母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

我下個月生了,打算餵人奶,我依咖一直都帶緊冇鋼線既bra,帶左幾個月,但依咖個胸型真係變形變到好核突,好想帶返d好d既bra bra其實係咪真係會影響奶水?

複式洋房

回覆:餵人奶可以帶「橋」型bra嗎?

我都想知

別墅

有冇人知

大宅

回覆:Samuelko 的帖子

我覺得有影響
第一胎戴到生,成日都泵唔清,仲要keep住食supplement嚟谷奶
第二胎一有左就無戴,全埋身長食長有

大宅

問題係.....帶咗點餵奶???除衫再除baba??

我由佗大仔到生後都冇著過baba,著u記有墊背心 拉低就再度以餵同泵,換墊又方便!

大宅

010有鋼線餵奶bra,不過我戴佢有機棉冇鋼線果隻,好著不過唔平
如果想餵人奶就唔好戴鋼線bra啦,乳線由胸去到腋窩,壓住好易塞

複式洋房

回覆:zen118 的帖子

有鋼圈的圍真係會影響奶量架。我又係担心胸型,所以由軟圍改用有鋼圍,而且已選擇用鋼支較低,不會太近腋下。但用了一星期,奶量明顯減少(減少了1/3),一有少少谷奶時也已經很不舒服,立即又改返用軟圍。
我會等囡囡不再食人奶先再想吧!

侯爵府

回覆:Samuelko 的帖子

喂人奶一定帶無鋼線的胸圍,或者唔喂再帶囉。

男爵府

我餵咗16個月全人奶,一直都係戴有鋼線的,無問題喎,奶量都keep到全人奶,胸亦無乜變形

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