自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

別墅

回覆 914132111 的帖子

其實我係怕超陰超,所以先照肚照,昨日試過照陰超好痛,所以唔得,醫生話下兩星期再返去照

水晶宮

7周照肚,有兩個閃閃

子爵府

hysteric_716 發表於 14-6-20 13:31
其實我會唔會係遲排卵呢,因我雖然我上次最後一次M 係4月22日。但我記得我上個月do do 得兩次,5月5 or 5月 ...
預產期是用day 1 (m到第一日計起)

別墅

回覆 diong 的帖子

其實我照肚係見度個花生既物體,花生物體下面係有小小閃閃,不是係中間閃,但醫生話係pop. 其實我都唔知係咩。跟住醫生話第一次就唔可以咁快做判斷,所以比d 葉酸同安胎藥比我食,再等兩個星期先同照肚照,現在十分擔心

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:hysteric_716 的帖子

2次都係陰

別墅

回覆 natalie_lee1010 的帖子

但我陰超怕痛,所以整唔到,所以先用肚超。但醫生話超到花生物體,花生物體下部有閃閃,不是中間。醫生話得6周1。下兩星期先再照過,所以現在十分擔心。希望各位sister 發生過話我知。等我可以安心d 睡

別墅

回覆 914132111 的帖子

你8周時why 唔照肚超既。係唔係超唔到呀。所以先照陰超。

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

hysteric_716 發表於 14-6-20 14:52

但我陰超怕痛,所以整唔到,所以先用肚超。但醫生話超到花生物體,花生物體 ...
其實點解照陰超會痛呀? 我第3胎8週去照時只得胎"long", 之後再照都只係得個long, 要做手術. 我第1,2胎6週就照到心跳.
,

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:hysteric_716 的帖子

唔痛架,不如你睇第2個醫生,咁就安心啦

珍珠宮

上次我8周去,距話我得六周,
只見到胎long見唔到閃閃,

距叫我8周再照,我明白個心情,你係訓唔著,
最終我7周就去照,照到閃閃.

放心,bb 會痴實你, 乖乖係床訓一個星期,
再去照

別墅

回覆 LMCK 的帖子

我最後無照陰超呀。因醫生一同我整就超痛(唔知點解,可能我緊張) 所以我最後都係用肚照超聲波,但照到有個花生物體下面有閃閃下,醫生話係羊水pop. 但我就唔知係咩。why 你咁快8周下決定唔要,唔再等下先 or 驗血睇指數會比較準(聽醫生講)因有d sister 講8周有機會係超唔到嫁,但有d 就話會好早就照到。現在好擔心

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

我同你情況一樣... 依2個星期比心機休息, 食雞旦, 飲奶奶.. 就會照到閃閃架la.. 我依家bb 已經7個月大....

別墅

回覆 BIGPAT 的帖子

謝謝你呀。你係8周照定係7周照不到閃閃。你係超陰照定係肚照。其實閃閃即係咩。我照個時都超到小小閃閃,但唔係中間係下面。醫生話係羊水pop.所以我唔知係咩叫做閃閃。現在十分擔心

別墅

回覆 bbpompom 的帖子

你同我情況一樣,你係幾時照到閃閃嫁,但其實我好怕超陰照,所以先照肚皮。現在十分擔心

珊瑚宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:8周2照肚超聲波(沒有照陰超),只見到pop.

我差不多6w先知道有左 果時係陰超 因為胎太細照肚未必睇得清楚 7w幾返去照心跳 係照肚 都幾明顯見到同聽到。遲照到心跳最大原因係遲排卵 所以醫生叫你過一排再check。如果無心跳就最遲拖到10w咁上下醫生會叫你決定是否要做人流。12w前比較多自然淘汰 現實d講 係淘汰d唔健康既胎。

別墅

唔知我係唔係緊張關係,就超痛。我下星期book 左第二個醫生超(當時有9周2)希望BB 快d 照到閃閃啦。其實閃閃係咩。因我昨日超個時都見到閃閃,不過就係下面,醫生話係羊水pop.我都唔知係咩。所以我想問閃閃係點嫁。現在好擔心呀

禁止訪問

公爵府

陰超唔會痛架可能你太緊張同驚?
我的經驗是6週陰超見到閃閃,9週就用肚超了!
既然你book左第二個醫生,就等下星期照多次law, 照食葉酸,放鬆心情!
加油!

公爵府

引用:因前晚有小小血水,十分擔心,所以昨日8周2

原帖由 hysteric_716 於 14-06-20 發表
因前晚有小小血水,十分擔心,所以昨日8周2 去私家照超聲波(沒有照陰超),醫生話8周2,但超到得6周1。在肚 ...
其實正常6周多d已有閃閃

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

hysteric_716 發表於 14-6-20 15:44
回覆 LMCK 的帖子

我最後無照陰超呀。因醫生一同我整就超痛(唔知點解,可能我緊張) 所以我最後都係用肚照 ...
因為持續見紅同個"long"開始萎縮, 果時都已經10週左右, 好明顯係空心胎.
sorry可能會嚇親你, 但你而家多d休息, 唔好諗咁多, 可能你排卵遲左啫.
,

首頁
12345...9

尾頁

跳至