自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

引用:至昨凌晨零時零五分,樂景樓天台門被推開,

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:要C至迫到一紙婚書,個男既根本就唔想,咁

原帖由 ninjarabbit 於 14-06-20 發表
要C至迫到一紙婚書,個男既根本就唔想,咁勉強邊會有幸福

個B好慘 ...
牀可以亂上,仔唔好亂生

你若盛開, 蝴蝶便來!

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

分明玩野, 浪費警力。

公爵府

我諗起未婚懷孕個POST,
有左個男認頭都還好,
遇著D無本心就大鑊,
又生又死又出醜

男爵府

畀面勳章

明知男方想法,就要好好保護自己啦,唉...真唔識唸

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

超級特務 發表於 14-6-20 11:52
牀可以亂上,仔唔好亂生
仲有人以為可以天子以令
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

nightingale 發表於 14-6-20 10:38
你識事主? 點解要話人地耍手段?

當一個女仔有咗但男友又唔肯負責任,可能真係失控起上嚟會自殺,咁佢男友 ...

佢係失控既, 就唔會自己報警話自己自殺啦..

太陽報專訊】【本報訊】「一紙承諾」救回兩條人命!二十九歲未婚孕婦前日肚痛,獨自到醫院求診,並將懷孕喜訊告知男友,惟男友卻似不願當爸爸,愛理不理。她情緒激動,身穿病人服擅自離開葵涌瑪嘉烈醫院,報警預告跳樓,至昨凌晨在葵涌一公屋天台危坐圍欄。消防員到場張開救生氣墊戒備,警方談判專家在場游說,事件擾攘近四小時,男友遞上「認頭」字條及表示願意陪她看醫生,終令女事主打消死念,返回安全位置。
報警預告尋死
企圖自殺的未婚媽媽姓林,與三十九歲姓陳男友拍拖多時。早前林女自行驗孕,證實有喜,惟因男友一直無意結婚生仔,遂未有告知。至前日下午,她突感肚痛,擔心影響胎兒,獨自往瑪嘉烈醫院求診,產檢後醫生要求留院觀察。陳接獲女友通知,趕到醫院探望,獲告知即將當爸爸,詎料有人聞訊後沒有絲毫喜悅,看似不願當爸爸,兩人因此大吵一場。
前晚十時許,身穿病人服的林女擅自離開醫院,在街邊收費電話亭報警,聲稱將於凌晨零時在醫院附近的荔景邨樂景樓天台跳樓。警方及消防員迅速趕至現場,但未見蹤影。警員搜索至前晚十一時四十五分,依然未見林女露面,留下數名人員在場,其他人則收隊離去。至昨凌晨零時零五分,樂景樓天台門被推開,觸發警鐘大鳴,保安員及警員登樓查看,隨即聽到林女大叫:「我喺度呀!」並見到她背向街,危坐在圍欄上,險象環生。
警方恐釀一屍兩命,召消防員到場,在地下張開救生氣墊戒備,談判專家與陳一同到場游說,但林女不為所動,時而雙手扶着圍欄,時而用手扶着身旁的電訊發射器。
擾攘近四小時後,陳遞上寫了願意負責任字句的字條,並願意陪她看醫生,終令林女自行返回安全位置,在陳的陪同下,返醫院接受觀察。

HY2007  完全清醒  發表於 14-6-22 23:05
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

亞貴 發表於 14-6-20 10:33
明知個男既又唔願結婚又唔想生仔,

做女人既就要好好保護自己,
之前係BK都有個頪似既CASE最後未又係散左

佢咁樣就算比佢結左婚都好快玩完
30歲都唔細了 仲咁天真

琥珀宮

引用:Quote:超級特務 發表於 14-6-20 11:52 牀可

仲有人以為可以挾天子以令諸候
可能佢叫曹操

你若盛開, 蝴蝶便來!

琥珀宮

引用:Quote:nightingale 發表於 14-6-20 10:38

原帖由 180 於 14-06-20 發表
佢係失控既, 就唔會自己報警話自己自殺啦..
好有計劃

你若盛開, 蝴蝶便來!

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

超級特務 發表於 14-6-20 11:58
好有計劃

教主今次英明神武呀...睇得透徹....個女人真係好天真, 以為結左婚個男人就會負責...
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

琥珀宮

引用:Quote:超級特務 發表於 14-6-20 11:58 好有

原帖由 180 於 14-06-20 發表
教主今次英明神武呀...睇得透徹....個女人真係好天真, 以為結左婚個男人就會負責... ...
教主幾時都咁英
不過時而真理時而有理冇理,我就覺得幾有哲理

你若盛開, 蝴蝶便來!

用戶要求終止服務

超級特務 發表於 14-6-20 11:58
好有計劃
仲識要白紙黒字
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”

琥珀宮

引用:Quote:超級特務 發表於 14-6-20 11:58 好有

仲識要白紙黒字
算罷啦!
中英簽的50年不變,真係不變?!

你若盛開, 蝴蝶便來!

用戶要求終止服務

超級特務 發表於 14-6-20 12:06
算罷啦!
中英簽的50年不變,真係不變?!
中方答:"從來都不變,就係要收返香港做中國一部份"

用戶要求終止服務

(Samantha) 發表於 14-6-20 10:29
我反而最憎人用 1哭 2鬧 3上吊!

下下以死相逼 ,用得幾多次!

我都係咁話.

如果某一方定意要分手, 另外一方即使唔願意都唔該當留D 面比自己, 大家好來好去...

又生又死, 好肉酸..細路仔LUR 地咩? 好低裝嘅手段.

我就唔會同一個唔自愛自重的人在一起.

有意思嗎? 以死相逼,要對方跟自己在一起...

子爵府

2023年兔年勳章

女人有責任保護自己, 處於咁嘅唔穩定關係仲唔識死走去有BB, 害人害己, 自討苦吃! 就算有冇男人都好, 希望佢做個負責任嘅好媽媽。

伯爵府

畀面勳章

回覆:都唔細啦!仲用呢招咁天真?

我個人認為就算結左1婚都唔長久

大宅

回覆:都唔細啦!仲用呢招咁天真?

勉強冇幸福啦

禁止訪問

引用:呵呵!唔知之前質疑我,話奉子成婚冇問題,

首頁

尾頁

跳至