論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

今日炒左個工人,呢排應該會積極搵工,大家小心唔好中招!Mel**da Bit*ga Marq*ez,28歲。前一排屋企有少少裝修工程做緊,全家搬左去service apartment度,佢留響屋企,竟然俾人見到佢帶左個巴基斯坦佬上我屋企留左一個鐘!事後看更都證實左。當時佢呃看更話系我地既司機上去攞野,同我又解釋話系佢cousin。
其他惡行多不勝數,如時時刻刻玩電話,隨時WhatsApp度都見到佢online,叫佢唔準用電話佢仲block埋我驚我見到佢last online既時間。呢排周圍溝仔,一時又有印度仔約佢食飯,一時又半夜三更同人玩視頻仲要著曬低胸衫(我另一個工人話我知),試過兩次放假飲到wing wing地先返來。極其污糟,俾我捉到就咁用手攞steam完既奶嘴砌奶樽,帶我個仔系街度poo poo就咁擺佢坐落去塊廁所板度,連抹都唔抹下。。。。
今日終於踢左佢走,安樂曬。

侯爵府

BK Milk勳章

垃圾一件

珊瑚宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

laurababy 發表於 14-6-21 00:15
今日炒左個工人,呢排應該會積極搵工,大家小心唔好中招!Mel**da Bit*ga Marq*ez,28歲。前一排屋企有少少 ...
你不如換過你張主人床. 佢帶得佬來, 你又不在家, 唔通佢在佢自己張床咩, 你張床大D舒服D.

別墅

回覆:lily-of-valley 的帖子

我屋企裝修緊,訓唔到。佢帶左佬上天台書房度,我諗我會掉左天台張梳化。

珊瑚宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

laurababy 發表於 14-6-21 00:28
我屋企裝修緊,訓唔到。佢帶左佬上天台書房度,我諗我會掉左天台張梳化。

...

廿幾年前, 我hotel同事, 返shift. 有一日, 佢無照shift時間, 返屋企, 用key開門. 時間下午2點幾, 老公在office, 女返小學. 應得個工人. 但屋唔見個工人, 入到自己房, 個工人同個黑佬係佢張床度大戰, 大戰到Mamm返來都唔知. 心臟弱D都激死. 即炒工人, 連張床都掉埋換過

佢平時話佢工人好乾淨, 自動波同佢換床單

大宅

回覆:lily-of-valley 的帖子

別墅

回覆:終於送左個瘟神出門口

今日竟然收到財務公司追數信。。。頂,原來瘟神走左都仲有手尾要執。

大宅

畀面勳章

引用:今日竟然收到財務公司追數信。。。頂,原來

原帖由 laurababy 於 14-06-28 發表
今日竟然收到財務公司追數信。。。頂,原來瘟神走左都仲有手尾要執。

...
打去嗰間財仔度話,“已抄“就唔會再寄信嚟或上門追數,或同agent講聲就一定無下文!

別墅

回覆:bchan928 的帖子

聽日會打去架啦。不過佢上個禮拜走左之後好似一路無返過去agent果度,又block左我地既電話,而家張機票都唔知點通知佢。我諗緊寫封信去入境處睇下可唔可以black list左佢,費事佢再遺害人間。

首頁

尾頁

跳至