夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

第一次發帖,因為諗唔明⋯

之前有左二個月,因為BB無左心跳所以上星期去左醫院送左BB⋯期待已久嘅第一胎,做左個幾月媽媽,一時間由天堂跌落地獄。

依個幾星期,除左心好痛,身都好痛,因為我驚做手術會影響我再生BB所以我㨂左塞藥,不過我做左不幸嗰個,雖然組織總算排清,但就痛足幾日就排到⋯其間痛到流眼水痛到叫,諗起覺得好似發左一場夢。

無左BB,我天真以為我老公會生性d⋯事業上佢係一個幾出色嘅人,不過番到屋企就完全相反⋯由我出醫院起依個幾星期佢都照舊好似平時咁約d朋友出黎打波飲酒,咁多日都係買過一次KFC比我食,其餘嘅我靠雪櫃嘅存貨同屋企人嘅飯餸過活⋯

就好似今個星期咁,星期一佢同同事飮完酒我煮飯比佢食。星期二本來籃球比賽我發脾氣先佢無去打,後尾對方no show。星期三同朋友飲酒,星期四又打籃球,今日同大學同學gathering 加飲野,星期三至五嘅節目都係我出院之後約。叫佢早d番啦,佢就話四點啦…(平時天光先番)。

依個幾星期長期一個人喺屋企,又唔想屋企人擔心,又無咩朋友知我有左⋯老公又唔番屋企,真係好唔開心!平時都睇得好開,今次唔得喇…

大宅

回覆:Tamtao 的帖子

加油!要養好自己嘅身體,我諗生BB呢件事你要從新再想清楚,免得第時BB出世後要你自己獨力照顧仲要照顧埋個老公

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:小產了⋯老公仍照舊去玩⋯

你有無同佢傾過個問題?你想佢陪你
小產好傷身 你要好似坐月咁坐呀 唔好周圍去休息多點
順便諗下你未來既生活點過 未生到小朋友佢已經爛玩到咁 如果真係有小朋友我驚得你一個人照顧仲多問題
要同佢傾下佢爛玩既問題 如你仲想一齊的話

藍藍mami  x3  發表於 14-6-23 05:03
rachel_ching  X2  發表於 14-6-22 22:15

別墅

回覆:Maggie96088506 的帖子

照顧老公就一早預左架喇⋯6299都走左,99走時我應承過佢睇住個老公。雖然我都要番工,不過做家務嗰d我都慣左,係無諗過依幾晚我日日喊,老公都走左去玩唔喺身邊⋯

catcatmak  唔好喊啦,好好養好身子,喊好傷身嫁,尤其宜家身子虛弱。  發表於 14-6-26 12:30

大宅

引用:第一次發帖,因為諗唔明⋯之前有左二個月,

原帖由 Tamtao 於 14-06-21 發表
第一次發帖,因為諗唔明⋯

之前有左二個月,因為BB無左心跳所以上星期去左醫院送左BB⋯期待已久嘅第一胎, ...
會唔會你老公都因為BB走咗嘅事而好唔開心,怕見到你唔知點安慰你咁?就唯有麻醉自己?

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:照顧老公就一早預左架喇⋯6299都走左,99走

原帖由 Tamtao 於 14-06-21 發表
照顧老公就一早預左架喇⋯6299都走左,99走時我應承過佢睇住個老公。雖然我都要番工,不過做家務嗰d我都慣 ...
咁你願意受就無計 照顧老公唔係問題 但老婆需要佢時都唔係身邊真係ok? 點解唔試下同佢傾個問題?

