夫婦情感

跳至

首頁
12345...9

尾頁

複式洋房

很長很長的啊.

Update(續)` # 168

男人有小三是對的嗎.?
他們在工作上(夜班)認識.他們因工作而相處,
吵了好多次,他都在耍太極般.
沒有實際答應過,都沒有實際做過些什麼.

這件事發生在我爸身上,

對方一家3口有個仔,8歲.
我家一家4口2個女,20&23歲
因為一個wtsapp, 開始令我起疑心,
內容大概,老公,我醒了. (從此,我兩姊妹就SAVE了這小三的電話)
對方名是個男生名字.
但第2天他下班回來信息已DEL.
他說,人家說SD錯.所以DEL.

另外.電話費爆PLAN過千.他的工作跟本不用通那麼多電話,

因為他們都有FB,但我兩姊妹見到他們在FB信息的內容,
傾得很密,叫大家做老公老婆,什至己有關係.女的說老地方很痛,問我爸痛嗎.
我爸下班會到這小三家睡.直至我們回家.我爸就會在家扮睡.
小三會替我爸買UNDER.
我爸會替小三接她8歲的兒子放學.
當我爸沒有回覆FB信息,這小三又會不停問到底你是否認真,我不想再受傷害等..

我爸就算在家也會長期把電話放在褲袋,也會教無聲無震.

再者.我見過我爸的袋有盒dom.

有天,不是刻意的.我在家沒外出..理應我爸應該下班就回來.
我爸會自己通知我媽已下班回家睡教..事實上他去了那小三家睡.
但我媽知我在家.找爸找不了.所以找我問我爸是否在睡教.
但明明我在家.我爸從沒有回來過....我兩姊妹直接致電小三.
XXX,叫你格黎個男人聽電話,小三真的給了我爸聽........................
之後我爸1小時後回來了....

不是一天的巧合,我爸騙我媽是下班後睡教,但人跟本不在家,到底他在那兒睡.?
不用多說了吧.

我兩姊妹試過跟我爸傾這件事.
他....沒有答應過什麼,也沒有實行過什麼,
他一直在說...(以下都是他說的)
**我做錯D咩.點解講到我好錯禁.
無得簡.無得比較,我都會覺得,是但啦.禁就一世.
但而家有比較點解唔簡個自己一直想要既.
點解我無得簡.我自己都好亂.
一邊就係我努力經營三十年的家(我們一家)
另一邊就係我一直想要既野(小三那邊)
我只係想搵個岩傾既朋友姐.(岩傾既朋友是上床才傾的嗎,,痴線.)
我一路都只係諗到有三個方法
1.)一係簡媽,但對自己唔公平,
2.)一係簡個女人,但對你地(我兩姊妹&媽)唔公平,
3.)一係照舊,唔同媽離婚.但繼續同個小三,但對你地(我兩姊妹&媽)唔公平.
就算真係同你媽離左婚.我就唔會理你地(我兩姊妹)咩.
我答佢.(到時你仲係我牙爸咩)
我爸說..禁係你地(我兩姊妹)問題.
**
我兩姊姊曾經給他時間解決.
過了一排.依舊的.他又說{感覺就係感覺}
我們問過爸.你覺得自己無錯,那我們去問一下姑媽們.到底你這樣做對不.
是你無面定我們沒面.

沒有這件事之前,
曾經我會以爸爸的為先. 我們一家會因為他的一句說話改變原定的計劃,也願意.
我很痛心.
怎麼我有一個這樣的爸.是什麼大偉論,{點解我無得簡,感覺就係感覺}
我快要結婚他才搞D禁既野. 有天我哭著對他說.我會生BB,(因為我知佢好鐘意BB),BB會給他湊.他早排也和媽媽爭著誰負責湊BB,是開心的.兩老也願意為我的BB照顧,我媽爸都很想不用上班只湊BB,因為我爸食煙,快到50歲了,我知道,其實時間不多.所以都不介意他餘生弄孫為樂.

到底媽媽是否知道但扮唔知,
到底我們應否向姑媽們說,
到底我們要如何做,

各位JM們..除了說我爸媽兩夫妻的事.我做細既唔應該理之外....
男人有小三對嗎...
我不能接受自己老豆是這樣的,什至我不能原諒他

男爵府

小三老公去左邊?

