跳至

首頁

尾頁

大宅

各位JM 我妹妹7月尾生啦,好多野未買,因佢老公完全唔識,奶奶係上一代既人唔會講究,

想問以下有冇澳洲品牌好用?
因為我地係香港用開既牌子澳洲買貴d

例如:
洗奶樽清潔液
洗衣液,柔順劑
沖涼液,bodylotion

thx all

公爵府

回覆:raytem 的帖子

奶樽精潔液,外国唔兴,我系baby kingdom 見过,系pigeon 嘅。你可以上網search 下先,佢地都可能有洗衣同柔順。

shower n lotion, Coles or Woolworths, Big W, Toysrus 等都有。

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

公爵府

哎呀,以为你问边度買添,原来你系问牌子。

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm

大宅

回覆:Mrs.Kangaroo 的帖子

我係2樣都想知呀! 唔該晒Mrs. Kangaroo!

我係hk阿妹係澳洲佢問我要買d咩! 我又知澳洲有冇所以請教各jm

大宅

回覆:澳洲邊度買bb用品齊全?

Chemist warehouse 好平。你上佢個網研究下,有好多牌子都有. 你研究完都搵唔到可以考慮GAIA, 全天然。我都打算試哩隻。

洗奶樽液 baby bunting 網有。
另外baby warehouse 都有好多bb 野。
仲有Glenhuntly baby carriages 都有好多bb野。

你上哩幾個網格下價啦。因為某d野某一個網會平d。
最好哩2星期買左去,因為financial year sale. 你住邊?如果係Brisbane 而家做緊bb expo!

大宅

引用:Chemist warehouse 好平。你上佢個網研究下

原帖由 candyaust 於 14-06-21 發表
Chemist warehouse 好平。你上佢個網研究下,有好多牌子都有. 你研究完都搵唔到可以考慮GAIA, 全天然。我都 ...
thx

大宅

Candyaust 想問多樣野呀! fair廿同唔同hk咁可以買齊晒bb野?
另外想問我妹會餵人奶,咁要唔要預備定奶粉怕真係無奶,咁邊隻好?

大宅

引用:Candyaust+想問多樣野呀!+fair廿同唔同hk

原帖由 raytem 於 14-06-22 發表
Candyaust 想問多樣野呀! fair廿同唔同hk咁可以買齊晒bb野?
另外想問我妹會餵人奶,咁要唔要預備定奶粉 ...
你個妹住邊度?每個state 都有不同bb店,我幫你check 下。Brisbane expo 最後今日。其他state要幫你查。
奶粉- 我都打算餵人奶,要唔要買定都真係個人決定, 你可以上人奶板睇其他人意見。我自己會買定一觀,我未決定買邊隻。sorry.

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Candyaust+想問多樣野呀!+fair廿同唔同hk

另外想問我妹會餵人奶,咁要唔要預備定奶粉 ...
如果餵人奶醫院係唔會有得補粉,所以出院先買都唔遲!。奶粉最多人買係karicare同s26呢兩個牌子

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

大宅

回覆:candyaust 的帖子

我妹住 Victoria ,佢話你講既fair要揸2日車先到

大宅

引用:Quote:原帖由 raytem 於 14-06-22 發表Cand

原帖由 goosema 於 14-06-22 發表
如果餵人奶醫院係唔會有得補粉,所以出院先買都唔遲!。奶粉最多人買係karicare同s26呢兩個牌子

...
thx goosema

goosema  唔客氣啦~  發表於 14-6-22 16:02

大宅

引用:我妹住+Victoria+,佢話你講既fair要揸2日

我妹住 Victoria ,佢話你講既fair要揸2日車先到
你妹係咪住city? 可以上我講個幾個網訂野。

公爵府

其實系你妹request 你問?定糸你offer幫忙?你妹做得人亞媽,好多嘢佢会自己search。

我當年生大仔時,我家姐主动系hk过黎幫我,我從来冇要求过的,但都appreciate 嘅,但佢系咁迫我接受佢个套,唔跟又黑面,又昵样,又果样,后来反晒面。

生仔系开心事,唔希望你地好似我地咁。

大宅

引用:其實系你妹request 你問?定糸你offer幫忙

原帖由 Mrs.Kangaroo 於 14-06-23 發表
其實系你妹request 你問?定糸你offer幫忙?你妹做得人亞媽,好多嘢佢会自己search。

我當年生大仔時,我 ...
係佢咩都唔識係咁問我地 ,而我地又幫唔到手所以係度救助,放心,我地唔會鬧交架!
佢知我係度幫佢問,我都教佢開左個account係度問野

大宅

引用:Quote:原帖由 raytem 於 14-06-22 發表我妹

原帖由 candyaust 於 14-06-23 發表
你妹係咪住city? 可以上我講個幾個網訂野。
佢星期日去左你講個間shop入晒貨啦!thx

大宅

其實仲有個問題,我妹會係政府醫院生,咁走佬袋係咪跟香港政府醫院咁執呢? 因我妹英文唔太好佢都有search過但都唔太明

大宅

引用:Quote:原帖由+candyaust+於+14-06-23+發表

原帖由 raytem 於 14-06-23 發表
佢星期日去左你講個間shop入晒貨啦!thx
咁快手!去左邊間?佢有冇度價架?

大宅

引用:其實仲有個問題,我妹會係政府醫院生,咁走

其實仲有個問題,我妹會係政府醫院生,咁走佬袋係咪跟香港政府醫院咁執呢? 因我妹英文唔太好佢都有search ...
我自己都未研究未撿啊,sorry.
醫院應該有俾本小書話要你帶d咩架bor?

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:其實仲有個問題,我妹會係政府醫院生,咁走

其實仲有個問題,我妹會係政府醫院生,咁走佬袋係咪跟香港政府醫院咁執呢? 因我妹英文唔太好佢都有search ...
我記得就要帶自己衫、bb衫,紙巾一盒、2包產婦有m巾,大概係咁

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

大宅

引用:Quote:原帖由 raytem 於 14-06-23 發表佢星

原帖由 candyaust 於 14-06-23 發表
咁快手!去左邊間?佢有冇度價架?
佢唔係住city 係車路士個邊,同埋佢話係c字頭間藥房買架,佢話最平喎

首頁

尾頁

跳至