夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

.

子爵府

BK Milk勳章

如無小朋友,跟埋c6上大陸生活

pakuii  x2  發表於 14-6-20 16:34

男爵府

.

picture  上埋去揾國際學校  發表於 14-6-20 23:07

子爵府

回覆:大家可唔可以比的意見我呢?

有冇小朋友要照顧?冇就跟埋上去,得你老公一個上,你預咗會冇咗個老公,我眼見,平日係好好先生,好好爸爸既,上到去都比大陸女人埋咗身,唔埋身既就叫雞

pakuii  哪隻猫唔食魚吖  發表於 14-6-20 16:34

禁止訪問

引用:約兩星期前老公舊公司的其中一個老闆約了老

禁止訪問

男爵府

原帖由 gdmice 於 14-06-20 發表
約兩星期前老公舊公司的其中一個老闆約了老公食飯,原來係想挖老公過去佢自己開的公司做嘢,人工同職位高過 ...
我老公間唔時都有呢d 機會,我成日叫佢去試佢唔肯,因為佢調轉唔信我驚我跟佬走.. 不過我冇好似男人咁重自尊,反而我只係覺得佢重視我先放棄大好機會..

講真人一世物一世,尤其男人志在四方,你唔俾佢試佢錯過左個機會入你數仲衰..

joyce1982  係啦,唔俾佢試一定入樓主數,尤其大家心中有條刺真係好難過。  發表於 14-6-20 15:19

大宅

我覺得唔應該懷疑對方,我哋要相信一件事,係你嘅走到邊都係你,唔係你嘅點防佢點留佢,佢都係會走,
咁所以...
樓主應該做好太太的責任,並支持c6,而非同佢鬧意見影響大家感情,我覺得男人講件事出來係希望我們支持佢嘅諗法而非聽我們的意見,當然支持佢嘅說話中亦要講出自己嘅感受(例如老公不常在身邊會感到不自在或擔心對方安危...),我諗有良心及愛你嘅話,一定知自己應該點做及珍惜這個家。

男爵府

好多例子証明左聚少離多, 就算感情有幾好都會被時間沖淡而出事. 或者甘, 控制你C6既財政, 甘會穩陣D,你又有保障, 你試下同佢傾下, 叫佢出量AUTOPAY一定比率既錢你. 一來當幫佢蓄錢,二來男人冇錢個身都痕少D. 睇下你C6 OK唔OK.

joyce1982  如果大家財政一向獨立,忽然話要由你來管財,我會覺得仲難受囉=_=  發表於 14-6-20 15:24

男爵府

.

男爵府

回覆:gdmice 的帖子

如果比我會跟埋佢去,有啲嘢唔係信唔信既問題,寂寞同一定有女人埋去,呢個唔啱啫,但總會遇到個佢啱既咪後悔都嚟唔切,大陸如果比得起錢既讀書都可以好好架。

lunglungbb  agree  發表於 14-6-20 15:36

男爵府

引用:多謝咁多位意見。或者咁講,相對擔心老公出

原帖由 gdmice 於 14-06-20 發表
多謝咁多位意見。或者咁講,相對擔心老公出軌,我更擔心自己一個照顧得個女唔夠好。

我本身冇咩耐性,亞女 ...
你支持佢,佢會感激你,你唔支持佢,但唔代表你阻止到佢去.

佢自己都係人地爸爸,老公,做決定前一定會諗清楚.. 除非佢個人平時衝動唔顧後果,你先提點佢都未遲..

男爵府

回覆:vincentwong27 的帖子

如果理由不是擔心出軌,只係單純希望你響身邊呢?

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

夫妻之間貴乎互相溝通,同距講出你所有想法,包括擔心一個人搞唔掂,平時太依賴你了,另外也擔心上面啲靚女,唔系對你無信心,只系上面太多吸引了,更重要系我都希望和支持你有好發展,這種種都需要雙方安排好,決定點做前離不開溝通,你在這裡問有欠公允,因為這裡的會員大部分對小三存在仇視感。

chan803    發表於 14-6-20 17:37

大宅

跟埋上去。。。
我老公曾有機會返大陸工作,長駐,人工2倍半,房屋等梗包埋,但他都拒絕唔去!我反而話好高收入,咪去試下,但佢話上邊太多誘惑,根本多到唔駛錢走埋你,包埋個男人都仲得,佢話佢自己都擔心出事,唔想無左頭家,所以,堅決唔去!
c6係好有定力,堅持既人,因係香港都有女想埋身。c6話長期分隔真係會影響感情,始終都係人,總會有軟弱一刻,同埋若咁啱遇到好傾,投契既異性,真係幾吸引。而夫婦分隔兩地話題見聞未必相同,可夾可唔夾。
跟埋上去讀國際學校,好多外國人都係咁,當然指大城市較好,上海,北京等!

侯爵府

真是難題啊!

瑪瑙宮

一齊去最好.

男爵府

要出軌,香港都可以!你唔俾佢上去,佢會怨你一世!
我覺得可以搏一舖,夫妻之間互相信任好緊要!

男爵府

回覆:gdmice 的帖子

如果係我,唔會擔心佢出軌,唔想,只係單純需要佢響身邊。

每個人想法一樣,我唔介意窮d慳d,但希望大家可以成日起埋一齊。

成日話為將來努力,無而家,邊有將來?

如果生活上基本需要無問題,無野比一家人相處更重要。

chan803    發表於 14-6-20 17:37
jd21  我都係咁話...  發表於 14-6-20 17:31

大宅

做老婆一定唔想老公上去.... 包括我。

你老公當然想上,咁大個機會擺係眼前,你阻止佢,將來一定怨你。

jm再同佢分析下 ....你既諗法。再比佢自己諗清楚。
若佢返內地做,親機會同囡囡close d

首頁

尾頁

跳至