婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

Re: 念珠菌

MaMaJOE,
如果有D綠色有味既野,你要快D去睇醫生La ~~~
因為有可能係發炎喎 ~~~
如果係念珠菌,醫生會開埋藥俾你另一半,
否則你自己醫返好,但同老公呵呵時,佢又傳染返俾你,咁就會時常返發 Law ~~~
http://www.babyhome.com.tw/bb/23113

男爵府

michelle_wong ,我知道有左之後都無同我老公行埋過呀(完全吾想做呀)醫生都叫我吾好行埋住,但係,佢正係比d葯高我搽,我都吾知搽邊度好,因為我無痕,d野真係令到我好煩,走親廁所都覺得好惡心,-______-我呢二日囉左d葯高搽外面,吾知有無敦呢???

洋房

MaMaJOE,
你上次睇醫生時,有冇d綠色有味既野 ???
如果你係睇完醫生之後先有o既話,
你就要檢查多次喎 !!!
同埋記得問清楚醫生,d藥膏應該搽喺邊度.
唔好拖啦...如果發炎就煩啦...
http://www.babyhome.com.tw/bb/23113

男爵府

michelle_wong ,我去睇醫生個陣有同佢講呀,都重未知係乜黎架,醫生抄低左我電話,話有事會打比我,無事就十五號我第一次做險查個陣講埋比我聽,其實我好怛心呀,好驚bb有事呀,吾知係咪我做錯乜野,整到bb,但我覺得個d吾似係念珠菌,因為我之前試過似豆腐花既,而家好似啖咁,綠色既,重好臭tim呀,而家無痕,好驚呀,

男爵府

同埋,我想問呢,,照得多超聲波會吾會對bb吾好架,因為我上月二十三號睇急正照,二十四號轉介我上專科又照,先二日又照,照咁多吾知有無影響呢??

男爵府

MaMaJOE
我記得之前都有媽咪咁問過~
好多媽媽回應話唔會有嘜問題
coz超聲波都安全既,如果唔係就
唔會用黎睇bb啦~
唔好咁擔心
[size=x-small]囡囡 出世~重

民房

不用太擔心,雖然處理得差有機會復發,但strictly follow doctor's direction, you'll be al-right, but my boy friend "big cat" Smith always teaches his patients, other than his normal prescription, try to wash the desire area daily with the specailly blended 5% ti-tree oil (in the market called tea tree), then reoccurence will tend to nill, but I am so sorry, he is not in HK, he is attending a medical forum in London, we contact later, OK?

Charlie (but not 楊采妮)

男爵府

吾該哂你地,

別墅

mamajoe,

不用怕,我的case跟你一樣,但我不記得我有bb3 個月夠了未,當時我又是有d顏色分泌 (啡黃色) 跟住立即去求e,e生一檢下面便話我有念珠菌,因他檢查了入面情況並發現有豆腐渣的物體,他即話不用怕,因為有好多孕婦都是這樣,之後他還幫我放了藥,之後便冇事。當然你要保持清潔,每次尿尿都要換護墊。
我之後看另一位婦科e生做產檢,他也說很普通的, 還開定藥和藥膏給我備用,姑娘教藥膏是塗"門口"的!!!
我現在已有了六個多月了,但touchwood 都冇再發!!記住姑娘教要換護墊和尿尿後用水清潔(如可)就好好多了!!

男爵府

ww_so,如果係豆腐咁,我都知無乜事呀,但係就綠色野呢,又吾痕,又吾痛,我都未見過架,不過而家好似無啦,仲有少少黃黃地,而且陣味都無咁大,我都安樂d咋,不過我發覺,有左以黎,便便都好辛苦,重次次都未到有血,所以我去完都要去沖涼,如果吾係又會返發架,

首頁

尾頁

跳至