親子旅遊

跳至

首頁
12345...7

尾頁

琥珀宮

5月23日因泰國軍變而改了在6月20日出發。

機場唔多遊客,亦少或冇大陸人,酒店熱誠的招呼,食肆平靚正,昨天午餐食咗意大利茶,2條友食到好精緻都係共港幣$350,1點半仲要包場,係Renaissance Hotel。

今天訂了午餐在四季食日本午餐,今晚去泰國10大食肆Naj食泰菜,早訂了。

泰國好平靜,我住四面神後面,唔見示威亦冇軍人,呢個係最正旅遊泰國時機,過咗又多人番就冇咁好玩。

Sawadeeka!

男爵府

回覆:SandyKL 的帖子

enjoy

Birth   7 Mar
出世  3.04 kg        1個月 4.5 kg
2個月 5.93 kg        3個月 6.73 kg
4個月 7.4 kg          5個月 8.1 kg
6個月 8.57kg

琥珀宮

引用:enjoy

原帖由 Tigerpooh 於 14-06-21 發表
enjoy
謝謝!

大宅

回覆:SandyKL 的帖子

我下星期三出發,希望可以同你一樣。玩得開心啲

琥珀宮

引用:我下星期三出發,希望可以同你一樣。玩得開

原帖由 cherrypig 於 14-06-21 發表
我下星期三出發,希望可以同你一樣。玩得開心啲
一定開心。 遊客唔多,玩得舒服。

琴日去SiamSquare shopping, 人多但唔擠迫。去Siam Paragon超市掃咗成箱貨,俾35Baht專業地裝箱。買得勁開心,買咗好多泰河粉。

不過Wacoal唔平,新款成港幣$270,冇以前咁抵買

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:5月23日因泰國軍變而改了在6月20日出發。機

原帖由 SandyKL 於 14-06-21 發表

機場唔多遊客,亦少或冇大陸人,酒店熱誠的招呼,食肆平靚正,昨 ...
Enjoy

SandyKL  謝謝!  發表於 14-6-21 15:05

大宅

回覆:6月20日出發到曼谷,正到痺!!

哇,我7月9號去唔知多唔多人呢?
有咩必買必食可以推介下丫,第一次去炸!thx

侯爵府

引用:5月23日因泰國軍變而改了在6月20日出發。機

機場唔多遊客,亦少或冇大陸人,酒店熱誠的招呼,食肆平靚正,昨 ...
終於出發左,終於唔洗甘擔心、終於。。。。泰開心!期待我的725

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我上個月尾去都勁少人

公爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

琥珀宮

今晚返酒店逐一回覆,依家睇吓我今晚食咩?係Naj, 泰國10大餐廳之一食泰菜。

920pp  有地址嗎?  發表於 14-6-21 23:22

琥珀宮

雞肉沙爹串。

琥珀宮

冬蔭功與蕹菜。

琥珀宮

軟殼蟹,好味到唔識講。

琥珀宮

咖哩雞。

琥珀宮

食完呢餐美味泰菜,最主要有我愛的生蝦。出發去Asiatique Waterfront夜市。

大宅

引用:Quote:原帖由 cherrypig 於 14-06-21 發表

一定開心。 遊客唔多,玩得舒服。

琴日去SiamSquare shopping, 人多但唔擠迫。去Siam Paragon超市 ...
今次係我第一次到泰國玩,有咩必到,同特別推介?同埋你買左邊間旅遊保險公司呀?謝謝

大宅

引用:食完呢餐美味泰菜,最主要有我愛的生蝦。出

食完呢餐美味泰菜,最主要有我愛的生蝦。出發去Asiatique Waterfront夜市。
見到你啲相,已經未出發先興奮了

琥珀宮

引用:Quote:原帖由 SandyKL 於 14-06-21 發表一

原帖由 cherrypig 於 14-06-21 發表
今次係我第一次到泰國玩,有咩必到,同特別推介?同埋你買左邊間旅遊保險公司呀?謝謝

...
我今晚番到酒店慢慢覆你,依家去梗Asiatique Waterfront夜市場。

首頁
12345...7

尾頁

跳至