自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:你地起街邊最多執到幾多$

冇見到有得執過

我愛我個囝,愛到變做鬼..

侯爵府

最多細個時執過2蚊, 禁啱有警察叔叔我話佢知執到錢, 佢笑住講比我買野食

子爵府

認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 15週年勳章

回覆:lol327 的帖子

我試過有風吹左張$10 紙去我家花園

子爵府

呀度 發表於 14-6-14 20:30
笑到個嘴爆左,聯針先……

笑到爆嘴係因為我話錯路不拾遺, 定去差館報案?

男爵府

小學三四年班果時,有晚放學在屋企樓下執到一大疊一百蚊紙,交左比管理員,即晚佢上我屋企搵我父母問我個名同讀邊間學校;兩日後返學早會時,校長突然叫我個名仲叫全校同學為我鼓掌,原來管理員寫左信去學校表揚我,返到班房班主任仲送左串念珠比我做紀念添

男爵府

執過1000,不過見到係前面個婆婆趺,之後追住比返佢了
仲有次係酒樓地下執到20蚊

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

今年年頭利是 2 封,利利是是,唔講金額,收藏了
全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

子爵府

好媽媽勳章

有一叠一百蚊紙,唔知幾多,見到個人漏咗,大聲叫前面個男人俾返佢

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章

係街見過100,但唔敢執,怕被人拍片
試過巴士執到八達通,交左俾c機

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

十幾年前系大陸中巴上執到千幾銀港仔

香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

禁止訪問

BK Milk勳章 DHA勳章

回覆:avril19 的帖子

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+joetsang+於+14-06-14+發表$3

原帖由 kivisuen 於 14-06-15 發表
我都試過喺機場廁所執到一喼錢,唔係講笑,係一喼,嚇到我(la la)聲拎比機場警察,入而係成喼美金 ...

別墅

我呢2年成日見到地下有紙幣,100都見過2次,我無執,好快d c9就快快收執左

公爵府

回覆:你地起街邊最多執到幾多$?

數目細會自己keep, 大數目會攞去差館。不過咁耐最多都係執過$100。
如果見到人地跌梗係多少都會比返人地啦

禁止訪問

子爵府

試過一次執到個銀包,但唔知有幾多,但應該唔少,因係地下時到個銀包係脹卜卜,估應該都過兩萬。。。當時我地只係將銀包交俾服務處d人。。。

男爵府

畀面勳章

一個漲爆銀包,跟手叫佢攞返

珍珠宮

最多見過100 不過冇執

首頁

尾頁

跳至