嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

我個仔6.5個月大,而家16.2磅,出世5.3磅,KEEP住生長線10,而家出緊牙,而家每日只肯飲10安奶加1/2碗BB碗糊仔,出牙之前每日飲22安奶左右

迫唔到BB食,亦唔想迫,少食多餐冇用,訓著食冇用,改變食物花樣冇用,開奶茶冇用,大便尚算正常,係小便少(因為唔肯飲奶),有俾下佢飲下水補充水份

禁止訪問

珍珠宮

回覆:doris3bbb 的帖子

請問係咩蜂膠?

禁止訪問

複式洋房

回覆:Littlecatta2013 的帖子

同我仔一模一樣,生長線10,16磅幾重過我個仔。之前無喇喇罷食幾個星期,轉奶粉唔得,唔食糊唔食粥,我唯有照餵,佢食得幾多得幾多,見佢肯玩冇唔舒服就由佢。幾個星期後就正常返。我仔由出世開始食方面都好差。而家都唔係日日肯食糊或粥,好睇心情,好似買大細咁。

子爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 熱血勳章 BK Milk勳章

回覆:Littlecatta2013 的帖子

試吓用鮮淮山煲粥仔,開胃健脾

複式洋房

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

我個女六個月大, 每日都係飲22-25 OZ,
都算少, 醫生話佢玩得, 瞓得, 唔緊要,
又開始食米糊
見到枝奶就 (樓樓) 地, 我就用米水開奶比佢一日三次,
佢都能夠有重量

伯爵府

2020勳章 BK Milk勳章

我b而家1yr, 都係食得少. 1日8安奶, 2固體+少少生果同bb餅.

keep住係10-20生長線.

呢排大人食蜂蜜中毒個案多左, 所以我3yr打後先會俾bb試

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至
熱門主題