夫婦情感

跳至

首頁
34567...14

尾頁

珍珠宮

回覆:去小三教的小學

比我,我會先拉返c6返黎先。。。
當做戲又好嘜都好,愈恩愛愈好。。。
到佢到反目成仇之後先再離開。。。
到時再攪事都未遲。。。。

男爵府

不智既做法,小三再錯,都錯唔過男人,若然你選擇原諒,就應該息事寧人,若然你想放棄,咁又何必苦苦糾纏。痛係痛架啦,最錯係男人。
做人,5好難为自己

珍珠宮

畀面勳章

在婚姻上,你丈夫才對你有責任,小三沒有。

如果說道德上的責任,你丈夫的責任也不會比小三輕。

既然如此,為什麼不去你丈夫的公司,而要去小三的學校?

明白樓主的痛苦,但男人犯錯,不應該把懲罰都加到女人身上。

珍珠宮

回覆:MM99 的帖子

Email很耐以前?現在係都whatsapp 啦!

情天霹歷,算是吧!唉

男爵府

BK Milk勳章

MM99 發表於 14-6-12 01:00
小三email話我老公唔肯離婚拖住佢, 迫我46快離婚同佢組織個家, 仲話問襯46幾時離婚我46就老脾唔準佢提唔準 ...
咁哩個小三CHEAP上加CHEAP喎.....如果對老公已經絕望,如果心情精神已經快不能承受,
我覺得寫一封類似心潔既聲明, 聲明你會一齊面對困難,但同情小三等了又等的悲哀...之類的信件寄去學校吧....
駁下佢會良心發現,又可以發淹下你心情...

P.S.其實真係有可能會炒, 學校好好好好驚D謠言,校長會好忌諱,(以前有老師在學校跳左上左報紙, 結果7-10之後間學校都係
統一派位後, 人人派左去果間都會喊咁口....)
一般小學老師言行舉止亦都應該要符合道德標準, 唔同私人公司, 私人公司老細就睇邊個賺到錢, 學校係怕謠言怕影響到校譽的.

但另一邊廂,唔排除真係好似JM講咁更加PUSH左男人同情佢?你認真_

別墅

枉為人師

子爵府

育兒性格勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 rayhong9 於 14-06-12 發表吾

原帖由 MM99 於 14-06-12 發表
小三email話我老公唔肯離婚拖住佢, 迫我46快離婚同佢組織個家, 仲話問襯46幾時離婚我46就老脾唔準佢提唔準 ...
咁串……

大宅

首先,對於話教師應否較其他人更高道德標準,很不正確。

先想一個問題,誰人不應對自己有高道德要求?律師,會計,記者,消防員,管理員,酒店房務,農夫,雞農,廚師,建築工人。 呢啲人高中基層都有,無道德都足以死人害人。

第二,既然你都講求道德,咁好應該想一想,己所不欲。人誰無過,你都唔想有人將你的錯事,失禮事,傻事,瘀事公諸於世。

第三,成熟人做事是解決問題,不是增加問題。這樣做是解決還是複雜問題, 你心中有數。

你要報復,咪搵過個男人,最佳的報復,既不傷人自己又開心。

最後,人生漫漫長路,還有很多開心事等你找,闊一點胸襟,容更多樂事。

伯爵府

放過別人等於放過自己,佢地係衰,但不用你自己出手,佢地都會得到應有的報應,就算人家傷害你,你也不要傷害人吧

芭芭拉

男爵府

回覆:bik1229 的帖子

可以分享上年發生乜事嗎?

你真係高EQ

大宅

引用:Quote:原帖由 Superman-GF 於 14-06-11 發

原帖由 MM99 於 14-06-11 發表
這是我的錯?
未必是你錯
佢可能是大情聖
但當初為何同佢做人世?

感情是兩方面
如何去keep 是好重要

珍珠宮

回覆 jamiemeowmeow 的帖子

我發現一堆小三既艷照, 真是夠爆掛。C6當然唔認啦, 話些相中人唔識既, 是同事WHATSAPP大家分享既, 難道我會認錯人嗎?