複式洋房

回覆 Tamtao 的帖子

所有事情等你先養好身體再講,你老公咁樣,你地仲可以一齊?

rachel_ching  X2  發表於 14-6-22 22:17

別墅

佢本質唔壞丫,老實同佢講你身心舒服需要佢倍,有時你唔講佢真係唔會知你想佢買野你食的。 祝好

rachel_ching  X2  發表於 14-6-22 22:17

別墅

引用:你有無同佢傾過個問題?你想佢陪你小產好傷

原帖由 小豬澄 於 14-06-21 發表
你有無同佢傾過個問題?你想佢陪你
小產好傷身 你要好似坐月咁坐呀 唔好周圍去休息多點
順便諗下你未來既生 ...
我有同佢傾過依個問題,啱啱都傾過⋯佢話佢已經好鍚我,好似聽日都陪我食lunch啦,問我點解都唔滿足⋯

仲有佢今晚約左人八點半,佢話佢六點半放工番黎,叫我煮定飯佢食,我同佢講我唔煮飯,一來佢來回都差不多二個鐘邊有時間食,二來我都唔想落街買餸煮飯洗碗攪咁多野⋯佢就小我話今日都試過抽時間陪我,係我話唔駛之嘛⋯

我同佢講極都唔明,我想佢唔好永遠約唒朋友先,之後有d \"la\"位先番屋企,而且依一個月我身心上都好需要人照顧。而佢覺得佢已經好好,佢d朋友個個有女朋友都出黎玩架啦。佢仲話小B咁細,點解要唔開心⋯

藍藍mami  心智還很幼稚, 有排未到做人爸爸 x2  發表於 14-6-23 05:04
rachel_ching  Cheap.men  發表於 14-6-22 22:18
lovesasabb  點解佢講嘅嘢好似局外人,好似小產唔關佢事咁嘅?你要堅強d,搵朋友傾訴  發表於 14-6-22 05:05
lovesasabb  點解佢講嘅嘢好似局外人,好似小產唔關佢事咁嘅?你要堅強d,搵朋友傾訴  發表於 14-6-22 05:05
CheungMichelle  心智還很幼稚, 有排未到做人爸爸的層次。  發表於 14-6-21 21:24
KIKI678  表面扮關心,實質 玩少陣都唔得。  發表於 14-6-21 02:55

別墅

引用:Quote:原帖由+Tamtao+於+14-06-21+發表第一

原帖由 suesue.victor 於 14-06-21 發表
會唔會你老公都因為BB走咗嘅事而好唔開心,怕見到你唔知點安慰你咁?就唯有麻醉自己?

...
唔會呀,佢話BBs (I have twin)咁細,有問題先走,反問我點解要傷心

rachel_ching    發表於 14-6-22 22:19
lovesasabb  我想問佢之前知道你有咗時有咩反應?有好開心嗎?  發表於 14-6-22 05:07
KIKI678  無同理心!  發表於 14-6-21 02:56

別墅

我覺得可以先了解清楚, 但係如果發現真係有外遇的話, 就真係要諗下啦. 係唔係真係可以過世?

別墅

引用:回覆+Tamtao+的帖子所有事情等你先養好身體

原帖由 bryan143 於 14-06-21 發表
回覆 Tamtao 的帖子

所有事情等你先養好身體再講,你老公咁樣,你地仲可以一齊? ...
以前我都覺得就算結左婚都大家有自由,雖然我多數都留喺屋企,不過佢去玩唔太離譜我都小出聲,不過係今次都咁,我真係好灰心

別墅

你都出下街,搵下朋友啦,你再係咁我怕你會抑鬱呀

別墅

引用:佢本質唔壞丫,老實同佢講你身心舒服需要佢

原帖由 manwesley 於 14-06-21 發表
佢本質唔壞丫,老實同佢講你身心舒服需要佢倍,有時你唔講佢真係唔會知你想佢買野你食的。 祝好

...
講過啦,不過每日訓醒又好似失億咁
而且佢都唔得閒,叫我買外賣攪掂兩餐佢

00_00  其實佢好似一點都唔在乎你感受!定係佢食慣外賣覺得對身體無問題!小產同生完無分別!一樣要調理  發表於 14-6-29 21:37
KIKI678  擺明睬樓主都傻,唔玩就笨!  發表於 14-6-21 02:52

別墅

引用:我覺得可以先了解清楚,+但係如果發現真係有

原帖由 Manager_Samuel 於 14-06-21 發表
我覺得可以先了解清楚, 但係如果發現真係有外遇的話, 就真係要諗下啦. 係唔係真係可以過世? ...
外遇我相信佢無,因為佢次次都一大班人,有時會send相比我睇

