自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

老公永遠唔會企我果邊,樣樣都係我錯曬永遠有佢地講就無我講

男爵府

好媽媽勳章

唔好唔開心啦 ! :) 啱聽咪聽囉 ! 唔啱聽咪 "炸" 聽唔到, 當佢唱歌. 可能你 c6 都係想多一事不如少一事, 老人家, 咪讓下佢. 我自己都係咁, 我有兩個仔. 老人家勁緊張. 超麻煩 !

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

我同男家d人就好似好剛相識朋友,好少講野,大時大節見到面我都好少出聲,就算佢地話我個女點點點,我都當聽吾到,日子久了,佢地都好少話我,所以我地都見做相處融洽.

原文章由 幸福 於 07-11-7 11:17 發表
唔好唔開心啦 ! :) 啱聽咪聽囉 ! 唔啱聽咪 "炸" 聽唔到, 當佢唱歌. 可能你 c6 都係想多一事不如少一事, 老人家, 咪讓下佢. 我自己都係咁, 我有兩個仔. 老人家勁緊張. 超麻煩 ! ...

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

都係果句: 相處好 同住難

大宅

雖然我都係好少同佢地講野。但我真係好鍾意我老爺同奶奶。。佢地好可愛。 。煮野又好食。。我有同我老公講。我好鍾意佢地

珍珠宮

畀面勳章

我99係一個超級煩同埋野蠻既人, 又係有佢講冇人講個隻, 我不嬲都同佢冇2句, 需然大家一齊住, 不過佢有佢我有我, 我老公就中立, 佢話2個都唔幫, 廢時煩喎!!

大宅

我就覺得幾好啦,我奶奶幾靚架又溫柔,可能佢有工作所以都幾開通

大宅

絕對贊成

quote]原文章由 小木偶媽咪 於 07-11-7 12:07 發表
都係果句: 相處好 同住難 [/quote]

複式洋房

我奶奶 "入得廚房, 出得廳堂", 最難得湊得我個囡囡十分十分之乖巧o

同自己MAMi都有意見分歧la, 何況奶奶呀? 無為令"老公" 難做la.

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 小木偶媽咪 於 07-11-7 12:07 發表
都係果句: 相處好 同住難

係呀,所以我99只係同我地住得好近,日日黎睇阿囡架咋

男爵府

原文章由 SUSANNA 於 07-11-7 11:26 發表
我同男家d人就好似好剛相識朋友,好少講野,大時大節見到面我都好少出聲,就算佢地話我個女點點點,我都當聽吾到,日子久了,佢地都好少話我,所以我地都見做相處融洽.

...

同我差不多,一年至見幾面,做戲咁做,大家樂.......?-(?-(

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

男爵府

原文章由 bb123321 於 07-11-7 15:10 發表

你就好啦......一年至見幾面. 見到佢就想嘔

你睇我好,我睇你好啦~唉~?-(
先前我搬屋,佢送咗份入伙禮>>>>>麻雀連檯,:tongue:因為佢話人多開一檯唔夠喎,我話唔要,姑奶 (佢個乖女)即刻話 : 亞媽送嘢俾個仔關你乜事.......

大宅

ok啦,我覺得佢都係緊張個仔同個孫啫,
所以會長氣d,叫我做咩做咩.......最緊要大家尊重對方;
6299好多時講錯野,不過我已經進入化境;而且佢地年紀大,通常就得都會就佢地~

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

始終不是自己阿媽,
佢又不會當你是親生女,
唔一齊住, 久不久見下

侯爵府

非常融洽

大宅

我同奶奶都OK,但我老公同佢就'火星撞地球',成日要我做和事老。

佢地好煩呀!!!:tongue:

男爵府

好媽媽勳章

都仲可以相處到既,不過我就次次都要睇佢地面色及聽一d難聽說話囉,暫時仲忍到,我一定會有禮貌對佢地既,佢地再過份d既,最多就少d見啦

複式洋房

我奶奶係個D笑面虎,你以為佢好開心,實情佢嬲左你都唔知!
佢幫我湊個女湊到三歲,其實我都好感激佢幫手,但9月起我個女讀K1番來我屋企住,佢只是幫我湊佢放學回我家,知後問題越來越多,成日話個女亂發脾氣,話我唔識教女,個女好多時蝦佢成日發佢脾氣,但我面前就OK,佢話我比壓力個女,係我面前乖,係佢面前個女就發佢脾氣,真係頂佢唔順! 扮明係佢寵佢,寵到個孫唔怕佢,咁都話我倆公婆,好彩我老公都同我同一陣線,但我真係好火滾,D咩野理論,仲有佢得呢粒孫,所以佢超級緊張佢.攪到我湊個女湊到好大壓力!

男爵府

好媽媽勳章

唉! 我都係有呢種壓力, 佢以前幫我湊, 而家我自己湊, 我兩個仔不是肥肥白白,有時一兩聲咳, 佢就覺得係你湊得唔好,而且 d 細路有爺爺麻麻嚮度就特別"樓" 計. 好激氣

首頁

尾頁

跳至