時政擂台

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

子爵府

引用://點評Carelesswhisper 對於班死撐嘅朋友

原帖由 MyFairLady2014 於 14-06-21 發表
//點評
\" 假扮示威者混入當中,還刻意扇動更激行為,挑動示威者情绪,目的引起混亂\"

無證無據既野你就信到十足十? 你如何理性?

MyFairLady2014  冇證冇據?OMG!你視而不見,冇野值得再同你啲咁嘅人(如果還配當的話)講  發表於 14-6-21 12:44

子爵府

引用://點評Carelesswhisper 對於班死撐嘅朋友

原帖由 MyFairLady2014 於 14-06-21 發表
//點評
仲有上傳攻擊立法會攻略嗰個呢? 梁家傑先生 點樣為佢開脫? 事實上又係點?
http://www.youtube.com/watch?v=xYYP5kamvfI&sns=em

禁止訪問

回覆:示威區2少年疑藏開山刀被帶署

禁止訪問

子爵府

//點評
警方回應你咪一樣當睇唔到。

人身攻擊 只代表你根本毫無理據

上星期衝擊立法會事件中,有示威者聲稱當晚有便衣警員煽動群眾衝擊立法會,警務處處長曾偉雄嚴正指出,有關指控並無任何事實根據,「事實上有關人士除了在上星期不斷反覆指控之外,亦無提出任何佐證,亦無向警方正式作出申訴,包括報案和投訴,令警方難以跟進。」他強調,這些指控是非常嚴重,他希望有關人士能提供一切資料查清真相。

曾偉雄同時表示,電子媒體全程直播事件,事實即時在公眾眼前完全展現,不明白為何會有此指控。

對於有被捕人士聲稱被帶上警車後被毆打,曾偉雄表示,這是一個嚴重的指控,當日有關人士未有向值日官申訴,而值日官亦沒有見到有關人士有任何傷勢,他呼籲有關人士盡快與警方聯絡提供資料。至於警車是否有需要打開警車窗簾,曾偉雄說,需要照顧被捕人士的私隱,有時當事人未必肯戴頭套,故有安裝窗簾的必要。

有新聞片段拍到有便衣警員在立法會外無配戴委任證,當被問到是否違反警察通例時,曾偉雄回應說,當時已出現衝擊立法會的情況,警方職責是防止和偵查罪案,配戴委任證是視乎執行職務時的情況。

曾偉雄又歡迎立法會新的保安安排,認為有助防止受衝擊,警方今日會確保有足夠人手,處理可能出現的情況,強調警方不會容忍任何暴力行為,會即時執法。

http://www.speakout.hk/index.php/2013-11-04-09-33-03/2013-12-21-07-12-13/2943-2014-06-20-05-20-21

MyFairLady2014  你只懂選擇性拿“愛國傳媒”嘅報導來看除得你  發表於 14-6-21 13:03

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

selinako^^ 發表於 14-6-21 11:44
我見識小, 用開山刀整單車, 第一次聽

作為一個單車愛好者
有螺絲批係身準備維修係好合理

把刀...
係用黎刨腳皮用既

天朗氣清

男爵府

MyFairLady2014 發表於 14-6-21 12:17
//點評
那你是否認為該2個少年帶利器是正確, 對嗎?
明知2個少年是不對的, 但你竟然覺得正確???

若果警方不去理會這2個少年, 若有事發生後, 你們又說警方無能; 現在警方理會, 你又話佢不對! 想武力用填壓, 即係神又係你, 鬼又係你啦! 那你認為警方應怎樣做? 不理? 等到有人出事, 才理?

講真, 我真係想佢2個少年插死人的, 若果真的這樣, 可能才會醒悟究竟佢哋做緊D埋嘢!
還有, 我真係好想大陸立即收回自由行, 即以後內地人不要來香港! 香港不要再靠大陸, 大陸D水不要給香港, 香港最多靠雨水, 更不要輸入電給香港, 還有香港人不要到大陸, 活雞不要來香港, 香港最多食貴雞啦! 所有大陸投資在香港的公司全部撤走, 我真好想大陸行這條路, 既然香港咁多人都唔喜歡大陸, 就不要靠佢哋, 甚至我哋穿的衣服, 鞋, 手提電話都係大陸做, 不要再買了, 香港人自己做持首, 即可能係梁家傑, 全部菲傭可以成為香港人等政策! , 實行香港自己顧自己! 到時睇下到香港死先, 或中共死先?

上述係我的意見!

大宅

睇佢咁多回覆,佢咪又係識得話人 理解能力不足
有能力GE人就唔會上黎BK同我地開戰啦
咁叻叻,去大學做教授寫論文囉,到底你GE偉論一定有好多人欣賞

佢眼中覺得香港警察係公安,咪由得佢囉
牛皮燈籠,點都晒氣
就比佢繼續中二扮英雄落去啦

男爵府

今朝飲ing茶,鄰座兩位紋身戴玉珠頸鍊嘅大叔話咁细個实係俾差佬屈,我有位補習社學生4年級唔想做功課,用刀行阿媽,行唔到自己行自己,9歲炸。

大宅

lauslau 發表於 14-6-21 16:16
今朝飲ing茶,鄰座兩位紋身戴玉珠頸鍊嘅大叔話咁细個实係俾差佬屈,我有位補習社學生4年級唔想做功課,用刀 ...
9歲咁細個識呢d野?!
題外:icon係starry sky wo 我都有玩過

公爵府

熱血勳章 hashtag影視迷勳章

haruhi0221 發表於 14-6-20 20:15
反對新界東北計劃示威晚上七時半前結束

商業電台商業電台 – 31分前
嘩! 搜出開山刀、螺絲批、氣罐及鐵鎚......無言!

男爵府

米大驚小怪啦,又吾係拎AK-47!
[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

大宅

AK-47...你唔好話拎火箭炮?

我少見世面未真正見過黑X會打架,所以對於有人拎咁多武器出街有D驚訝

別墅

佢地兩個人帶咁多武器去做乜...
都傻傻地....

別墅

另外...琴日我見到侯志強帶住一班著黑衫既小朋友

首頁

尾頁

跳至