興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

男爵府

回覆:請問電話點share internet 俾 Router用?

好似將 router set 做 repeater, 不過我未試過唔肯定!

男爵府

回覆:請問電話點share internet 俾 Router用?

好似將 router set 做 repeater, 不過我未試過唔肯定!

大宅

熱血勳章 畀面勳章

係可以, 因為我有個朋友試過用router 收wifi再share俾電腦
但好似係要搞好多野........

禁止訪問

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆 tsui2000 的帖子

如樓上說, 你的 router 可以改變設定轉成 AP router, 或者client mode.... 就可以接 手機 wifi.

另外你用 usb 線接上電腦, 手機分享 也可以俾電腦上網.

阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆 tsui2000 的帖子

電話只會 usb , 藍牙...
呢類百多元的 router 已可以.

阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

tsui2000 發表於 14-6-23 10:24
Ching, 我用緊TP-Link W3600, 吾知可吾可以咁set呢?

可吾可以吾用USB, 用lan線駁Router同電腦得吾得架?
TP-link 只找到一個 TL-WDR3600, 係可以做AP.

http://www.tp-link.tw/products/details/?categoryid=2268&model=TL-WDR3600#down

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至