呢位八婆勾人老公十幾年, 仲要比人影些露4點既相, 真是呢些人有非一般人既道德觀念。呢條小三任職政府最複雜既部門, 以勾引同事為樂, 真是聽天修。

soso1227  幫佢分享出去!  發表於 14-6-12 12:52

子爵府

同對方攤牌,話唔想小朋友被無道德的人教,叫佢自己辭職,兇佢話否則會向學校投訴。

唔受的話就惡毒啲玉石俱焚,在家長口耳間傳開去,令小三面對壓力頂唔順辭職。

男爵府

引用:回覆 jamiemeowmeow 的帖子我發現一堆小三

原帖由 bik1229 於 14-06-12 發表
回覆 jamiemeowmeow 的帖子

我發現一堆小三既艷照, 真是夠爆掛。C6當然唔認啦, 話些相中人唔識既, 是同事W ...
真係痴痴地!比我就print出來寄去佢部門個HR. 睇佢点死?

咁你嬲唔嬲你老公三番四次甘betray你!

大宅

但小三一直以為做小三相安無事,佢做小學教師又好人工,做老師又多假期,緊係有時間同你c6 糾纏la, 試下無左份工,要為生活撲水睇下佢點
係我會用人地個名,扮睇唔過眼爆law, 千祈唔好出自己既名,高名d 爆
同埋應該爆俾家長知,爆俾學校,到時學校容忍佢,ma 又係無分別,俾我當年之前一發現就俾最後通碟c6la, 當開始話俾機會,到1~2年後仲拖拉,點解到5 年仲咁呢,佢就係見你忍足1x 年都忍,ma 無忌諱law, 佢唔肯離婚,你自己可以單方面申請架ma, 係你自己唔捨得?
有jm 分析如爆小三,可能小三會得到c6 同情可憐,將c6 推向小三,咁ma 好law, 俾c6 一個決定,事情終要有個了段,你另一post 話c6 同小三糾纏大半世,你又何尚唔係俾呢件事糾纏左大半世呢,如果想爆ma 爆law, 到時你去左外國,你ma 又係心養養點解唔爆,或者你c6 仲係同小三一齊,咁不如早d 知個答案仲好la, 即使你係x 太名份,但活在這個陰影之下,你又開心咩,唔通等到個仔結婚,你c6 仲係咁咩,如果你想你c6 段絕同小三來往,就咁睇你舊post, 佢又唔止小三,愛眛個d,...
真係好希望你不再受折磨

珍珠宮

回覆:jamiemeowmeow 的帖子

我老公一直都對我不錯,好錫兩個細路,我唔想兩個女唔開心,最重要係每個月準時出糧比我。攪事就會玉石俱焚。

我好似騎刼左樓主個post.

大宅

yanchan71 發表於 14-6-12 09:20
但小三一直以為做小三相安無事,佢做小學教師又好人工,做老師又多假期,緊係有時間同你c6 糾纏la, 試下無 ...
我要澄清, 我都係去年先有真憑實據佢地出軌, 唔係一直忍左十幾年, 唔即刻離婚係我比了幾次機會仲發現46呃我, 所以現在心淡了, 就算46依家話真係斷左, 日日陪住我但我都唔信佢地無聯絡, 硬係覺佢古古惑惑咁, 我無唔捨得, 我要等到我離開先, 因為我單方面離婚46好顛發晒老脾失晒控咁, 我同個囡係屋企好驚.

大宅

bik1229 發表於 14-6-12 09:46
我老公一直都對我不錯,好錫兩個細路,我唔想兩個女唔開心,最重要係每個月準時出糧比我。攪事就會玉石俱焚 ...

唉, 好多時為左經濟壓力要啞忍. 咁我地都有尊嚴的.

男爵府

MM99 發表於 14-6-12 01:00

我以前識過一個做小三的女仔,個男人成日話會離婚,個小三迫得緊,佢就搬去父母家暫住扮分居,拖拖拉拉搞左7,8年....我真係吾相信,如果你老公好明確俾小三知道係吾會離婚,個小三仲肯等落去。

基本上,你個老公知道你吾會/吾想同佢離婚,所以根本沒有迫切需要跟小三斷絕來往。

通常C6會在小三面前講到C9幾甘吾好,希望小三同情他的處境,繼續來往;而在C9面前又話個小三纏住他吾放手。

我絕對認為係你個老公俾小三有不切實際的希望,個小三先至會等待。

[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

大宅

rayhong9 發表於 14-6-12 10:33
我以前識過一個做小三的女仔,個男人成日話會離婚,個小三迫得緊,佢就搬去父母家暫住扮分居,拖拖拉拉搞 ...

二個都係賤, 無話邊個賤多d或少d.

首頁
34567...14

尾頁

跳至