自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

功課入面有幅圖,係個球但交叉左,即係冇啦,咁佢地而家學緊I have a ball. I have two balls. He has three balls.
咁我教佢寫I do not have ball.老師交叉左,而家要改正,我唔知應該點寫先o岩呀 有冇媽咪可以教下我呀,thanks

子爵府

原文章由 蛋蛋 於 07-11-7 17:10 發表
功課入面有幅圖,係個球但交叉左,即係冇啦,咁佢地而家學緊I have a ball. I have two balls. He has three balls.
咁我教佢寫I do not have ball.老師交叉左,而家要改正,我唔知應該點寫先o岩呀 有冇媽咪可以教下我呀 ...

我覺得老師要的答案是:
I have no ball.
「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

伯爵府

熱血金章 大廚勳章

I do not have a ball or
I do not have any ball (但呢課好似冇包 any)

原文章由 jk67jk 於 07-11-7 17:16 發表

我覺得老師要的答案是:

[ 本文章最後由 Casablanca-220 於 07-11-7 17:23 編輯 ]

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

jk, 我都同意你既講法!! :D

原文章由 jk67jk 於 07-11-7 17:16 發表

我覺得老師要的答案是:

禁止訪問

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我都會寫依個

我覺得老師要的答案是:
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

洋房

Del....................................

[ 本文章最後由 MJS 於 07-11-7 18:03 編輯 ]

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

複式洋房

原文章由 苯小孩 於 07-11-7 17:41 發表

我都係覺得呢個....
課文都未教do not...
蛋蛋:我個女也是小一....你是那本英文書?

書係用Longman,作業就係Classroom

男爵府

I have no ball .

大宅

首頁

尾頁

跳至