水晶宮

2020勳章 2018復活節勳章

回覆:有無人可以教我, 男人有小三是對嗎.

出面個女人係吾係單親?

複式洋房

HTLT 發表於 14-6-20 16:50
小三老公去左邊?
小三老公在.他們也沒有離婚.

複式洋房

losttoa 發表於 14-6-20 16:50
出面個女人係吾係單親?
不是啊.他們一家三口好齊整.但個小三好ENJOY同我爸的關係

Hikouki  贊成樓下,現今道德和婚姻觀念已變  發表於 14-6-20 17:43
pochario  而家好多咁嘅case,d人道德觀唔同晒  發表於 14-6-20 17:06

伯爵府

回覆:有無人可以教我, 男人有小三是對嗎.?

你媽知不知有小三存在?

芭芭拉

複式洋房

媽咪面 發表於 14-6-20 16:55
你媽知不知有小三存在?
我覺得媽可能知道,但大家都一齊左30年.所以唔想搞禁多野.扮唔知掛...唉

babykarlson  Yes, Picture 說得對,呢件事對你都傷害咁深,何況你媽媽?!!  發表於 14-6-26 16:31
picture  外面的女亼你不必找不須理,她只是路人!  發表於 14-6-20 23:45
picture  咁你放下吧!只要你媽開心,接受,就給媽留尊嚴,别揭穿!  發表於 14-6-20 23:43

男爵府

Sorry, 你爸爸和小三都好賤!

伯爵府

比起自己c6出面有女人更心痛。。c6可以離婚。。但父母。。
真的不想傷害媽媽,最希望媽媽真的不知道,因爲身為女兒如何啓齒?

我會吳同阿媽講,但我會去找那個女人。找她傾, 找她分析。。。

萬一個女人吾自動離開,我會要求爸爸所有財物歸媽媽名下。如果他依然想要我們2姐妹做他的女兒。否則,紙包五住火,阿媽公開知道個日,就係我登報脫離父女關係個日。

tsoi520  個女人就算係自己老公個小三都唔到你去管,何況係老哣個小三,聽你講先傻,你邊位呀?  發表於 14-6-21 11:14
ada_fung  咪傻啦, 自己阿爸都講唔掂; 一個3唔識7既女人, 點會聽自己講吖。  發表於 14-6-20 17:14
pochario  冇得分析,佢有為人著想唔會做d咁嘢,到時仲可能係佢爸面前扮受害者,佢地呢d係真愛,大晒,反對嘅都係唔明白佢地嘅愛  發表於 14-6-20 17:09

複式洋房

複式洋房

HTLT 發表於 14-6-20 16:59
Sorry, 你爸爸和小三都好賤!
對.我爸自己都親口講過.話好ENJOY 同佢禁岩傾同埋呢個關係..但兩個自己都有家庭,都仲可以做D 禁既野出泥.仲要話自己無錯.

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章

叫你爸爸唔好講到自己好委屈..

你同佢講, 你要幾十歲人先搵到 "真愛" 你冇錯,
你去面對你既 "真愛" 都冇錯..
但唔該你解決左你身邊原有既關係先!
既然你講到咁 "真愛" , 你同小三都應該要解決左身邊既事先好去一齊!

咩叫離婚唔捨得你地, 離左婚就唔係你仔女嗎?
何況都已經咁大個!

你同佢講, 你唔解決, 我幫你處理!
我一定會話比媽咪知,
我唔講即係一路幫緊你!
但係最冇錯個個係我媽媽!

講真啦, 如你爸真係同小三講, 大家放棄所有一齊,
個小三一定唔肯啦, 佢個仔先8歲,
我覺得佢唔會為左你爸爸而放棄個家囉..

就算最後最真係放棄, 咁咪由得佢囉!
最起馬你唔洗睇唔過眼, 而又對媽媽公平先啦!

