網購天地

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

立爍便攜風扇,好大風。一定要買三檔版,單檔版功率風力較遜。網上另一個熱賣牌子是「共田」,規格價錢風評幾乎一樣,隨便買便好。聞說鴨寮街賣HKD7x,不比淘寶貴。
http://detail.tmall.com/item.htm?id=38854378242

28cm小型風扇,耗電少,放電腦桌底一流。風力強,不比任何一部日本X/拾胃的小型風扇差。我知,因為本想在香港實體店買現貨,沒看上才乖乖回來等淘寶。
http://item.taobao.com/item.htm?id=23993068921

四個5位拖板共20個獨立開關,完全沒有開關失效或閃燈問題。唯插座間隔不足,不能全插英規插頭,適合夾雜香港/大陸電器用。大陸插座換新標準,這種舊規格將漸漸被淘汰,入貨要快。
http://item.taobao.com/item.htm?id=19389462824

333s  我又來學野. 新插板怎樣的?  發表於 14-6-21 08:45

大宅

回覆:消暑風扇+萬能拖板

我買左共田呀,真係好得

子爵府

1號閑人: 外汇牌价再加1.5%手續費,簡化了的公式: 101.5/"港币现汇买入价"

大宅

我係深水埗買共田$72, 唔駛淘啦, 即買即試即用

伯爵府

BK Milk勳章

回覆 imlook 的帖子

樓主,果把白色風扇仔,是否只插濕電就行得?無需乾濕電一齊用?

侯爵府

引用:回覆 imlook 的帖子樓主,果把白色風扇仔,

原帖由 whisky511 於 14-06-21 發表

樓主,果把白色風扇仔,是否只插濕電就行得?無需乾濕電一齊用? ...
白色果把 插濕電叉電 用最普通果種電話頭就叉到 拎出街用跟機果粒鋰電

伯爵府

BK Milk勳章

如果在家用是否不需鯉電池,只插濕電就得,好似一般電電貢?

侯爵府

引用:我係深水埗買共田$72, 唔駛淘啦, 即買即試

原帖由 kittyfrank 於 14-06-21 發表
唔該晒 原來係$72.
我呢啲鄉里 好日唔出城 好耐無去鴨記了. 除非c6要買工具,
放假訓到王朝八晏, 去到ssp行黃金高登多, 再食下野, 無咩時間剩.

侯爵府

引用:回覆 imlook 的帖子如果在家用是否不需鯉電

如果在家用是否不需鯉電池,只插濕電就得,好似一般電電貢? ...
59.9跟機有粒鋰電, 我試過一路叉一路開, ok. 未試過拆走粒電淨用濕電, 今晚翻去試下.
睇第二個po, 有jm話插住濕電只可以開最大風, 無得調低風力.

伯爵府

BK Milk勳章

你今晚幫我試下,因為我唔會出街用,所以想要小d野,價錢可能平d!

子爵府

引用:Quote:原帖由 whisky511 於 14-06-21 發表

原帖由 imlook 於 14-06-21 發表
59.9跟機有粒鋰電, 我試過一路叉一路開, ok. 未試過拆走粒電淨用濕電, 今晚翻去試下.
睇第二個po, 有jm話插 ...
拎走粒電用USB供電,只會出「3」檔低風速。321檔風速係低中高。

侯爵府

引用:Quote:原帖由 imlook 於 14-06-21 發表59.9

原帖由 irhk 於 14-06-21 發表
拎走粒電用USB供電,只會出「3」檔低風速。321檔風速係低中高。
唔該晒

侯爵府

引用:回覆 imlook 的帖子你今晚幫我試下,因為我

你今晚幫我試下,因為我唔會出街用,所以想要小d野,價錢可能平d! ...
irhk解答左喇. 原來粒電唔慳得.
有粒電都好既, 熱起上黎帶埋去坐塔都仲得.

伯爵府

BK Milk勳章

無得算死草添貢全套買喇

子爵府

kittyfrank 發表於 14-6-21 11:35

請問ssp邊度? thanks

子爵府

引用:Quote:kittyfrank 發表於 14-6-21 11:35 我

原帖由 rebornarmy 於 14-06-21 發表
$72邊檔我就無留意,由鴨寮街中間直行,左右兩邊檔口隔幾檔都會見到有賣,我見標價由$75-$88不等。

公爵府

"唯插座間隔不足,不能全插英規插頭. "
意思是不是當插2個英規插頭時, 就會插不到的? 這樣設計上實在有點問題.樓主買的是1.8米?

侯爵府

Yeelim 發表於 14-6-21 19:09
"唯插座間隔不足,不能全插英規插頭. "
意思是不是當插2個英規插頭時, 就會插不到的? 這樣設計上實在有點問 ...

唔可以接連插兩個英規插.
例如第1.3.5格插英規, 第2.4格就要插大陸插.

我見唔係貴好多, 買左3個5米, 1個10米.

大宅

rebornarmy 發表於 14-6-21 15:35
唔好意思, 邊間唔記得了, 因為我周圍貢

首頁

尾頁

跳至