樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

報紙日日話蝕讓,去問有無盤,agent 話想有都難,有key既一日內走,好多人都比報紙呃晒唔敢買,點知愈來愈貴,最後2行眼淚

子爵府

引用:報紙日日話蝕讓,去問有無盤,agent+話想有

原帖由 aggieyuen 於 14-06-20 發表
報紙日日話蝕讓,去問有無盤,agent 話想有都難,有key既一日內走,好多人都比報紙呃晒唔敢買,點知愈來愈 ...
頭五個月無咩郁,呢個零月開始升

大宅

2020勳章

如果早兩個月有睇樓, 應該知道上車盤買少見少, 自住應該要入市, 所以我雖然兩年前錯過左無買, 5月份決定入市. 1個月估價己升20萬.

子爵府

引用:如果早兩個月有睇樓,+應該知道上車盤買少見

原帖由 tommy_baby 於 14-06-20 發表
如果早兩個月有睇樓, 應該知道上車盤買少見少, 自住應該要入市, 所以我雖然兩年前錯過左無買, 5月份決定入 ...
請問樓價大約是多少的樓?是否細價樓?(細價呢排好似升得好多)

大宅

2020勳章

350 to 400

子爵府

引用:350+to+400

原帖由 tommy_baby 於 14-06-20 發表
350 to 400
Thanks ..即係一個月升左5%以上。

大宅

回覆:究竟宜家係升市定跌市?

其實我係3月都買左,當日都係有自住需要,今個月再買多層細價收租,自住果間已經升左20萬,收租果間仲未知,不過實地行1行包大家知道宜家400萬樓下搶得好癲

大宅

回覆:vickling 的帖子

請問呢個是什麼Apps?? Thx!

大宅

2m幾既樓,1個月銀行估多13%, 但成個屋苑無咩成交

大宅

回覆:aggieyuen 的帖子

有價冇巿。大單位銀行最多借420。細單位易上車先交投多番

禁止訪問

子爵府

引用:請問呢個是什麼Apps??+Thx! +

原帖由 kat2010 於 14-06-21 發表
請問呢個是什麼Apps?? Thx!
渣打的樓app

珍珠宮

呢個幾月開始睇上車樓, 有匙盤近乎零, 一有即搶, 同一時間3-4組人睇, 下午睇樓還價, 傍晚agent 通知已賣咗.........

同一個屋苑, 每星期升五至十萬, 追到氣咳都追唔到個價, 所以你話而家升市定跌市.......

珍珠宮

引用:但香港區好難找到2xx! 350-400 的樓!面積

原帖由 卓玲BB 於 14-06-21 發表
但香港區好難找到2xx! 350-400 的樓!面積得200零尺太細!大家覺得香港區係咪最保值及最好租?

...
我睇過美孚, 四小, 側魚涌一帶, 以純住及校網計, 都係覺得港島好d.......

首頁

尾頁

跳至