親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

我8月頭去新加坡加新山,一行有7大1小 (7歲)暫定行程就咁

DAY 1
0655 到新加坡 機場買電話卡
去CHINA TOWN食亞坤早餐, 唱錢同埋去天X買門票
去USS
黃昏 回VIVOCITY晚餐 返酒店

DAY 2
早上行Singapore river, marina bay, 消防博物館, 娘惹博物館
約1500到Marina bay sand check in + 游水
黃昏去Singapore flyer, 睇wonder full light and water show
晚餐 Raffle place 老巴剎
返Marina bay sand

DAY 3 (新山)
0800 出發到LEGOLAND
黃昏到Grand Bayview Seafood Restaurant
去Lotus Desaru Beach Resort

DAY 4 (新山)
Join Desaru Fruit Farm Tour
下午返Resort玩沙灘同水上活動

DAY 5
回到新加坡Sentosa
玩Luge & Skyride
去海事博物館加颱風劇場
行Chinatown, 食Maxwell 天天海南雞飯
行Little india
返V hotel

DAY 6
去Wild Wild Wet玩水上樂園
之後去東區榴槤街, 無招牌海鮮, 買Bengawang solo

DAY 7
早機返香港

想問新山既交通應怎樣安排?德士/包車/租車比較化算?
Singapore flyer 去Legoland既shuttle可只購單程嗎?

歡迎對以上行程俾D意見
仲有冇D好值得去既地方miss左?
thanks!

大宅

回覆:8月去新加坡行程求教

七個大人係咪有老人家?行程好趕⋯

別墅

冇老人家, 7-4x歲 XD

男爵府

去新山包車去啦!都吾算貴。
見你當日甘早到,其實可以在機場直接包車去新山,係新山玩2日回星加坡好過,一來吾使另一日早起身出發。

子爵府

2020勳章

引用:去新山包車去啦!都吾算貴。見你當日甘早到

原帖由 情若真 於 14-06-21 發表
去新山包車去啦!都吾算貴。
見你當日甘早到,其實可以在機場直接包車去新山,係新山玩2日回星加坡好過,一 ...
Hello!請問新山有乜行程,請指教!😊☺😊☺

男爵府

引用:Quote:原帖由 情若真 於 14-06-21 發表去新

原帖由 PINK2007 於 14-06-21 發表
Hello!請問新山有乜行程,請指教!😊☺😊☺
新山可入legoland 玩,legoland有兩part, 1邊水世界,1邊陸地。可以住lego酒店或KSL(出面) 晚上可以行新山夜市

別墅

回覆 情若真 的帖子

因為有個朋友day2先到 所有想等埋一齊去新山安全啲但新山有冇邊間包車推介?
我quote過delight traxxxx要成七百幾坡子

男爵府

認識瑞士牛牛第二回

趕到不得了...特別係 DAY 2 & 5......
LEGOLAND 水 : 如有小朋友 , 起碼玩半日...

別墅

nt20326 發表於 14-6-21 10:21
回覆 情若真 的帖子

因為有個朋友day2先到 所有想等埋一齊去新山安全啲但新山有冇邊間包車推介?
我都是8月頭出發, 6大3小, 第一日landing 由機埸直入新山, 包11人
車收SGD100

別墅

回覆 PandaTam123 的帖子

你book邊間?可否pm我資料 =)

別墅

nt20326 發表於 14-6-21 11:37
回覆 PandaTam123 的帖子

你book邊間?可否pm我資料 =)

我book亞Shun, check pm

男爵府

老巴剎裝修,8月先開但唔記得係頭中尾?
隔離成條街食沙嗲得一檔炒粉麵飯無咩款揀,宵夜去好了,dinner齋食沙嗲唔夠飽。

別墅

回覆 LIME_BABY 的帖子

真係唔該哂你 好彩你講我知咁我要再搵下去邊度食野好

別墅

回覆 sososu 的帖子

有冇建議我應該點改個行程好?

男爵府

在china town的行程就全部都安排集中一天,sentosa又集中一曰,不要浪費時間同車費。第一天,不要太多行程,因為太早机,大家很勞累。阿坤亦有很多分店,不一定要到china town吃才可以。出發前要大概知道怎去目的地,不然有老有嫩會辛苦揾路

男爵府

回覆 nt20326 的帖子

看來 day 2 係十個「趕」

另外,8月9日係新加坡國慶,會有步操,建議儘量使用公共交通,少搭的士為妙。
http://www.ndp.org.sg/paradeceremony.php
世俗艱難,相互體諒就好

首頁

尾頁

跳至