想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我5月底小產,5/6照到仲有胎組織未排清,
即日醫生同我塞藥. 噚日再去威爾斯覆診,
但醫生就係驗尿就話ok, 連照都冇照就話應該排清.
我再三問醫生係咪confirm, 醫生只係話冇再流啡就已經係ok.
有冇小產過嘅JM 試過係咁?亦或我去私家照下好D?
好擔心

別墅

回覆:驗尿是否能確實胎組織已排出????

我6月6日自然流,但吾止血,入急症,6月6照陰超話吾清,跟住塞藥,回家等再排,排左一舊,拎返威院,姑娘話5係組織,係粒藥。咁我就驚啦,因為出院比我個期是6月26,點等咁耐?於是自己睇仁安,再照,醫生話淨少少,再食一星期收子宮藥,之後再覆診就清晒啦。所以……都是去私家照照穩陣d。

男爵府

曾經試過6week時出血入院,第二日就排左塊組織攞埋去驗,臨出院前都有再照陰超睇下排清未,當時醫生話算係排清才出院,不過四,五日後個肚仍有扯住痛,於是再去私家照多次,因為驚排唔清會發炎,要check清楚才安心。

別墅

回覆:littleskyblue 的帖子

咁私家照話清晒未?

男爵府

私家都話清晒,無積水或發炎,不過我在公院都有覆診,隔左幾星期後再驗尿check HCG,要陰性才close case.

大宅

回覆 littleskyblue 的帖子

我想問下去到私家醫院睇普通門診or產科?因為我都驚未清晒有影響

大宅

仁安睇哪個醫生?

別墅

回覆:jackydaisy1110 的帖子

吳醫生

子爵府

引用:私家都話清晒,無積水或發炎,不過我在公院

原帖由 littleskyblue 於 14-06-21 發表
私家都話清晒,無積水或發炎,不過我在公院都有覆診,隔左幾星期後再驗尿check HCG,要陰性才close case. ...
幾時先驗尿?

首頁

尾頁

跳至