懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

懷孕21週,今日醫院照結構,醫生話BB腸位光左,怕唐氏、腸病毒或者腸結構有問題,星期一抽羊胎水及抽血,好擔心,但早孕期唐氏我係低風險的,好驚bb有事,亦好驚抽羊胎水會流產或者好痛,好唔開心

大宅

回覆:bb結構腸有問題

有冇問多個醫生意見?

大宅

回覆:fionhown 的帖子

同意,找多個醫生睇

大宅

我都係呀,上星期26週照超時發現有腸漲同白光,医生話一係細菌感染,一係我出过血,BB吞左D血,抽左血做檢驗,我oscar 都係底risk,医生冇話要抽羊水喎,我都有小小擔心,只能等,希望下次照正常

洋房

我之前係政府醫院照情況完全同你一樣,出去私家照佢地話一切正常!你一定要去私家再睇呀!

大宅

同意睇多個醫生,聽下其他意見。

禁止訪問

大宅

我已經第一時間打其他私家約期照,但間間最快都要到7月中先有位,到時我都25週了,我老公依邊成曰想要仔(照到係女仔),但其實健康根本先係最緊要,希望bb冇事

大宅

試下中環陳創斌醫生,同姑娘講你case,求下佢,可能會早到少少比你

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:我已經第一時間打其他私家約期照,但間間最

大宅

引用:如早期有流啡,好大機會係bb飲左d血落肚,

原帖由 clair2012 於 14-06-20 發表
如早期有流啡,好大機會係bb飲左d血落肚,我個時都係咁,唔使太擔心
我5weeks試过流啡,医話咁早唔关事

禁止訪問

回覆:siuyu0904 的帖子

首頁

尾頁

跳至