自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

聽講..臨黎月經時食避孕丸..可以拖遲幾日先來經...是真的嗎??可否教教我??因我遲D去旅行..日期撞正月經來的日子...所以想試下...未知是以否可行??

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

最遲要响嚟之前幾日開始食, 你去旅行時都要keep住日日食. 停藥後過3-5日會嚟月經(時間因人而異). 你可以去睇醫生叫佢開藥俾你

大宅

真係可以架...

子爵府

我試過, 食到想嚟月經前的四日就停食.:mrgreen:
不過我食開yasmine, 月經好準, 想佢幾時嚟都得, 唔知會唔會每個人唔同.

[ 本文章最後由 yingying媽咪 於 07-11-9 17:43 編輯 ]

大宅

如果有經痛或經期唔準情況,大家可以試下食月見草(不可長食及超過3個月),我自己試過食左3個月,經痛及經期時間都準返,我D朋友都話得,(因為我食開果隻有維他命A及E,所以唔使配埋魚油丸一齊食)不過你地如果出去買時候睇下月見草有無包含維他命A及E,如果無就要配埋魚油丸一齊食~

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

呢樣係真既, 我有護士朋友o係弱智中心做過, 佢話d女學員係長期食避孕丸, 因為唔想佢地黎m, 唔識清潔好麻煩wor.......
唔好預到咁mun, 最好上次m完就開始食, 停藥後3,4日就會黎m
仲有呢樣好緊要--咁唔regular食避孕丸未必做到避孕功能, 如果意外有左bb, 分分鐘唔要得tim! 所以記住要做好預防措施呀!
原文章由 yingying媽咪 於 07-11-9 05:37 PM 發表
我試過, 食到想嚟月經前的四日就停食.:mrgreen:
不過我食開yasmine, 月經好準, 想佢幾時嚟都得, 唔知會唔會每個人唔同.

伯爵府

係咪每個牌子嘅避孕藥都可以呀...
我本身打開避孕針喎...又有冇影響呢...
我都係要去玩...所以想推遲幾日 ...

別墅

冇得預咁少時間,通常開始避孕丸要最少一個 cycle 先穩定,我剛開始會有 irregular bleeding,如果旅行時發生會好 le her.
: )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )

別墅

龍珠夫人,

打緊避孕針唔好加避孕丸,唔得 ga!
: )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )

禁止訪問

伯爵府

原文章由 googagi 於 07-11-12 15:48 發表
龍珠夫人,

打緊避孕針唔好加避孕丸,唔得 ga!

...googagi...好彩問吓啫...唔該哂 ...

伯爵府

原文章由 貓姐 於 07-11-12 16:05 發表
去睇e生問e生拎喇, 佢地果d唔叫避孕藥, 佢地叫荷爾蒙藥, 你同e生講你想遲幾多日嚟佢會識得開幾多日比你傢喇

...貓姐...我都諗住聽日去睇醫生...

伯爵府

睇醫生...好d~~~~~~~~~~

大宅

畀面勳章

唔該哂..我諗都係去醫生度配藥好 d..

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 Charlotte_mom 於 07-11-10 17:07 發表
呢樣係真既, 我有護士朋友o係弱智中心做過, 佢話d女學員係長期食避孕丸, 因為唔想佢地黎m, 唔識清潔好麻煩wor.......
唔好預到咁mun, 最好上次m完就開始食, 停藥後3,4日就會黎m
仲有呢樣好緊要--咁唔regular食避孕丸 ...

唔想佢地黎M 所以長食避孕丸...咁對佢地身體咪有影響囉

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都試過用呢個方法拖遲M 期... 總之想M COME 就前3天stop :mrgreen:

首頁

尾頁

跳至