自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

子爵府

引用:Quote:原帖由 Gee! 於 14-06-21 發表真心問

原帖由 Jalameno 於 14-06-21 發表
睇下有d 人share 出黎是怎樣表達啦
我就係見有jm只係post 下以前屋企相,根本都冇講咩特野,就要比人單打。唔通下次要鬥屋企細先唔會有事?

jo2901chan  其實我睇唔到有人單打佢?  發表於 14-6-22 13:33

公爵府

引用:真心問。望下人志地d+靚野都幾開心,又當見

原帖由 Gee! 於 14-06-21 發表
真心問。望下人志地d 靚野都幾開心,又當見識下。點解在某d 人角度就係晒命?點解要咁負面嘅?唔係想駡戰, ...
無咩既,唔同角度既睇法啫!

박하 : 300년이 지나도 당신을 기억한다. ; 저하 : 300년이 지나도 당신을 사랑합니다.

公爵府

真心問。望下人志地d 靚野都幾開心,又當見識下。點解在某d 人角度就係晒命?點解要咁負面嘅?唔係想駡戰, ...

박하 : 300년이 지나도 당신을 기억한다. ; 저하 : 300년이 지나도 당신을 사랑합니다.

公爵府

男爵府

Ocean11 發表於 14-6-21 12:15
睇下講果個咩心態啦!觀點與角度姐

之前有個帖係分享大家既梳妝檯, 真係好正!!

其實潮流版都好多分享, d 光勁到要戴定副超先敢入.. 但冇人有hard feeling, 真係好睇人~

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

回覆:點解分享自己好嘢就叫晒命?

因為人類是一種麻煩的動物

My Two Princess

男爵府

畀面勳章

引用:其實你識個朋友耐心你會好清楚知道佢係分享

原帖由 拼命十三妹 於 14-06-21 發表
其實你識個朋友耐心你會好清楚知道佢係分享定哂命

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

因為人類是一種麻煩的動物

VKwan  咁我都是做pigpig算喇  發表於 14-6-21 14:30

子爵府

係分享定係曬,佢自己最清楚。人地話兩句就話人唔抵得就分明係曬啦!

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+Jalameno+於+14-06-21+發表睇

我就係見有jm只係post 下以前屋企相,根本都冇講咩特野,就要比人單打。唔通下次要鬥屋企細先唔會有事?

...
估到啦

大宅

回覆:Gee! 的帖子

人嘅天性!

大宅

回覆:Gee! 的帖子

人嘅天性!

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+Jalameno+於+14-06-21+發表睇

公爵府

引用:我之前都有 post 過... \"分享\" o既定義, \"

原帖由 BossCatCat 於 14-06-21 發表
我之前都有 post 過... "分享" o既定義, "分享" 係大家都有得分....

跟大家"分享"自己的心得, 你朋友會有 ...
我又唔係咁睇,post 高級酒店食物照點解唔可以係分享? 可能有朋友/ jm見到好好味,有興趣,會想知道係邊間,自己去食一轉呢?

買新手袋,無論平貴,都可以post 上來同大家分享,買貴嘢靚嘢,大家可以接觸下,買抵嘢平嘢,大家又可以走去執平嘢

其實資訊係絕對可以分享

侯爵府

羨慕好過妒忌啦

公爵府

引用:Quote:原帖由 Gee! 於 14-06-21 發表我就係

原帖由 Superman-GF 於 14-06-21 發表
唉!你話我吖嘛!

間屋已經係以前住,我都講明係一場夢。又唔係真是自己咁有錢住大屋。
乜水咁無聊單打你我唔知你開咗個舊屋post, 頭先去睇咗,係好正常的分享post。

我都喺上海住過兩年,一個人住1,500呎,在古北區,照你話齋,在上海做expatriate就好似好風光,我返到香港都係屈返喺豆腐膶細屋!

Anyway, 你上海間屋靚過我嗰間好多,我個業主唔俾我郁太多嘢,我又早出晚歸,又要飛,都冇時間同心機佈置。

伯爵府

分享呢兩個字看似好善意,其實已被亂用。

網上三九唔識七分享左會有幾開心...

侯爵府

crystallography 發表於 14-6-21 10:57
因為有d人未必好似你咁既心態想好野分享, 有d人係真係純曬XDDDD
Yes

珍珠宮

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

分享1d大家都買唔到嘅喺自己fb叫分享。例如巨型鑚石,外國超級豪宅。齊大開眼界。自己買左,人地未必afford到個d就有曬命成份

子爵府

引用:分享1d大家都買唔到嘅喺自己fb叫分享。例如

原帖由 imconfusing 於 14-06-21 發表
分享1d大家都買唔到嘅喺自己fb叫分享。例如巨型鑚石,外國超級豪宅。齊大開眼界。自己買左,人地未必afford ...
點解分享可能有人買唔到的就係晒命?其實買唔到咪買唔到囉,有咩需要hard feeling? 抱住買唔到都睇下的心態唔會開心d 咩?

首頁
12345...13

尾頁

跳至