0-6個月

跳至

首頁

尾頁

男爵府

初生b 唔係應該成日訓架咩? 有時佢明明飲飽但都眼光光 。日頭同夜晚都係咁。。一係就好醒訓周身動。同埋伸懶腰 有時塊面谷到好紅。佢飲奶果時成日有d 雜聲好似老婆婆果d痰聲咁係正常嗎?

複式洋房

回覆:lapinyee 的帖子

我呀b岩岩1個月有時會係甘扭计,不過暫時呢1個月都係1,2次。好似老婆婆甘聲,係因為掃風掃得唔好,同有奶係喉嚨度,可以飲多小小水,因為小bb仲細,大大下器官發展得好就會冇,我呀嫂係甘同我講

大宅

引用:初生b+唔係應該成日訓架咩?+有時佢明明飲

原帖由 lapinyee 於 14-06-21 發表
初生b 唔係應該成日訓架咩? 有時佢明明飲飽但都眼光光 。日頭同夜晚都係咁。。一係就好醒訓周身動。同埋伸 ...
我個B都係甘,唔肯訓床,一訓低就谷

公爵府

回覆:lapinyee 的帖子

一個月寶寶平均每日都要訓20個鐘左右。
申懶腰谷紅塊面都好正常啊

複式洋房

引用:初生b+唔係應該成日訓架咩?+有時佢明明飲

初生b 唔係應該成日訓架咩? 有時佢明明飲飽但都眼光光 。日頭同夜晚都係咁。。一係就好醒訓周身動。同埋伸 ...
我BB廿几日,情況都好似,每日加埋瞓唔夠5丶6個鐘,我都唔知點做好

大宅

引用:初生b 唔係應該成日訓架咩? 有時佢明明飲

水要滿月後先飲少少嘅!我B初生都係眼光光到天光!都係4個月後先多瞓,一覺10個、八個鐘!辛苦吓!好快就ok啦!

公爵府

叻叻勳章

係咁訓架.....

侯爵府

笑得好勳章

會唔會想抱呀

子爵府

回覆:初生b 眼光光

咁細係要瞓多d嘅,氹佢瞓多d 吧

大宅

2020勳章

引用:Quote:原帖由+lapinyee+於+14-06-21+發表初

原帖由 大頭細B 於 14-06-24 發表
水要滿月後先飲少少嘅!我B初生都係眼光光到天光!都係4個月後先多瞓,一覺10個、八個鐘!辛苦吓!好快就ok ...
都希望宝宝4個后可以训多点,多两個礼拜就4個月。出世到现在都训得唔多,但就好精神,我就累死。

男爵府

引用:咁細係要瞓多d嘅,氹佢瞓多d 吧

原帖由 tristyma 於 14-06-24 發表
咁細係要瞓多d嘅,氹佢瞓多d 吧
點氹都唔zzzz。有咩方法

伯爵府

盡量要訓GA

別墅

畀面勳章

我個b都係, 每日瞓8-11個鐘不等. 兩個月去母嬰健康院時有問過姑娘, 只要佢最少有6個鐘, 食得, 玩得, 開心, 加磅ok 就無大問題.

bb 唔瞓只係影響大人作息. 忍耐吓,

我都等緊bb百日之後, 希望佢可以瞓耐啲.

別墅

畀面勳章

我個b都係, 每日瞓8-11個鐘不等. 兩個月去母嬰健康院時有問過姑娘, 只要佢最少有6個鐘, 食得, 玩得, 開心, 加磅ok 就無大問題.

bb 唔瞓只係影響大人作息. 忍耐吓,

我都等緊bb百日之後, 希望佢可以瞓耐啲.

侯爵府

笑得好勳章

會唔會有光佢訓唔到... 有D BB 要成屋黑晒先訓GA

男爵府

引用:Quote:原帖由 lapinyee 於 14-06-21 發表初

原帖由 hydrangea2me 於 14-06-24 發表
我BB廿几日,情況都好似,每日加埋瞓唔夠5丶6個鐘,我都唔知點做好

...
你有無俾奶咀佢咬住訓?我想試下。。因為見佢唔肯訓但又想啜野咁

男爵府

引用:會唔會想抱呀

原帖由 大聲公 於 14-06-24 發表
會唔會想抱呀
一抱佢就搵野啜。但明明先食飽。。如果抱一抱佢就唔肯訓返落床。。我要抱成晚

首頁

尾頁

跳至
熱門主題