夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔知你地信唔信心靈相通呢?
同c6而家仲係long distance,頭先拿起電話sms佢問佢餓唔餓(OT中),我打完sd出去果一刻就收到佢sms話肚餓,好多時候我地都會同時sd同一樣野俾對方,又或者,講緊上一句話,對方已經知道下一句要講d咩..朋友話,因為我地仲係熱戀期間,所以先會咁,但係我覺得,有d野,唔會因為一齊的時間長短而改變lor,你呢話呢?

天瑜  不是你c6, 是有婦之夫才是。  發表於 14-7-10 14:43

禁止訪問

引用:唔知你地信唔信心靈相通呢

珍珠宮

2020勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:幸福就係咁簡單--心靈相通

都有嫁 我地一個眼神就知道對方想點 有時拿起電話佢就打黎了

小音    發表於 14-6-21 01:08
msvivian    發表於 14-6-20 20:08

禁止訪問

引用:唔知你地信唔信心靈相通呢?同c6而家仲係lon

大宅

回覆 smartslink 的帖子

佢唔係香港人...未結婚..我地一起一年左右~...

男爵府

回覆:msvivian 的帖子

6年啦,而家都仲會咁。
我深信只要心入面有對方,就一直會係咁。

msvivian  嗯嗯,我都相信~  發表於 14-6-20 23:25
msvivian  嗯嗯,我都相信~  發表於 14-6-20 23:24

大宅

我同我老公都好經常會發生呢個情況,好多時一拎起電話想打比佢,點知電話已經響起我地由拍拖到結婚一樣好有默契

msvivian  我地都係呀~~~  發表於 14-6-21 00:14

別墅

回覆:msvivian 的帖子

間唔中都會

公爵府

試過呀,其實又係好小事,但嗰刻sweet爆

msvivian  知足常樂嘛  發表於 14-6-21 02:51

大宅

我同c6就係因為若干嘅心靈相通事件,就更確認 we ard made

msvivian  我地都係咁認為  發表於 14-6-21 02:52
msvivian  我地抖係咁認為  發表於 14-6-21 02:51

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

禁止訪問

引用:回覆 smartslink 的帖子佢唔係香港人...未

禁止訪問

子爵府

畀面勳章

我bf係外國,好多時都係佢岩岩放低野,我就會搵佢,佢有問我係咪裝左gps係佢身度

btw,樓上個位唔需要係人地傷口灑鹽,樓主已唔開心,根據出post時間,我相信樓主都係出左呢個post,先知個件事

msvivian  多謝你地  發表於 14-7-10 15:53

男爵府

引用:我bf係外國,好多時都係佢岩岩放低野,我就

原帖由 ava_va 於 14-07-10 發表
我bf係外國,好多時都係佢岩岩放低野,我就會搵佢,佢有問我係咪裝左gps係佢身度

btw,樓上個位唔 ...
都唔明呢度啲人做乜,係要咬住人唔放

msvivian  多謝你地  發表於 14-7-10 15:53

大宅

回覆 天瑜 的帖子

點解你硬係要咬住人唔放...你講到滿口仁義道德,但點解你連少少愉隱之心都冇

大宅

樓主...我支持你架

禁止訪問

回覆:Katycheung1111 的帖子

大宅

回覆 天瑜 的帖子

要心平,不能这也不满那也不满,十全十美的事难找,十全十美的人难寻;要心明,不能这也看不起那也看不惯,人贵有自知之明,人一定要正确认识自己;要心宽,不能这也想不开那也想不开,人在困难时要想得开,迎难而上想办法战胜困难;要心善,不能这也不问那也不问,人要学会关心他人,尊重别人就是尊重自己;要心正,不能这也想要那也想要,人要克服私心杂念,不该得到的东西就不想不要。

以上係你POST出來....十全十美的人难寻,要心宽

你咁樣打得出來同樓主講野証明你自己都做唔到以上你所講既

大宅

回覆 天瑜 的帖子

你既然知道十全十美的事难找,十全十美的人难寻...咁即係話個個人都會做錯事....咁你既然知道又何必執著

首頁

尾頁

跳至