自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

你個妹講到自己幾叻幾醒幾巴閉

叫佢拿拿林揾錢搬,同佢斷六親

好好坐月小心身體

大宅

唔好理佢, 自己搬, 等佢訓街又好. 乞食又好. 你要照顧左你自己先. 其他野都唔好諗住囉.

伯爵府

2024勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

佢借人錢,寫你居住地址,都好麻煩,追數公司會上門,你坐緊月要保重身體,免操勞!屋企咁多狗,d狗苛野,你阿妹又唔抹,睇見都好煩,你又話搬屋又多野搞!真辛苦!
大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

男爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

為你自己頭家一定要硬起心腸,你可以容忍和放縱你個妹,你要顧及你先生,佢只想同你和小朋友一齊生活,容忍有限度,現在包食包住包受氣點頂,現在你自己都覺得難頂,更何況你先生。如果你真係好想你個妹好,記得叫你父母一齊要硬起心腸,佢唔試過獨立唔會長大。保重身體

大宅

同我case差不多,幫唔到ga!!要有教訓先會醒...2x年來我99仍然幫佢細佬,多年共賣咗3層樓去還債,連99自住嗰層都要按咗(本來退休手有3層樓不知幾無休la!).....死未? 後來偷62錢,呃仔女$都要幫,結果62同99離婚,佢都死攬住細佬...........細佬無改過,仲越借越多.....依家佢地等坐監..........為阿妹好,千奇咪幫,早d跌,早d起番身做人~~

[ 本文章最後由 5354 於 07-11-6 18:00 編輯 ]

水晶宮

Absolutely agree!!!
原文章由 大豬既老婆 於 07-11-6 06:30 發表
你 狠 心 對 距 一 次 其 實 先 系 最 有 效 幫 距 既 辦 法 !

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

禁止訪問

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我覺得呢個唔得,因為租屋要比上期,按金,嗰個死女包,又嫌呢樣嗰樣,呢度起碼無咗萬幾2萬,又要幫佢買傢俬,都係一於唔好理佢咁多,你地一家4口搬走,唔好理佢,如果佢係要懶死唔走,就叫業主報警拉佢啦!
原文章由 minipooh 於 07-11-6 11:32 發表
你同你父母俾個妹咁樣激法真係唔掂喎, 係唔係由細到大被縱壞左呢? 你叫佢搬走佢又唔肯搬, 我有個nall 弱諗法唔知得唔得, 幫佢搵間屋幫交埋第一個月屋租叫佢搬走, 以後就咪鬼理佢, 千其唔好再俾佢返你度住呀, 長此落 ...
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

我更加佩服你老公, 可以忍到咁既同屋主.

男爵府

原文章由 giraheiyear 於 07-11-6 03:19 發表
立即斷絕關係.....

別無他選
即斷絕關係!!!!

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原文章由 KITTYMAMA 於 07-11-6 09:17 發表
rainstarwater

絕情d喇
你對佢仁慈, 即係對自己殘忍

AGREE

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

嘩...你個妹..真係極品....
唔好理佢啦...冇得幫..佢根本由頭到尾都係指意你地?其實一開始就唔應該幫佢還卡數..唔應該比間屋佢住...唔應該比佢搬入你屋...
依家真係..如果阿妹唔走咪等業主報警囉

禁止訪問

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

原文章由 kittho1068 於 07-11-6 00:20 發表

絶對同意!要比d教訓佢先得,唔係的話辛苦的係你父母,而且你父母重負幫個不知所謂的人還,咁樣落去,後果不堪想!

old 咭數 + new (if you parents pay for her again) = a big hole, no ending. at the end, your parents may need to sell the house and pay for her, but she will not appreciate you as she thinks "lo fung".

大宅

不如試下叫你老公做丑人,叫佢搬!等佢唔好以為乜都以為屋企人幫佢搞掂晒!到時佢仲瘀呀,初初家姐叫佢搬佢就不知所謂,賴死唔走!

珍珠宮

2024年龍年勳章

係吾係親生咖?

大宅

有冇攪錯~~真係睇到火都黎,你個妹真係離晒譜簡直不知所謂,話知佢訓街一定唔可以再同佢住,就算佢反面都唔好心軟呀.明知係個冤崩爛臭既氹你都要踩落去咩,無得返轉頭架!
你坐緊月要保重唔好屈到病.

男爵府

:tongue: 人渣

首頁

尾頁

跳至