論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 sisbro 的帖子

我新裝修後買嘅洗衣機,唔夠8個月比佢地整壞左,仲互相推卸責任。早兩日發現連bb房個吊趟衣櫃門比佢地整爆左,個衣櫃仲係全屋最貴嘅傢俬我都唔知下一樣會係乜野

複式洋房

回覆:Rpcwong 的帖子

我個同你差唔多都係廚房雲石洗手盤二條裂痕新裝修不到一個月輕輕話佢用野小心,佢答:唔關我事我唔知。總之所有野整壞都一定唔關佢事,一定係其他人,或者自己壞

侯爵府

回覆:TotalJay 的帖子

同我個工人一樣,"我唔知喎!"
發生一切衰野都係唔知!衰野係天做成!自然災害!所以佢地d國家都比較多天災.....

別墅

回覆:苦中作樂:工人最爆整爛左d乜?

鋼琴最怕潮濕,之前個工人叫左佢千其唔好清潔我個鋼琴,我會自己搞,點知有一日放假見佢好自然咁用一塊超濕既布幫我抹琴,我stop佢,仲同我講佢原來日日都係咁抹,嬲得我丫! 另外唔夠三個月就壞洗衣機(唔夠兩年的歐洲機價值$5xxx),電飯煲,煎pan等等

別墅

回覆 Rpcwong 的帖子

我都唔知佢點整裂, 問佢佢就話佢都唔知幾時裂左... 可能成個人企上去?!

禁止訪問

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

自從有工人, 所有家電、用品、碗碟, 只會買平嘢, 唔會買咁貴。

子爵府

引用:回覆 Rpcwong 的帖子我都唔知佢點整裂, 問

原帖由 Rpcwong 於 14-06-25 發表
回覆 Rpcwong 的帖子

我都唔知佢點整裂, 問佢佢就話佢都唔知幾時裂左... 可能成個人企上去?! ...
通常裂都係因為成日劈野

大宅

我姐姐整花佐隻平底鑊, 晚晚洗完後放佢自已部手提落去姐住條花痕,直到佢放假個電話終於離開隻鑊我先發現,佢真係精,知我唔會攪佢電話。中間都話佐佢好多次唔好再放電話落隻鑊。

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

工人黎左一星期都無就抹爛洗衣機門,係抹爛

神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

我果個算係甘,電器都冇乜壞過,係劈崩一把單人菜刀,一把孖人菜刀好似狗牙甘,一把陶瓷山果刀,一把孖人生果刀

我成日諗佢會唔會當佢地係倚天劍同屠龍刀自己係廚房玩互劈

大宅

呢個好經典,仲上埋報紙:

我朋友工人燒左佢間屋-煲湯開住火唔記得就出左街,又無帶鎖匙;朋友飛車返到去門口已經見到兩架消防車加一架白車。個廚房total loss,個客廳黑晒,牆紙燒埋。消防救完火間屋所有傢俱浸晒。

正當我朋友想暈之際,個工人仲快佢一步,講完"亞SIR我無心,唔好炒我"就暈左,霸埋架白車坐。(我朋友事後講到呢度,我地笑到呢)

小小葉  Omg,成間屋都比佢拆哂,損失慘重呀!  發表於 14-7-5 10:37
athree  睇到霸埋架白車坐, 我真係忍唔住笑左出聲   發表於 14-6-27 14:47
sisbro  強! 最終有冇炒左佢?  發表於 14-6-27 05:04

大宅

陪月勳章

廁所板!!

sisbro  小事! 我之前個工人第一日已經整爛左,佢成百六磅企上去,真係就咁烈開三片!  發表於 14-6-27 05:07

複式洋房

回覆:sisbro 的帖子

我個個都係,一星期一支“潔宜亮“
可能拎黎飲

sisbro  其實係咪要用咁多?  發表於 14-6-27 05:08

珍珠宮

睇晒,覺得自己工人好好冇乜整爛我野,但...佢剛剛打爛我LC盅我好想盅佢

yly2  笑死我  發表於 14-6-30 22:05

男爵府

本來個人好DOWN, 睇完呢個POST開心左好多. 真係多謝咁多位. 不過更加唔想請工人. 因為計埋佢地既破壞力, 請一個人真係要成7-8千蚊一個月.

大宅

Chok 斷洗衣機把手,然後拎住個斷咗嘅把手話我 \"it\'s broken, but I don\'t know why...\"

另外,買咗啱啱一年嘅微波爐,得佢一個人用,搞到識轉識著燈但唔識熱

大宅

引用:呢個好經典,仲上埋報紙:我朋友工人燒左佢

原帖由 Hase001 於 14-06-26 發表
呢個好經典,仲上埋報紙:

我朋友工人燒左佢間屋-煲湯開住火唔記得就出左街,又無帶鎖匙;朋友飛車返到去 ...
超好笑

侯爵府

引用:Chok+斷洗衣機把手,然後拎住個斷咗嘅把手

原帖由 minniez 於 14-06-30 發表
Chok 斷洗衣機把手,然後拎住個斷咗嘅把手話我 "it's broken, but I don't know why..."

另外,買咗啱 ...
壞microwave 好危險架!

首頁

尾頁

跳至