自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

上星期二晚我用中銀存鈔機入錢,點知入咗幾分鐘都一直聽到好似jam紙咁嘅聲,之後就話存款錯誤,出番一張交易0張嘅通知書俾我
我即刻打電話上hotline,登記哂資料並講明我啲錢係翌日去旅行atm用嘅,佢都話會remark我嘅情況…
點知我旅程八日一直都收唔到錢…一返到香港就見中銀留咗幾次留言俾我,話要核對存款額…

我打咗一個鐘hotline,終於有人聽…
得到嘅答覆係:銀行點算嘅數同你講嘅數少1500,如果你認同並接受少1500,就可以立即退款…
唔係就要等營運部再check

我分咗兩次,唔同日子喺hsbc㩒錢,又冇拎單…又有人俾我嘅錢加埋…
今舖真係口同鼻拗~

你地有冇試過咁啊~

伯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

回覆:有冇人試過中銀存款機被食錢?

我未試過,應該最後都可以退返畀你但要攪一輪囉。btw你自己存幾多錢一定要心中有數喎,如果自己唔知存幾錢,銀行又話交易成功(但係數少咗張)你咪好唔抵。

伯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

唔好意思頭先我無睇清楚,最緊要你知存幾錢啫,你唔使提供証據,就算你提供喺第二度提幾多錢,你都唔一定係入晒咁多錢落去架嘛。佢地有數得計同埋有cctv嘛。

大宅

佢地就係話check咗,比我入嘅數少咗1500

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:佢地就係話check咗,比我入嘅數少咗1500

原帖由 samanyan 於 14-06-20 發表
佢地就係話check咗,比我入嘅數少咗1500
內部係好黑暗,真係口同鼻坳,你拎得段部分$都已經要偷笑

水晶宮

try and ask 金管局

大宅

引用:Quote:原帖由+samanyan+於+14-06-20+發表佢

原帖由 susi1024169 於 14-06-20 發表
內部係好黑暗,真係口同鼻坳,你拎得段部分$都已經要偷笑

唔係嘛,我仲拍哂心口話銀行唔會食我嗰啲嘅,要食都食大數啦

子爵府

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

口同鼻拗

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+susi1024169+於+14-06-20+發

原帖由 samanyan 於 14-06-20 發表
唔係嘛,我仲拍哂心口話銀行唔會食我嗰啲嘅,要食都食大數啦

...
要明白唔係銀行食,係check數果d員工食

男爵府

我試過中銀食佐1萬就死機即同職員講,但他們的面口愛理不理的,話check到就入番落我戶口,好彩全數冇事

首頁

尾頁

跳至