想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我去開何永超診所睇,但佢地迫左我睇張醫生。睇左佢幾個cycle,覺得佢無乜經驗同埋比唔到方向病人,好似係要病人自己做主導咁,令我有點不信任他。但姑娘話在何醫生診所裡我只能睇張醫生,唔可以轉醫生。

黎緊今個cycle我想試iui。請問iui同ivf成唔成功同醫生手勢或經驗有冇關呢?定係其實只要用到何醫生個lab,其實醫生都只係按程序做,唔會分別太大呢?

我心中曾想轉睇杜醫生,但又心大心細驚兩頭唔到岸。。。。

男爵府

引用:我去開何永超診所睇,但佢地迫左我睇張醫生

原帖由 pkjanel 於 14-06-20 發表
我去開何永超診所睇,但佢地迫左我睇張醫生。睇左佢幾個cycle,覺得佢無乜經驗同埋比唔到方向病人,好似係 ...
同醫生經驗,手勢和運氣有關,私人診所俾錢出黎點解唔俾揀醫生,如果對個醫生無信心,又唔俾轉醫生,去第二間診揾其他醫生。話晒ivf都唔平

子爵府

2020勳章

回覆:醫生經驗同iui-ivf成功機會

agree, u paid for what u want, i paid for dr\'s experience and judgement

男爵府

引用:我去開何永超診所睇,但佢地迫左我睇張醫生

原帖由 pkjanel 於 14-06-20 發表
我去開何永超診所睇,但佢地迫左我睇張醫生。睇左佢幾個cycle,覺得佢無乜經驗同埋比唔到方向病人,好似係 ...
大拿拿10幾萬ivf唔俾轉醫生??
淨係打針每日幾多份量,打幾多日,幾時谷得最多卵,可以抽卵,邊日放胎,胎放得位靚唔靚,用邊隻安胎葯,全部睇醫生經驗,
再配合個胚胎專家同個人身體情況

大宅

回覆:醫生經驗同iui/ivf成功機會

多謝各位回覆。咁若是iui呢?無經驗醫生Iui會唔會好大影響?

複式洋房

回覆:pkjanel 的帖子

你好,我之前搵蔡醫生睇iui, 佢同何永超同一診所及Lab, 我睇了2次後就轉咗Dr.Alexander Doo,Dr.Doo 非常好有計劃,你會知道佢做咩,我現在非常放心,等待7月做ivf

大宅

Alga 發表於 14-6-23 12:13
你好,我之前搵蔡醫生睇iui, 佢同何永超同一診所及Lab, 我睇了2次後就轉咗Dr.Alexander Doo,Dr.Doo 非常好 ...

請問幾錢做IUI,我都想試下如果唔係太貴的話....Tks

複式洋房

回覆:floflofloching 的帖子

要2萬3左右

大宅

引用:你好,我之前搵蔡醫生睇iui,+佢同何永超同

原帖由 Alga 於 14-06-23 發表
你好,我之前搵蔡醫生睇iui, 佢同何永超同一診所及Lab, 我睇了2次後就轉咗Dr.Alexander Doo,Dr.Doo 非常好 ...
我都係7月Dr. Doo做呀!你有冇點準備呀?

大宅

我都係睇杜醫生, 我覺得都ok呀, 星期四就放雪胎了

複式洋房

回覆:cobobon 的帖子

我都無咩準備,因為我做iui做到麻木了,我希望到時打針嘅時候卵泡反應好,可以有7粒或以上仲要20mm大就最好,今個cycle我總數5粒有4粒超細,只有1粒22mm, 所以Dr .Doo.話唔好浪費金錢做ivf,迫住做iui. 我現在聽天由命。

複式洋房

回覆:PPYW 的帖子

原來大家都系Dr.Doo嘅 fans,你上次抽咗幾多隻蛋?

大宅

回覆 Alga 的帖子

我抽咗26粒, 不過最後可以雪嘅剩返6粒, 我第一次做, 希望成功啦, 你都加油呀

複式洋房

回覆:wanmm323 的帖子

對的,讚成。開始時我都揾何永超睇,但個姑娘話何e生唔接新証,迫咗我去蔡柏霖,點知佢真系無經驗,當時姑娘又唔比轉e生,激到我死所以轉睇Dr.Doo. 我令原比錢比一個我信同有經驗嘅e生。

複式洋房

你抽之前,有無食避孕藥來清走舊卵泡大約食2星期然後做打針谷卵泡?

大宅

回覆 Alga 的帖子

無食避孕药呀,不過我由1月開始睇杜醫生就開始食q10&dhea,都係杜醫生開嘅, 一路食到5月中就抽蛋,我就另外有睇中醫同埋針灸

複式洋房

你睇邊個中醫?

複式洋房

你睇邊個中醫?

複式洋房

你睇邊個中醫?

複式洋房

你睇邊個中醫?

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
ivf Q & A ... 2 3 4 5 6 .. 257