興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

我部 Note 1 喺 2012 年買, 已經過咗保養期, 朋友幫我測試過舊電, 性能 ok, 我覺得係 usb 插位 接觸不良, 所以差唔到電, 如果拎去 三星修理要幾耐 同幾錢 ? 坊間維修要幾錢? 信唔信得過 ?

大宅

回覆:note 1 usb 接觸不良, 差唔到電

我買舊新原廠電用 $178 ,代用$138。
放叉座叉電。

大宅

靚黃太1025 發表於 14-6-20 15:44
我買舊新原廠電用 $178 ,代用$138。
放叉座叉電。
我朋友幫我 check 過話應該唔關電池嘅事 。 但係請問你個 叉電座幾錢 ? 係唔係喺深水埗買 ?

伯爵府

畀面勳章

bigorange 發表於 14-6-20 15:27
我部 Note 1 喺 2012 年買, 已經過咗保養期, 朋友幫我測試過舊電, 性能 ok, 我覺得係 usb 插位 接觸不良 ...
你試吓用另一個charger, 我同你一樣用緊note 1, 我個原裝跟機的usb差電器又係壞咗, 我而家用緊舊手機nokia的usb差電器, 個插頭size一樣, 仲差得好快添, 我之前又係以為舊電有問題, 走去買多舊電, 點知最後先知係關條原裝usb事.

大宅

我試過用其他嘅線, 但都係唔得 。 唔知拎去 Samsung 有冇得整

男爵府

用叉座又电,然後去百記吹左佢換部好D嘅

開開心心過一天

男爵府

開開心心過一天

大宅

引用:用叉座又电,然後去百記吹左佢換部好D嘅

原帖由 RRbb 於 14-06-21 發表
唔知而家trade 到幾錢呢?

男爵府

回覆:bigorange 的帖子

好似有700

開開心心過一天

大宅

引用:好似有700

原帖由 RRbb 於 14-06-21 發表
好似有700
唔該哂!

大宅

回覆:bigorange 的帖子

我都係usb 位叉唔到電,所以買多舊電更換,個座係淘寶買用左半年都無問題。要淘寶link就pm我

伯爵府

虎到金來勳章

應該係义電位壞。

大宅

回覆:靚黃太1025 的帖子

麻煩你 pm 條link 畀我。 唔該你!

大宅

引用:應該係义電位壞。

原帖由 longsky 於 14-06-21 發表
應該係义電位壞。
你知唔知拎去三星整要大概幾錢? 我今日去問過話一定要先畀 $150 檢查費, 要等佢哋報價至知幾多錢。

大宅

引用:應該係义電位壞。

原帖由 longsky 於 14-06-21 發表
應該係义電位壞。
你知唔知拎去三星整要大概幾錢? 我今日去問過話一定要先畀 $150 檢查費, 要等佢哋報價至知幾多錢。

禁止訪問

大宅

引用:先達二\\0\\0三樓15分鐘即攞換usb插180~200

原帖由 jasonlam724 於 14-06-25 發表
先達二三樓15分鐘即攞換usb插180~200
唔該哂呢幾日留言嘅人先。 我昨晚已經喺先達 2/f 整咗, $150 , 唔駛 15 分鐘 搞掂, 我企喺度睇埋佢整

jasonlam724  正  發表於 14-6-26 20:27

首頁

尾頁

跳至