅

如果係塞就一定要通,如果唔係變乳腺炎就慘。如果唔係塞,正係谷,就食panadol la.

原文章由 connie813 於 07-11-4 13:48 發表

複式洋房

唉!我已經去咗健康院比姑娘同e生睇咗,話我兩邊都塞咗,叫我自己按摩多d,搾出來,但係我自己點整都唔通,仲越來越痛添,但係又飲咗回奶茶,如果比呀b吮又驚唔收奶喎,而家都唔知點好!:-(

原文章由 gunsou 於 07-11-4 21:01 發表
如果係塞就一定要通,如果唔係變乳腺炎就慘。如果唔係塞,正係谷,就食panadol la.

男爵府

我諗不如先攪返通乳線吧。如果唔係發炎就大件事了。
等通返後,如果真係要停奶,才慢慢停吧!
祝早日康復!
原文章由 connie813 於 07-11-5 12:52 發表
唉!我已經去咗健康院比姑娘同e生睇咗,話我兩邊都塞咗,叫我自己按摩多d,搾出來,但係我自己點整都唔通,仲越來越痛添,但係又飲咗回奶茶,如果比呀b吮又驚唔收奶喎,而家都唔知點好!:-(

...

複式洋房

知道了,我會比心機搞通佢先! Thank you!!

原文章由 yanlongma 於 07-11-5 17:11 發表
我諗不如先攪返通乳線吧。如果唔係發炎就大件事了。
等通返後,如果真係要停奶,才慢慢停吧!
祝早日康復!

大宅

我都覺得要通左先!

咁你泵出嚟D奶, 仲會唔會比BB食?
其實飲左回奶茶, D人奶仲飲唔飲得?

複式洋房

有呀!我仲有比呀B食呀!我都有問過健康院姑娘﹑醫生同買回奶茶嗰陣都有問過呀中醫,佢哋都話呀B可以飲,但係個胸仲有刺激係回唔到奶之麻!

原文章由 cc123456 於 07-11-7 02:08 發表
我都覺得要通左先!

咁你泵出嚟D奶, 仲會唔會比BB食?
其實飲左回奶茶, D人奶仲飲唔飲得?

大宅

你而家好返未?

原文章由 connie813 於 07-11-10 12:30 發表
有呀!我仲有比呀B食呀!我都有問過健康院姑娘﹑醫生同買回奶茶嗰陣都有問過呀中醫,佢哋都話呀B可以飲,但係個胸仲有刺激係回唔到奶之麻!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