跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家好, 我個女1月出世, 應何時入k1?
元朗區邊間幼稚園好呀? 有咩方法參加d幼稚園開放日呢?
請指教.

複式洋房

有無媽媽可以指教下??

複式洋房

I think your son can enter K1 in 2009. Sept. So you should enrol next year not now.

大宅

我囡囡1月1日,我都想知幾時同怎樣報名!

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 Dora_Wong 於 07-11-13 12:04 發表
I think your son can enter K1 in 2009. Sept. So you should enrol next year not now.

幼兒園N1係兩歲入學,當然可以係明年報名...

至於幼稚園K1梗係唔得啦,我細女都係0701既,要到2010年才能入學...要到09年尾報名

入幼稚園的年齡係兩歲8個月,所以1月1日都係2010年入學...

幼稚園開放日...你只要留意下...好多幼稚園都有...

呢度有個POST講元朗幼稚園的開放日的,有時間CLICK去睇下...
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1162599

[ 本文章最後由 Mandy0203 於 07-11-14 23:19 編輯 ]

大宅

原文章由 Mandy0203 於 07-11-14 23:17 發表

幼兒園N1係兩歲入學,當然可以係明年報名...

至於幼稚園K1梗係唔得啦,我細女都係0701既,要到2010年才能入學...要到09年尾報名

入幼稚園的年齡係兩歲8個月,所以1月1日都係2010年入學...

幼稚園開放日...你只要留 ...

thanks!

首頁

尾頁

跳至