婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

-

男爵府

回覆:終於感覺到新抱同自己個囡既分別

唔好咁諗啦,果個係佢個女,佢肉緊好正常既。我有個好99,雖然佢當我女咁錫,但對於佢啲親生女始終都會有分別。自己睇開啲,你有老公錫就夠了。

伯爵府

我只有女,就算有仔,我都會偏心個女.做盡一切保障佢.

複式洋房

z

cici527  咪就係因為佢地都唔想個仔搬開住囉。  發表於 14-6-21 09:59

男爵府

引用:唔好意思打小左,之前一直同老公講好過幾年

原帖由 lovefong 於 14-06-21 發表
唔好意思打小左,之前一直同老公講好過幾年我地搬出去住,但老爺奶奶就唔比我地搬!但佢地就唔想自己個女同 ...
冇得佢唔俾既,最緊要你同你老公決定左,6299冇鎖住你地架嘛。你同你c6有共識就ok

伯爵府

傻豬邊可能搵人地個女同自己比,咁樣同嫁李嘉誠定嫁自己老公個道理一樣,快d草錢搬,理得佢地比唔比

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

好正常喎,點解要個女屈就。

你應該問你自己媽媽點解唔早d勸諫

我同奶奶住,我自己有樓,但我亞爸好驚我搬返自己樓住,佢驚佢對寶貝孫無淡好食(係我亞爸眼中,我奶奶係超級好人,而我係乜都唔識)……
但當年佢結婚佢唔肯同佢媽住架,佢要一家一主,我媽乜都靠自己。

侯爵府

好媽媽勳章

引用:我同老公係因為有bb而結婚,婚後一直同6299

我同老公係因為有bb而結婚,婚後一直同6299+ 老公妹妹(我就叫呀妹啦)一齊住,呀妹男朋友係台灣人,今年同 ...
你既意思係,你希望當初99同你講同一番說話????
“我個仔又冇本事買樓自己住,又冇本事買粒巨鑽比你,你婚後重要同我地成家住,真係慘、、、
咁樣既生活,不如你地吾好結婚嫁,落左個BB,繼續做女既生活,咪重開心!!!”

複式洋房

回覆:我愛Corina 的帖子

-

複式洋房

回覆:ac321 的帖子

其實點解你會咁理解呢?當初一齊住係因為我老公當時剛剛出來做野,佢地亦知道我同老公過幾年會搬,你扭曲曬我既意思真係好無奈囉,仲要叫我去落仔,一早見到你尼個留言真係好唔開心,原來真係有人會教人去落仔

我既意思點解我地依加間屋跟本唔夠住,我兩個小朋友都開始大個,屋企既野就越來越多,老實講如果我仲未生小朋友,一齊住真係無問題,但我真係睇唔過眼佢地咁寵小朋友

大宅

引用:其實點解你會咁理解呢?當初一齊住係因為我

其實點解你會咁理解呢?當初一齊住係因為我老公當時剛剛出來做野,佢地亦知道我同老公過幾年會搬,你扭曲曬 ...
果位jm既意思係你覺得你99同呀妹咁講係因為錫佢
同你無咁講係因為無咁錫你
但你係唔係真係想佢咁同你講,勸你唔好嫁?

大宅

傻既! 更係有分別啦, 唔好為呢D唔開心, 你唔係99生係事實^^

lovefong  多謝你呀,其實我都明尼個道理,只係覺得佢咁同我講無唸我既感受囉,一心唸住忍左幾年,老公又有能力,終於可以搬,有自己既空間,但就係因為6299話住慣左唔比搬,99想一齊住我明,但佢同時就唔想自個女同人地呀媽住   發表於 14-6-21 11:27

大宅

回覆 wongyukyuk888 的帖子

有能力就照搬啦! 你同老公開心就OK!

大宅

melmelyan 發表於 14-6-21 02:32
冇得佢唔俾既,最緊要你同你老公決定左,6299冇鎖住你地架嘛。你同你c6有共識就ok

...

AGREE!

男爵府

畀面勳章

回覆:lovefong 的帖子

唔好咁諗,嫁著台灣99都好慘

親賢能, 遠小人

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

其實點解你會咁理解呢?當初一齊住係因為我老公當時剛剛出來做野,佢地亦知道我同老公過幾年會搬,你扭曲曬 ...
要搬咪搬囉,唔洗佢批准呀

翡翠宮

做阿媽都係希望女嫁得好嘅,唔好同佢計較咁多,計較隻會另自己唔開心

大宅

畀面勳章

佢唔係叫你去落仔,佢想話,你99冇理由叫你落仔,你誤會左喇。

侯爵府

好媽媽勳章

同一樣的結婚條件
叫個女吾好嫁,就係愛護自己既女!(樓主既主題!)
叫個心抱(樓主)吾好結婚,就係哀人哀99!
ok, 咁就支持心抱結婚啦,還收留埋樓主一家幾口係自己屋企迫埋一齊住(樓主話當時自己冇經濟能力租/買屋自住),就係偏心,吾愛心抱!!!

吾通,你99真係要在你結婚時,自己同62,女一家搬走去訓天橋底,成間屋留比你住,先係愛你既99??

做好心抱難,做好99更難!!!

終於感覺到,女係自己生既,同一件事,點都會諗父母既好!!
心抱始終係人地既女,同一件事,點都會諗99既壞!!

侯爵府

好媽媽勳章

引用:唔好意思打小左,之前一直同老公講好過幾年

唔好意思打小左,之前一直同老公講好過幾年我地搬出去住,但老爺奶奶就唔比我地搬!但佢地就唔想自己個女同 ...
你地自己ready就搬啦,跟本吾使理62 99,“通知”62 99一聲就ok.
除非你地搬走,係會直接影響到62 99 既生活(例如:好多心抱吾同62 99住,就吾準老公比家用62 99,又吾準老公返62 99到食飯),咁就先要同99傾好D!

首頁

尾頁

跳至