產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

上星期33周幾,但醫生度個肚似36周大,好驚。。。
去私家照超聲波,發現係比正常大咗啲啲,
之前兩胎都係順產,呢胎應該唔例外,
但真係驚,醫生話太大隻會難生啲喎
唯有戒食啲碳水化合物嘅食品,
仲有之前嗰胎成7年幾前,
好多嘢已經唔記得,
一想起什麼都從頭嚟過,心情仲係好複雜

希望一切順利就好了!

別墅

回覆:就生第3胎,BB可能係大隻仔

我都第3胎,上胎已經有8.2磅,今胎初初都好驚會再大d,因為健康院姑娘係咁叫我注意飲食,但我25w時只重左3kg,前日下私家照完,醫生話只係大左5日,所以出世唔會有8磅,即時放心哂,因為大隻真係要好出力,醫生話如果大2-3weeks就有可能生8磅bb

大宅

jacknatson 發表於 14-6-20 12:59
我都第3胎,上胎已經有8.2磅,今胎初初都好驚會再大d,因為健康院姑娘係咁叫我注意飲食,但我25w時只重左3k ...
8磅2真係厲害喎,那麼你今胎預產期幾時呢?醫生話我月尾前再去照超聲波,只要係2.7kg內,
都唔洗太驚喎,
當年第一胎阿b39周幾出世有7.8磅,
上一胎就38周出世就7磅左右,
唔知係咪第二胎定細啲啲,
真係易生好多!

別墅

回覆:NgoNgo 的帖子

我預產期9月呀,上胎35w時bb已經有2.82kg,39w6d出世係3.73,不過我有朋友話第3胎好易生,力都未出就生左,放心

男爵府

回覆:就生第3胎,BB可能係大隻仔

我剛生完第三胎,真係bit幾吓就出咗,好易生

NgoNgo  係就好呀!  發表於 14-6-20 15:09

大宅

回覆 jacknatson 的帖子

其實我第一胎都係痛咗5個鐘,第二胎痛兩個鐘左右,
可能呢個都快嘅,不過係驚佢大隻會整爆我咋

別墅

引用:我剛生完第三胎,真係bit幾吓就出咗,好易

原帖由 fifiger 於 14-06-20 發表
我都希望bit兩下就出

別墅

引用:我剛生完第三胎,真係bit幾吓就出咗,好易

原帖由 fifiger 於 14-06-20 發表
我黎緊都係第三胎,唔知點解咩都好擔心,希望一切順利......

珊瑚宮

2020勳章 開心吸收勳章

我第3胎係9磅幾, 同生第一二胎 (7磅半) 時必幾下就得, 生果陣冇乜分別. 係生之前唔穿水, 同埋生果陣失血過多仲有子宮唔識收縮.

反而生第二胎時有肩難產現象, 不過助產士同我老公一齊幫手, 所以都順產到.

首頁

尾頁

跳至