自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

Why???

子爵府

回覆:今日學友社賣旗,可以唔洗買

請提供理據

水晶宮

我細細個時,學友社已經幫我同我D同學仔架啦.
印象中,果時會考,學友社係有好多服務,幫D學生哥搵升學資料,幫佢地一齊分析升學定就業適合D,做左好多幫學生既事架.
雖然咁多年之後,唔知依家係點,
如果樓主有証據,請提出.
如果唔係,唔好抹黑人地喎.

PandaWhite    發表於 14-6-21 17:54
mc_pigpig  方方媽媽,有無諗起"闊太"呀?  發表於 14-6-21 14:52
究竟我是誰  同意  發表於 14-6-21 13:26
ansonapril95  同意,我中五都受惠過  發表於 14-6-21 13:03

水晶宮

cwaichan1 發表於 14-6-21 09:15
我從來只會買保良局,東華,仁濟,童軍既旗,其他我都唔會幫襯。

呢D大機構,有好多有錢佬會比錢.
反而一D中小型的機構,幫到好多市民,但就經費不足.

男爵府

樓主開咗間唱片黑膠店

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:d錢都係俾人用左黎喝喝食食,幫唔到人 +

原帖由 chanchanmichell 於 14-06-21 發表
d錢都係俾人用左黎喝喝食食,幫唔到人

simple is the best~

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

子爵府

最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投 BK Milk勳章 畀面勳章

可唔可以講多D??

珍珠宮

留學位

萬物皆空,因果不空

珍珠宮

當年我成日去學友社自修室温書,佢有好多past paper,當年真係好窮冇錢買,今日賣旗都有支持下,買左枝

樓主,係咪睇左華叔本自傳?其中有講學友社由來

男爵府

回覆 鴨鴨比 的帖子

想當年真係好多人用學友社的自修室。

其實,親什麼又有什麼問題,做到嘢,真係幫到人就可以啦,當年科技無現在咁先進,學友社的放榜熱線和出路指南,真的幫唔少人。記得放榜那段日子,係街都會見好多人手中都有一本出路指南係手。

另外,什麼蛇齋粽又有什麼問題,起碼班公公婆婆開心有食有玩咪得囉。
試問有無人成日陪家中長者去玩吖?

真的好想知樓主的理據是什麼?

公爵府

2018復活節勳章 BK猜猜猜慶中秋

C'est La Vie

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

我又係F5會考日日去學友社自修室架。

子爵府

好媽媽勳章

我女係學友社義工,除左做升學,
仲有放榜,學生求助熱線,
8月仲會去義教,要自費架!
今朝仲有好多人買旗,佢地為學生提供多項服務架!

公爵府

你點證明啲錢用在飲食上?

唔該唔好同我打招呼,不要點評!

男爵府

畀面勳章

vanyau 發表於 14-6-21 10:34
回覆 smiletigger 的帖子

你說得對,學友社主要的服務對象是學生。有關放榜嘅書,講座,熱線等,全是一班 ...
認同

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

指控要有証據才成立

男爵府

畀面勳章

我中學時代都有去學友社,尤其是中五,幫我渡過難關!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

大宅

關吾關張學友事架?

首頁

尾頁

跳至