嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我b面上本身有一達干裂既野。本身林住查凡士林/o羅立英會自己散。
但過了2-3個月都無好轉還大達左。又紅又起粒粒。
睇普通診所同法國醫院皮膚專科。診所開左隻愛妥麗。查了只退紅和粒粒,但好干。
再去法國關左隻1%既膏。剛查的時候又再發紅。多查幾天變回干。
後來上網查藥膏名。才知道是濕疹藥膏,因為兩名醫生都沒明確話我知系咩。只系關藥膏比我。
爬文知道濕疹要查保濕cream.買左支舒特膚比b查。查了兩日干裂既地方開始好轉,停了藥,只查cream.
現在查不多一個月了,個達野仲有小小干。但有個‘白印‘同好多好細既粒粒,
請問濕疹好返後會這樣嗎?白印系‘拉‘嗎,粒粒會退嗎??
還有早星期個咀4周都起紅印和細粒粒,鞋的。我又查了1%藥膏。退紅後查cream.
請問咀的應是濕疹嗎的這兩天呀b手爭同腳板摺位又有起細粒粒。但無紅。又系味濕疹?
因為圍置不是跟網上圖片一樣所以好難分。我好快一發可收拾
求有經驗既jm解答我!!!!!!

皮膚沒甘干後。白印同好細既粒粒會消退嗎。唉??

伯爵府

yee221221 發表於 14-6-21 00:38
我b面上本身有一達干裂既野。本身林住查凡士林/o羅立英會自己散。
但過了2-3個月都無好轉還大達左。又紅又 ...

B幾大?口附近的應該是口水癬,勤d搽保濕就唔會有。

另外濕疹皮膚係要keep住保濕,keep得好係可以1歲前斷尾。

另外類固醇搽1星期為1個療程,每日一次,其他時間搽返天然並無藥性的保濕。

另外你指的粒粒有圖嗎?
就咁睇文字唔多知,而熱痱都係1粒粒的,但摸上去的感覺是不鞋手。

複式洋房

回覆:TTPIG 的帖子

補相。。模上吾算太鞋。但查cream會feel到一粒粒

複式洋房

補相。。模上吾算太鞋。但查cream會feel到一粒粒

複式洋房

眼角上。。。。這兩天起了這些。。。
咀上都有d。。。濕疹嗎??

複式洋房

回覆:濕疹好返既皮膚會有一粒粒嗎

有jm知嗎??
剛幫呀b沖完涼。眼角個達紅色野嚴重左。
紅左好多。我幫佢沖涼既水溫吾熱。只用清水咋!

伯爵府

應該係乾燥起粒粒。

清水沖涼會好乾,你試下用淋浴油浸浴。

我由阿B起濕疹後日日都用

複式洋房

Thx.邊到有賣??

emily_money  愛麗她沖涼油  發表於 14-6-27 00:04

禁止訪問

複式洋房

回覆:alicecbb 的帖子

查左成個月都仲未退><會甘耐嫁??
使吾使轉cream..ai cream??

TTPIG  ai cream唔係個個適合,我仔以前試過,搽一次,塊臉變左關公!  發表於 14-6-27 04:40

複式洋房

回覆:yee221221 的帖子

但keep住用舒特膚d粒粒仲系時退時起。
吾查又怕發得仲勁。咀同面。。。

大宅

佢應該係食物或奶敏感!你可問下E生!

大宅

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

yee221221 發表於 14-6-28 01:24
但keep住用舒特膚d粒粒仲系時退時起。
吾查又怕發得仲勁。咀同面。。。
你搽舒特膚邊隻? 濕疹果隻? 定保濕果隻?

禁止訪問

複式洋房

回覆:WingsBobo 的帖子

濕疹專用個隻啊

首頁

尾頁

跳至