別墅

引用:你都出下街,搵下朋友啦,你再係咁我怕你會

原帖由 其恩 於 14-06-21 發表
你都出下街,搵下朋友啦,你再係咁我怕你會抑鬱呀
我會出架喇⋯因為好快要番工,希望心情會好d啦!thanks!!

rachel_ching  Add oil  發表於 14-6-22 22:20
wcpcelia  好好加油  發表於 14-6-21 08:38

子爵府

其實,乜你真係覺得呢個男人愛你咩?我覺得佢只係當你工人,連朋友都不如... JM,要愛惜自己呀...

珍珠宮

介意講你年紀大約幾多嗎?
老實講,個個把尺都唔同,你話佢平時玩到天光,叫佢早返就話4點,佢節目多到係需要精神同體力去玩,雖然你都話自己係接受佢咁樣,不過我作為一個旁觀者,覺得你老公過緊單身嘅生活。而又同時享受嘅婚姻生活嘅權利。
冇左bb唔代表佢勁傷心先係好老公,但就真係暫時未睇到你寫佢對婚姻生活嘅義務。
你好好休息,調理好身體要緊,暫時都唔好諗太多,等好番先再算吧,保重。

00_00  Agree!同分開住無分別!如果經常一個人  發表於 14-6-29 21:39
Superman-GF  Well said  發表於 14-6-23 02:05
rachel_ching  Agree  發表於 14-6-22 22:21
mickeyellen  但就真係暫時未睇到你寫佢對婚姻生活嘅義務<<講得好好  發表於 14-6-22 21:11
Munchkin.K  I agree  發表於 14-6-22 00:30

別墅

引用:其實,乜你真係覺得呢個男人愛你咩?我覺得

原帖由 evacatcat 於 14-06-21 發表
其實,乜你真係覺得呢個男人愛你咩?我覺得佢只係當你工人,連朋友都不如... JM,要愛惜自己呀...

...
我依家就係諗住依個問題⋯

有時佢又對我幾好咁甜言蜜語,不過一講到去玩佢就無情講,試過我大肚嗰時成日作嘔又暈,夜晚又訓得好差,凌晨我喊住打比佢叫佢可唔可以早d番佢都發我脾氣

我屋企人叫我搬走冷靜下,話佢今次太過份。我知我扮無事就真係可以一路無事,係我未忍心⋯

yani8322  佢咁既性格,你生左bb佢都唔會改
我勸你都係唔好再諗生小朋友住,攪掂左個老公先,唔係第時,你要湊小朋友,邊度都無得去,佢就夜夜笙歌,到時更加慘   發表於 14-6-27 00:24
LoveyCathy  認真講,唔覺得你老公對你有幾好...佢似乎享受單身多D  發表於 14-6-25 10:10
藍藍mami  對我幾好咁= 甜言蜜語?  可能你同你c6 需要重新調整下自己想要咩生活,生左個小朋友重多問題,呢個可能係個機會俾你地諗真d  發表於 14-6-23 05:07
rachel_ching  唔好忍你c6  發表於 14-6-22 22:22
lovesasabb  如果今次忍佢,佢唔會知道自己錯,而且你忍得幾次?唔開心只有自己  發表於 14-6-22 05:09
bibileung20  唔覺有理過個老婆囉  發表於 14-6-21 21:18
KIKI678  究竟佢有幾顧及您感受呢 ?  發表於 14-6-21 02:53

別墅

引用:介意講你年紀大約幾多嗎?老實講,個個把尺

原帖由 fupigpig 於 14-06-21 發表
介意講你年紀大約幾多嗎?
老實講,個個把尺都唔同,你話佢平時玩到天光,叫佢早返就話4點,佢節目多到係需 ...
我地都三十以上架喇,講真我就真係無咩精力

我唔知係咪因為佢大部分朋友都未結婚,所以佢仲用番佢d朋友做standard。

多謝你!我喺依度都睇左好多養生方法,唔開心都唔會作賤身體!

首頁
12345...6

尾頁

跳至