跳至

首頁

尾頁

男爵府

2018復活節勳章

驗完身,良民証是否要等immi封信先可去申請,大約等幾耐?但CO都未見到allocate

禁止訪問

回覆:Snow 的帖子

大宅

引用:驗完身,良民証是否要等immi封信先可去申請

原帖由 Snow 於 14-06-20 發表
驗完身,良民証是否要等immi封信先可去申請,大約等幾耐?但CO都未見到allocate

...
係,前幾年已經係咁。

禁止訪問

回覆:car_li 的帖子

男爵府

2018復活節勳章

回覆:良民証問題

Puffdaddy 你有co未.
我見poz...., australia expat forum, co都未alloacate,其他國家d申請人一入visa就upload medical and pcc. 等批。

我個agent d人走了幾轉,叫佢check就話早過你d applicant都未有消息.medical都係硬叫佢開我個account睇先見有份declaration, 填完就有medical check封信,呢個係3月introduce.佢地乜都唔知.想問清楚d, 跟貼d.

禁止訪問

回覆:Snow 的帖子

別墅

引用:驗完身,良民証是否要等immi封信先可去申請

原帖由 Snow 於 14-06-20 發表

...
我係lodge application之前,agent問定攞良民証,所以我係做良民証先做驗身

你可以自己send e-mail去diac, 話你想申請良民証,佢地會e-mail封信比你,你就可以拎住封信去灣仔搞

別墅

回覆:emily_hm 的帖子

我10月頭申請良民証,10月尾agent幫我lodge application, 11月驗身,2月中有case officer, 2月尾批visa, 有co allocate即係差唔多到尾聲

男爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由 Snow 於 14-06-20 發表驗完身

原帖由 emily_hm 於 14-06-20 發表
我係lodge application之前,agent問定攞良民証,所以我係做良民証先做驗身

你可以自己send e-mail去diac, ...
請問可不可以給我diac email

禁止訪問

別墅

Snow 發表於 14-6-20 15:34
請問可不可以給我diac email
我唔知而家有冇唔同, 你睇番你係邊隻VISA

http://www.immi.gov.au/Help/Locations/Pages/Overseas-Lodgement-Offices/China-Hong-Kong.aspx

唔同VISA有唔同的CONTACT

別墅

puffdaddyy 發表於 14-6-20 15:53
嘩!個次序同agent講果D完全唔同……大鑊!
我覺得間間AGENT的程序都唔同

男爵府

2018復活節勳章

Thanks emily

禁止訪問

回覆:emily_hm 的帖子

別墅

吓!!!原來做左良民証
先,還以為最後做。

禁止訪問

回覆:kenwtkhk 的帖子