論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問有冇人知係咪真係有呢d咁既野?

男爵府

未聽過香港有印尼銀行.

別墅

香港係有印尼銀行!好似叫BNK!

大宅

我問過我個agent佢話好似係有,叫我俾個passport copy俾佢去開戶口就得,但想問,你地知唔知係咪唔洗俾正本佢架?

大宅

醒目開學勳章

我個工人又話要開account.今朝我打去印尼銀行問, 得出以下資料.
1. 要有 HKID card, passport, 住址証明
銀行話無論去邊間開户口都要有住址証明

2.如果開印尼盾户口saving account , 佢可以回印尼後才拿錢
3.由於這是saving account,只會有紅簿仔不會有statement 寄到你家
4.印尼銀行沒有credit card 申請
5. 户口至少要有HKD500, 如果一年內不動會收取HKD100
office hour : Mon - Fri, 9am - 1pm, 2-4pm. 地址:
金鍾夏懿道遠東金融中心地下 Tel : 2861 8630.

Sat off
Sun : 9am - 5pm 係印尼領事館對面.

希望幫到大家!  

男爵府

咁我之前炒左個姐姐...
佢同我講話開戶口要有合約...
佢係咪呃我呢???

因我都嘗試過打去佢講既印尼銀行...
但打親都無人聽~

洋房

原文章由 babellt 於 07-11-13 12:11 發表
我個工人又話要開account.今朝我打去印尼銀行問, 得出以下資料.
1. 要有 HKID card, passport, 住址証明.
銀行話無論去邊間開户口,都要有住址証明.
2.如果開印尼盾户口saving account , 佢可以回印尼後才拿錢.
3.由於這 ...

要住址証明, 咁咪要我屋企嘅地址? 但係我不批准嘅話咁點算?

大宅

咁點俾住址證明佢呀?

大宅

唔該晒..

原文章由 babellt 於 07-11-13 12:11 發表
1. 要有 HKID card, passport, 住址証明.
銀行話無論去邊間開户口,都要有住址証明.
2.如果開印尼盾户口saving account , 佢可以回印尼後才拿錢.
3.由於這 ...

大宅

我都想知呀,我個印姐都問我攞左passport & contract copy 話去開 a/c,仲話星期日都有開, 但passport & contract 正本就俾我keep 番, 話唔洗正本都得, 我都半信半疑?-(

首頁

尾頁

跳至