自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

Copied from Yahoo (she.com)

內地影業大亨拋棄糟糠妻,另娶女演員,離婚後過了海就是神仙,說好了的贍養費只付了部分就賴帳拖延……

常認為男人對於前妻,其實最不應該計較,甚至應該更慷慨更有風度,只因不管後來你倆因為什麼原因離婚,至少當初她也陪你捱過吃過苦,沒有她的守候支持,你能有今日嗎?當你飛黃騰達就把糟糠踢開也罷了,賠償還如此不夠闊綽大方,實在令人鄙視,你該知道,當一個女人為你賠上了她的青春與心血,你不管賠了她多少錢,那數目也絕對比不上她為你所犧牲的一切……

只要想想她到了這年紀,被你踹到外面,風大雨大,還有多少機會再遇到下一個人,今後日子還如何過,你就該有點惻隱之心,別這麼摳了吧。

既不能給她很多很多的愛,那就至少賠她很多很多的錢,如果連這點也做不到,你就別做男人了。

賤男, 你有幸重有朋友或者你自己見到呢個帖, 無論你與賤大陸雞老婆有幾好, 你地今時今日既[好日子] 係我同仔仔放棄很多而換番來架~~

你地最好相宿相棲, 記得好好戴好你頂綠帽呀.. 睇實你隻賤雞老婆, 唔好放佢出來四圍害人呀...他日死鬼左無人幫你認你條咸魚而警察搵到我既.. 我會盡一點前妻責任, 念一點恩幫你認領, 之後會捐出來做無言老師, 幫仔仔積福~~

請各位大婆, 為自己, 為小朋友爭啖氣.. 好好生活, 沒得比昨天的妳好, 唔需要活比對方睇... 將來的妳靠自己打出一條光明大道..共勉之!!
今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

大宅

無耐... 我EX又係咁, 有小三, 還還下就冇影冇終; 仲由得個小三向外面生事, 衰到不得了

侯爵府

引用:Copied+from+Yahoo+(she.com)內地影業大亨

原帖由 dordor1207 於 14-06-20 發表
Copied from Yahoo (she.com)

內地影業大亨拋棄糟糠妻,另娶女演員,離婚後過了海就是神仙,說好了的贍養 ...
我都諗過呢個問題,他朝有呢一曰,去唔去認,他家人可能唔會去,帶兩個女去(我諗兩個女都唔想去)?或者我都唔去?唔識處理。
又或者b6女將佢食咗或棄屍荒野,咁就唔使煩!

子爵府

回覆:[轉貼] 對前妻吝嗇的男人最不堪

講邊個?

侯爵府

HAPPY~123 發表於 14-6-20 10:59
講邊個?

我無睇第一句, 只係借來分享.. 話比我條賤佬聽... XDDDDDDDDDDDDD
今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

伯爵府

使乜認喎,由他扣上number去沙嶺公墓罷了,餘生不再見,死也不相聚。

侯爵府

fionakong2008 發表於 14-6-20 10:57
我都諗過呢個問題,他朝有呢一曰,去唔去認,他家人可能唔會去,帶兩個女去(我諗兩個女都唔想去)?或者我都 ...

諗咩鬼丫... 死左先算啦.. 最好比O的人渣長命千千歲, 活受罪最好.. 生生世世都為奴為娼啦. ..老左無兒無女就算有既唔係大賊就係龜婆.. 一生出來就係問O的賤種討債既~~~

阿彌陀佛.. 請恕我又犯了口業了.. XDDDDDDDDDDDD

侯爵府

maisy-lee 發表於 14-6-20 11:04
使乜認喎,由他扣上number去沙嶺公墓罷了,餘生不再見,死也不相聚。

唔得.. 我為左仔仔當積福.. 話哂都有部份既 DNA 係呢條賤種組成既~~

侯爵府

各位單親媽媽, 要努力, 加油~~~ FIGHTING~

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

回覆 dordor1207 的帖子

睇到樓主轉貼
借個位鬧下個教書賤男
係要隻唔知幾手b6雞
未簽紙離婚前同前妻講好話俾贍養費
法庭判左都可以反口唔俾
依家仲入稟要問番前妻攞錢
教書賤男幾賤!!!

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:fionakong2008 發表於 14-6-20 10:57

諗咩鬼丫... 死左先算啦.. 最好比O的人渣長命千千歲, 活受罪最好.. 生生世世都為奴為娼啦. ..老左無兒無女 ...
緣盡了就往事如煙,活得好就是對佢最大懲罰。。。
希望你同仔好好生活,別為那些人動氣, he is nothing!

你若盛開, 蝴蝶便來!

水晶宮

畀面勳章

your ex is shix, 你要加油呀!

侯爵府

超級特務 發表於 14-6-20 14:16
緣盡了就往事如煙,活得好就是對佢最大懲罰。。。
希望你同仔好好生活,別為那些人動氣, he is nothing!

謝謝你..超特~~

侯爵府

BaoYue_BaoKun 發表於 14-6-20 14:20
your ex is shix, 你要加油呀!

HI~~ 星媽...好耐無響公海撞到啦.. 你幾好嗎??

侯爵府

cat_koo 發表於 14-6-20 14:09
回覆 dordor1207 的帖子

睇到樓主轉貼

都唔知咩法例來既.. 問O的賤精拎錢要打官司...

年年通脹又唔見有得加養仔費.. 痴根.. 我比 500 對方養到個仔 18 歲啦.. 睇下佢有無命見到...

水晶宮

畀面勳章

引用:Quote:BaoYue_BaoKun 發表於 14-6-20 14:20

HI~~ 星媽...好耐無響公海撞到啦.. 你幾好嗎??
好呀,天娜要抽小學,好剪張呀

侯爵府

BaoYue_BaoKun 發表於 14-6-20 15:30
好呀,天娜要抽小學,好剪張呀

你唔係住響外地咩?? 外地既都要抽小學?

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

加油,活得比佢好

水晶宮

畀面勳章

引用:Quote:BaoYue_BaoKun 發表於 14-6-20 15:30

你唔係住響外地咩?? 外地既都要抽小學?
星球都要抽傢

侯爵府

BaoYue_BaoKun 發表於 14-6-20 15:42
星球都要抽傢

星球都要抽既唔會好似香港咁慘既.. 起碼都少o的大陸人丫...

首頁

尾頁

跳至