婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

噚日99打俾老公問佢諗住個孫點,邊個會湊。我老公話會請工人湊,點知佢話叫我地買多張床俾佢過黎湊.....好彩老公話左唔好再話俾我知有件錦既事。
每日都平平安安,健健康康,快高長大,爸爸媽媽期待你既來臨[url=http://www.baby-kingdom.com/static/image/smil

珍珠宮

回覆:99問老公俾張床佢過黎湊孫好無!!!

我99又係成日問,第時邊個湊,老公話會請工人,自己湊,佢話唔可以俾工人湊,跟住老公話自己湊,工人只係做家務,99即時收聲,不過下次照樣再問....

如果自己唔時刻保持清醒同企硬,隨時失守!

藍莓綠茶  講中,99好興不停重覆問,一唔清醒就懶野  發表於 14-6-26 09:17
sumsum_so  好正你c6嗰句,自己湊小朋友工人做家務,哈哈  發表於 14-6-21 03:09

大宅

回覆 做個靚太 的帖子

我99都係每次見親都好似失憶錦,只講出自己想點跟住又問過
每日都平平安安,健健康康,快高長大,爸爸媽媽期待你既來臨[url=http://www.baby-kingdom.com/static/image/smil

男爵府

畀面勳章

回覆:師母 的帖子

米洗旨意乘機插旗!快d佈置晒成屋只有小朋友空間,死角都無位俾佢諗

lemonon  睇得出呢位jm實在好恐懼  發表於 14-6-22 22:07
偷懶喵星人    發表於 14-6-21 08:42

親賢能, 遠小人

禁止訪問

大宅

回覆 Pradagal 的帖子

你講得好攪笑

複式洋房

請鬼容易送鬼難

耐唔時上嚟就歡迎,進駐咪攪

複式洋房

引用:回覆 做個靚太 的帖子我99都係每次見親都好

原帖由 師母 於 14-06-20 發表
回覆 做個靚太 的帖子

我99都係每次見親都好似失憶錦,只講出自己想點跟住又問過 ...
我個case 差唔多,不過我係叫99過黎湊,由有左3個月已叫佢第時每日黎我屋企(我地住得近),但係佢依然每個月都問我地幾時搬
啲bb野去佢到

翡翠宮

一過得嚟湊就好容易吵架,咁佢唔使照顧62咩?

大宅

回覆 MiuMiu414 的帖子

貪心想步步進佔

珍珠宮

引用:米洗旨意乘機插旗!快d佈置晒成屋只有小朋

原帖由 Pradagal 於 14-06-20 發表
米洗旨意乘機插旗!快d佈置晒成屋只有小朋友空間,死角都無位俾佢諗
尼招我有用,我戈邊三房,一間主人房,一間擺滿細佬仔野,準備做bb房,一間就當雜物房,又係擺滿野,但99就成日話留間房或擺張床偅佢...

珍珠宮

引用:回覆+做個靚太+的帖子我99都係每次見親都好

原帖由 師母 於 14-06-20 發表
回覆 做個靚太 的帖子

我99都係每次見親都好似失憶錦,只講出自己想點跟住又問過 ...
佢就係博你地會有一次,唔留神,答左好or遲啲安排,咁佢就會咬實尼句,話你地應承左,什至會即答你,唔駛等啦....我好簡單就住得架啦...唔駛你地咁麻煩啦!
之後就正式入主..........

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 Pradagal 於 14-06-20 發表米

原帖由 做個靚太 於 14-06-20 發表
尼招我有用,我戈邊三房,一間主人房,一間擺滿細佬仔野,準備做bb房,一間就當雜物房,又係擺滿野,但99就 ...
咁唯有call埋的士送佢走

親賢能, 遠小人

水晶宮

我試過有次99嚟話煮飯我地食,我地話約左人唔食,佢都照上嚟,喺廳呆坐,坐到我地就要出門都唔郁,好似唔想走咁,c6話我地就出門問佢幾點走,佢話咩呀!我煮飯你食呀!最後要c6開門同99講我出去幫你㩒佢先死死氣走,但一走就打俾個女話佢聽我地趕佢走,搞到姑奶打嚟發癲,嗰時我都未生已經咁,所有左都一定唔要俾佢湊,就連間中幫手睇住都唔駛旨意

lemonon  所以話D 呀媽唔該去識下朋友, 要有自己生活圈子囉.  發表於 14-6-22 22:10
sumsum_so  好恐怖  發表於 14-6-21 03:10
gina_JR  妳99好厚面皮…  發表於 14-6-21 01:26

男爵府

回覆:99問老公俾張床佢過黎湊孫好無!!!

如果自己湊到梗係自己攪掂拉,今日99會話樂意幫忙,第二日就會表現出高高在上,你有求於佢既款!跟手睇唔順眼D·物品既位置,再擾亂你既飲食習慣,omg

首頁

尾頁

跳至