如你比晒機會你爸爸, 佢都要拖,
我一定會大義滅親!

tiffany811  想共存,你爸爸好衰  發表於 14-6-21 02:49
niyniy    發表於 14-6-20 23:41
Freedomfish  認同,佢兩個根本大家都吾想放棄個家.想共存  發表於 14-6-20 21:23
Lovelovebear  同意  發表於 14-6-20 17:59
幼稚    發表於 14-6-20 17:48
我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

大宅

引用:Quote:losttoa+發表於+14-6-20+16:50+出面

原帖由 yanw1023 於 14-06-20 發表
不是啊.他們一家三口好齊整.但個小三好ENJOY同我爸的關係
其實你想你爸點?有無考慮同你媽咪傾?

水晶宮

引用:Quote:losttoa 發表於 14-6-20 16:50 出面

你兩姊妹有冇考慮同個小三出來傾下?試下叫佢放手

amber-darling  千祈唔可以揾個女人  發表於 14-6-21 17:18

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章

樓主唔好心軟, 你瞞下瞞下, 變埋幫凶,
最後你媽媽知道一定好痛心架!!

你同媽媽都係女人, 要企係女人既角度唸!
男人多多藉口, 講到好似好偉大為左頭家..

但基於佢係你爸爸, 如果勸左都要堅持自己冇錯..
講真, 你真係要為你媽媽唸下..
你媽媽有機會會好傷心, 但你地都大晒, 更何況比在我, 我唔會想下世對住個日日陪人訓, 咁不忠既人..
或者其實你媽媽想離好耐, 但驚你地唔開心呢..
或者其實離左, 你媽媽可以真正搵個錫佢既人呢..

niyniy    發表於 14-6-20 23:42
我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

水晶宮

引用:Quote:原帖由 yanw1023 於 14-06-20 發表不

原帖由 KY34D 於 14-06-20 發表
其實你想你爸點?有無考慮同你媽咪傾?
如果樓主媽咪早知扮吾知選擇左忍,但樓主主動篤爆,我驚伯母無彎轉喎

ada_fung  同意  發表於 14-6-20 17:23

複式洋房

jackiemei 發表於 14-6-20 16:59
比起自己c6出面有女人更心痛。。c6可以離婚。。但父母。。
真的不想傷害媽媽,最希望媽媽真的不知道,因爲 ...
我一向好proud of 我爸這30年沒有小三.....
對啊..正正是因為父母,第一下我知道,我哭壞了.我不憧怎樣處理.我只知道因為媽媽高血壓,不要讓媽媽知道,如果我們解決到,一切就行了...但.............不是吧.
如果爸爸有人性.我兩姊妹跟他傾的時候他可以改,而我兩姊妹可以扮沒事.
我兩姊妹都很想很想找個女人,先打電話給個女人,,,,但爸為阻止我地這樣做.
我爸處處圍保護著個女人,話我地打比佢唔公平.
又話.如果我地打比個女人,會令佢地2個有更加多既話題.

係乜野解釋.

ada_fung  咪傻啦, 自己阿爸都講唔掂; 一個3唔識7既女人, 點會聽自己講吖。

最重要既係阿媽既感覺同將來。
宜家可以做既係保障左你媽既經濟先, 迫你阿爸將財產一半比你阿媽   發表於 14-6-20 17:20
ada_fung  咪傻啦, 自己阿爸都講唔掂; 一個3唔識7既女人, 點會聽自己講吖。

最重要既係阿媽既感覺同將來。
宜家可以做既係保障左你媽既經濟先, 迫你阿爸將財產一半比你阿媽   發表於 14-6-20 17:19

珍珠宮

2020勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

樓主如果係咁你呀媽唔出聲你做細管唔到 但我自己會對媽好d 唔會理個老豆佢已經作出選擇。佢要個賤女人

珍珠宮

2020勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:jackiemei 發表於 14-6-20 16:59 比

我一向好proud of 我爸這30年沒有小三.....
對啊..正正是因為父母,第一下我知道,我哭壞了.我不憧怎樣處理. ...
偃都選擇左個女人就咪鬼再理佢 顧好你呀媽 驚佢頂唔緊

大宅

你爸大條道理,就算同姑媽講都無用,因為佢覺得自己無錯。

試下係小三/小三老公落手,. 奇怪,有8歲仔,即係知媽咪帶第二個男人,唔會唔同自己老豆講?

小三會唔會唔係完整家庭?

我怕你媽其實知,扮唔知,唔想理

首頁
12345...9

尾頁

跳至