夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

個老公完全唔識照顧小朋友。頭先個女發燒,佢出左去食宵夜,燒到39就叫佢返黎,諗住叫佢幫下手,點知佢見到個女好似無乜事,轉頭就瞓左。叫佢放返個冰装入雪櫃,又問我放邊,仲要是但放但食物上面,咁骯髒。屋企有兩個小朋友,叫佢病要睇醫生,唔睇又話無事,最後個女都病左。好辛苦呀,係咪我對另一半要求太高?

男爵府

回覆:karmenman 的帖子

唔識可以學,唔想就

rachel_ching  Agree  發表於 14-6-23 13:26
kalonice    發表於 14-6-21 14:55

大宅

回覆:如果早知道老公唔識照顧小朋友,就唔生小朋友

最悲哀係佢唔覺得佢唔識,係我要求高。

男爵府

我老公未結婚前咪又係話鐘意小朋友,生左後發覺佢跟本唔適合做人Daddy,淨係識打唔識教,打仔係唔會就力架好似想打死佢咁

大宅

鍾意=/=識=/=有心

珍珠宮

引用:鍾意=/=識=/=有心

原帖由 cheunghos 於 14-06-21 發表
鍾意=/=識=/=有心
無錯

唔識就學,睇有無心啫

rachel_ching  X2  發表於 14-6-23 13:27

珍珠宮

2020勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

唔識就學 佢似係唔想學

子爵府

個個都唔識架啦,睇佢有無心嘅姐

rachel_ching  Agree  發表於 14-6-23 13:27

別墅

如果佢唔乎合你要求,你自己做哂佢,好多老人家都一腳踢,起碼唔駛嘈

男爵府

引用:個老公完全唔識照顧小朋友。頭先個女發燒,

原帖由 karmenman 於 14-06-21 發表
個老公完全唔識照顧小朋友。頭先個女發燒,佢出左去食宵夜,燒到39就叫佢返黎,諗住叫佢幫下手,點知佢見到 ...
你對佢要求太高啦。肯幫手已經ok啦,因為大家standard 唔同,啊仔生病時的照顧全部我自己做,唔使佢同工人。

水晶宮

我老公都唔識,又懶,當中經歷好多好多吵吵鬧鬧,但我無放棄過,我硬功軟功都出齊,依架train副佢夜晚負責餵奶、換片,我唔得閒時佢陪阿女玩,幫我睇住個女~

不過,我老公個種唔識教就唔係打打鬧鬧,
而係好寵個女,寵到不得了,反而佢成日話我惡~

大宅

我就唔覺呢d叫高要求

好standard野者

所以我成日都話

如果個男朋友平時剩係識返屋企打機 訓覺

要唔要結婚或者生b應該慎重考慮

rachel_ching  X2  發表於 14-6-23 13:29

男爵府

我算好彩,c6基本一放工返屋企,個仔就交嗮比佢。由細到大都係甘,沖奶粉,換屎尿片,陪佢玩,整訓覺。依家個仔五歲都係痴c6多過我。

大宅

以前未有iphone,唔會成日對住個電話,而家一日到黑都玩電話

子爵府

karmenman 發表於 14-6-21 02:08
最悲哀係佢唔覺得佢唔識,係我要求高。
即個問題係佢唔覺得自己有問題啦

伯爵府

引用:個老公完全唔識照顧小朋友。頭先個女發燒,

原帖由 karmenman 於 14-06-21 發表
個老公完全唔識照顧小朋友。頭先個女發燒,佢出左去食宵夜,燒到39就叫佢返黎,諗住叫佢幫下手,點知佢見到 ...
唔識可以學到識, 冇人一生出尼就識照顧人, 我相信妳都唔係一生出尼就識照顧小朋友, 不過佢有冇心學就係另一件事啦!

伯爵府

小朋友發燒好小事, 唔洗緊張.
不過燒超過三日就去睇醫生喇.

首頁

尾頁

跳至
熱門主題