論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:苦中作樂:工人最爆整爛左d乜?

我姐姐最爆將我個玻璃面既磅羅去洗,我只不過叫佢clean, 半個鐘後我見到個磅琼梗水,問佢點解用水洗,佢話以為係鏡,我話你有無見到鏡要企上去照?同埋如果係鏡,你洗時見唔到自己個樣唔覺得奇架咩?

子爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 熱血勳章 畀面勳章

我部dyson花晒
洗奶樽(膠), 可以洗爆個樽
屋企幾幅牆俾佢用chair撞到花曬
叫佢用濕布抺單車, 佢就搬入廁所有花灑淋部單車!!!!

侯爵府

引用:有次發現多士爐壞咗,好耐冇用過,就問工人

原帖由 maomama 於 14-06-18 發表
有次發現多士爐壞咗,好耐冇用過,就問工人發生咩事?佢話佢從來冇用過。最爆係佢話個爐係上個月壞,壞咗好 ...
Sigh! 我最憎就係,籍口多多,錯左又唔認!

侯爵府

回覆:momoballs 的帖子

又一唔用腦既姐姐!

複式洋房

我工人試過有把刀劈開支蠔油。。Dvd機裝碟個位唔等佢自動收埋。。一把當櫃筒咁推壞左。。

複式洋房

一手推埋推爛左

複式洋房

回覆:chilicatss 的帖子

我工人用陶瓷刀削南瓜皮,結果把刀斷開兩節,南瓜完整無缺。
我只可以講句好彩佢無切到自己

複式洋房

回覆:Allebellecool 的帖子

佢仲試過洗浴缸洗到扶手甩埋,我仲未搵到師父識修理

大宅

momoballs 發表於 14-6-18 08:13
如果係鏡,你洗時見唔到自己個樣唔覺得奇架咩?
佢哋個腦真係好有問題,我哋嘅常理喺佢哋身上係唔適用

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 sisbro 的帖子

鐵閘門既十字鎖匙, 成隻手指尾咁粗都可是比佢整彎, 彎到門都開唔到, 其他嘢都未計

子爵府

2018復活節勳章

ckiki88 發表於 14-6-10 16:54
黎左兩星期已經掃爛我個掃把…
之後叫佢去買個最平的返黎用算數
我個工人都係好快及經常整爛掃把, 真係唔明點解會爛....

侯爵府

引用:我工人試過有把刀劈開支蠔油。。Dvd機裝碟

原帖由 chilicatss 於 14-06-18 發表
我工人試過有把刀劈開支蠔油。。Dvd機裝碟個位唔等佢自動收埋。。一把當櫃筒咁推壞左。。

...
刀劈蠔油??
歡樂滿東華既節目黎架?!

zitzai  真係笑到喊  發表於 14-6-20 01:41

子爵府

回覆:sisbro 的帖子

我舊工人切年糕竟然用陶瓷刀。

聽大家講得多,我自己開洗衣機,工人只負責掛衫,避免她弄瓌。

伯爵府

BK Milk勳章

佢把自己的門匙放入洗衣機洗,我們的是大眼仔洗衣機,𥚃面D不銹鋼損毀又唔出聲,洗爛曬D床單先話我知,最後要換一部新的,成6仟蚊。

侯爵府

引用:佢把自己的門匙放入洗衣機洗,我們的是大眼

原帖由 Kmee@@ 於 14-06-19 發表
佢把自己的門匙放入洗衣機洗,我們的是大眼仔洗衣機,𥚃面D不銹鋼損毀又唔出聲,洗爛曬D床單先話我 ...
你仲夠膽換部咁貴?
自從用左工人,我慳唔怕用cheap牌子,反正都本壞來用?再壞都唔心痛!
會用$同保養期去考慮買唔買!

大宅

引用:我個前姐姐連廚房雲石枱面都成幅整裂左...+

原帖由 Rpcwong 於 14-06-10 發表
我個前姐姐連廚房雲石枱面都成幅整裂左... 你話勁唔勁..
Same , 成個人企上去

珍珠宮

引用:我部dyson花晒洗奶樽(膠), 可以洗爆個樽屋

原帖由 suki2500 於 14-06-18 發表
我部dyson花晒
洗奶樽(膠), 可以洗爆個樽
屋企幾幅牆俾佢用chair撞到花曬
我 ex bun 試過霎到我個 mustela 變咗形,連陪月都話做咁耐未見過一個樽可以覺醒咁

大宅

引用:Quote:原帖由+suki2500+於+14-06-18+發表我

原帖由 zitzai 於 14-06-20 發表
我 ex bun 試過霎到我個 mustela 變咗形,連陪月都話做咁耐未見過一個樽可以覺醒咁

...
我以前個件戰績仲勁,鑊鏟360度轉咗一圈,暖爐,無數衣架,抽氣扇,大門對講機,無數燙斗,風筒,佢連自己刷牙支牙刷都可以刷斷,仲要唔只一次

大宅

maomama 發表於 14-6-18 07:11
有次發現多士爐壞咗,好耐冇用過,就問工人發生咩事?佢話佢從來冇用過。最爆係佢話個爐係上個月壞,壞咗好 ...
最火滾明明衰咗,仲要嗡啲無㮷嘅。佢地自己白痴,當個僱主都白痴!

sisbro  係!因為我地白痴,所以先請佢!  發表於 14-6-22 01:27

伯爵府

引用:我工人用陶瓷刀削南瓜皮,結果把刀斷開兩節

原帖由 Allebellecool 於 14-06-18 發表
我工人用陶瓷刀削南瓜皮,結果把刀斷開兩節,南瓜完整無缺。
我只可以講句好彩佢無切到自己

...
我件用把陶瓷刀劈粟米,但之前講過話把刀只可切野,唔同既刀唔同用途,最終我罰佢買咗把日本城百多元既回來,但同我那把比,差好遠,佢話把刀唔好切,我話無辦法啦!邊個叫你整爛!你地唔用得好野!

首頁

尾頁

跳至