母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

本身仲餵人奶,近幾日少奶左以為來M,點知遲左,今日驗見兩條缐,係唔係要停餵?唔餵會唔會谷奶?

大宅

回覆:想問一下,餵人奶中有左係唔係要停餵?

我都想知 我又係早幾日驗到有左

大宅

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:jcywww 的帖子

咁岩呀!jm努力呀!

大宅

個個人唔同,我頭幾個月流啡出血,醫生建議我唔好餵,嗰陣餵到大囡歲幾決定停餵。我有朋友就乜事都冇,餵到個肚六七個月,啲奶變味後大嗰個就自然離乳。

侯爵府

回覆:pampamlam 的帖子

我會停喂,谷就泵D出來直至唔谷為止。

男爵府

睛靈勳章

我陀緊細b 八個月,大b宜家快2歲仲有餵人奶。每個人情況唔同,每個婦產科醫生都唔同,有d醫生保守d係唔建議繼續餵。我今胎睇過3個私家醫生,有1個唔建議,另外2個都好贊成繼續餵,我去政府健康院產檢醫生姑娘都話無問題,所以我自己就一直餵到宜家。醫生話以前無奶粉無避孕的年代d 人都係陀住b 照餵人奶,人體的奧妙係會自己調節同適應的,餵人奶雖然係某程度上令子宮收縮,但一般情況係唔會影響陀緊的bb,正如陀bb 是愛愛其實都會引起子宮收縮,但都係唔會影響肚入面的bb,所以都有人大緊肚keep住同c6 愛愛,直到bb 出世,其實都係媽媽個人選擇

複式洋房

我小朋友一歲,啱啱有左3個月,除左成日胃痛外,喂小朋友都冇咩問題,但奶量應該少左好多,全日冇喂都唔谷下,宜家都係夜晚訓教時,半夜比佢啜下

大宅

明白!謝謝

複式洋房

我都有左兩個月,有餵緊人奶,仔仔16個月。我睇產檢醫生叫即停,但我問母乳熱線話只要無異樣,無唔舒服都可以keep住餵打算下次政府產檢再問下醫生

男爵府

我一有咗 就無奶 想餵都無得餵

大宅

我而家7w,有流啡呀。但我個女19個月好大癮,無得食喊到拆天,唔忍心同佢戒,想餵到自然離乳有可能嗎?

大宅

引用:我而家7w,有流啡呀。但我個女19個月好大癮

原帖由 abralini 於 14-06-24 發表
我而家7w,有流啡呀。但我個女19個月好大癮,無得食喊到拆天,唔忍心同佢戒,想餵到自然離乳有可能嗎? ...
有流啡就唔好餵了!我個女當我奶嘴用,瞓前叫奶奶的!我睇之前的post,有媽媽講餵到8個月,大B話奶奶壞就唔食了!我個女唔知有冇可能

大宅

原來想餵都冇得餵了,流啡,食安胎藥唔可以餵

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