在職全職

跳至

首頁

尾頁

別墅

我個BB仲有一星期就5個月大, 坐完月揾EE湊無幾耐就支氣管炎入院個幾星期, 之後爸爸就辭工湊, 旦阿仔出院一星期又因感染副流感再入院, 今次仲嚴重, 副流感引起支氣管炎和肺炎, 住左差唔多二星期醫院. 出院之後到宜加都慢慢復原緊. 剛剛聖公會聖多馬育嬰園打黎話9月有位, 其實宜加好似好難決擇, 育嬰園 定爸爸湊? 爸爸就一定想返工, 旦如果入育嬰園, 甘聖公會聖多馬育嬰園好唔好? 係唔係入園一定會成日病? 有無其他家長既BB都係7,8個月入育嬰園? 可唔可以俾D意見我, 多謝!!

禁止訪問

回覆:聖公會聖多馬育嬰園好嗎

伯爵府

引用:我個BB仲有一星期就5個月大, 坐完月揾EE湊

原帖由 慧威喂 於 14-06-20 發表
我個BB仲有一星期就5個月大, 坐完月揾EE湊無幾耐就支氣管炎入院個幾星期, 之後爸爸就辭工湊, 旦阿仔出院一 ...
其實,小朋友本身多病痛,真心吾建議入讀。因為,育嬰院係習體生活,所以要預發燒傷风多。我仔11個月大,最少一個月睇2次醫生,未包括只食家中藥水。但,我係單親無人幫手湊,所以,無選擇之下,社工轉介。發燒要2小時內湊返回家,退左燒先會收。37.2度已經會收電話要接。

禁止訪問

別墅

回覆 smallying1122 的帖子

上年8,9月剛剛有左就排啦

禁止訪問

回覆:慧威喂 的帖子

別墅

回覆:smallying1122 的帖子

會讀呀,俾左留位費啦

公爵府

我個仔讀緊, 間野無問題既, 但如果發燒係唔俾返學, 100.4 度一定彈走, 你要請假湊佢, 第二日都唔俾返, 即係一發燒至少你要請兩日假, 同埋初期會成日病, 傷風感冒, 肺炎, 手足口, 包羅萬象, 病菌困獸鬥
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

大宅

引用:我個BB仲有一星期就5個月大, 坐完月揾EE湊

原帖由 慧威喂 於 14-06-20 發表
我個BB仲有一星期就5個月大, 坐完月揾EE湊無幾耐就支氣管炎入院個幾星期, 之後爸爸就辭工湊, 旦阿仔出院一 ...
我個女讀緊, 佢5個月開始返, 係9個月大開始會病。入得托兒就預咗早d會病, 其實上幼稚園都會病, 係遲病定早病。

學校係會餵藥, 你可以同學校溝通下先。

別墅

多謝二位意見

首頁

尾頁

跳至