心聲留言

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好想搵人傾,好想有人幫下我,唔知點好,呢兩個月都好唔開心,情緒起伏好大,由其我而家懷孕中仲要係初期好辛苦好辛苦,成日冇胃口水都飲唔到兩杯,個人好攰休息唔夠,仲要照顧兩隻小魔怪,細果個由其令我激氣,人地話男仔活潑但我寧願佢唔好咁活潑,成日搞到間屋亂到執唔到,訓訓下比佢倒水係床成身濕晒,今朝又係我一開眼見到周圍都係屎,床被牆我身都有,我崩潰狂喊我唔想要佢想掉左佢,我又諗埋一邊想不如落左bb,黎緊呢個月業主要收樓又要搬,要搵屋執野,黎緊又要產檢大女又要覆診,個細既又咁曳,日日都兩行眼淚,我好攰好攰唔想要佢地

複式洋房

回覆:BREADWING 的帖子

做人就系甘拉,吾使想甘多,比心機看住几個小孩和肚裡BB,将來你會有好日子拉。我都有四個小孩,一樣都系自己做,我以前什么苦我都危過,什之比人提落當時真系生不如死,但系我一樣甘過,如果自己吾帮自己就没有人帮你拉。我依家最小的兒子先系2岁,如果比我仲苦過你你真系好好對自己

珍珠宮

回覆:hangmui7501 的帖子

其實最令我頭痛係我個細仔,真係搞佢唔掂,打又打過鬧又鬧過罰又罰過,我係因為佢而失控,我大女反而好聽話唔會亂搞野,雖然都係會曳但話佢一句就會停,我唔明我已經係屋企最惡果個,個仔一d都唔驚,打佢會喊兩聲但又會重覆做果樣野,今朝個電視比佢成日開開關關搞到壞左,手提電話都比佢掉壞幾部,家居電話都比佢掉左落水壞埋,廁所個摺門,而家成幅比佢扯左落黎,所以冇廁所門,今朝仲係張床屙屎,佢係專登除尿片屙,成牆成張床褥棉被同埋我件衫都係屎,因為我係同佢訓,洗左第4機先洗晒,頭先同我屙尿係d書到

公爵府

回覆:抉擇

你有冇帶過細仔去檢查,會否有過度活躍症

珊瑚宮

2020勳章

BREADWING 發表於 14-6-21 15:12
其實最令我頭痛係我個細仔,真係搞佢唔掂,打又打過鬧又鬧過罰又罰過,我係因為佢而失控,我大女反而好聽話 ...

咁活躍的確難湊 D . 辛苦您了.

過, 如果成間屋您係最惡, 而佢一 D 都唔驚, 會唔會佢聽力有問題, 有無 check 過呢? 因為我大陸有親戚個囡又係咁, 點知 check 左佢聽覺有問題, 要戴助聽器.

珍珠宮

回覆:恩庭寶貝 的帖子

冇檢查過呀,其實我有懷疑過係,佢真係好難搞,我99揍過佢3日唔夠已經話要接收返佢,我阿媽更加話唔揍佢靜係肯揍大女

珍珠宮

回覆:Nancy20090615 的帖子

聽力佢冇問題呀,佢係睇到咖但就控制唔到對手一定要搞野

公爵府

有懷疑就帶佢返健康院睇下,等姑娘幫你檢查

侯爵府

我有第三個時都好擔心, 那時又係個業主話要收樓, 我有左幾個月, 跟著又要揾地方搬, 陣時真覺得一波未停一波又起。第二大的小朋友又將要升小一,擔心吾知會搬去邊度,又吾知有無地方住, 有一個朝早訓起身左坐左喺度係咁喊,吾知点算!!!我是怎樣度過呢, 由於我有信仰, 我就是靠著信仰,讓我過完一關又一關, 在短時間竟揾到一間合心意在左近的租屋住, 跟住親人朋友一個一個知道我有BB後, 無壓力底下去成孕程, 大兩個也為將添新成員而開心,很感恩,神聽禱告,給我預備,讓我一步一步走下去, 除了家人的支持,我就是靠著神去過我的日子。

侯爵府

好媽媽勳章

引用:其實最令我頭痛係我個細仔,真係搞佢唔掂,

原帖由 BREADWING 於 14-06-21 發表
其實最令我頭痛係我個細仔,真係搞佢唔掂,打又打過鬧又鬧過罰又罰過,我係因為佢而失控,我大女反而好聽話 ...
咁既環境,重要生第三個BB...睇見都...

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

專登除尿片屙,成牆成張床褥棉被同埋我件衫都係屎,???幾歲?

男爵府

2020勳章

回覆:BREADWING 的帖子

我諗真係要去檢查下,可能佢有某種因素先會咁引大人注意,對症下藥始終最好,可以先去健康院約見醫生,醫生會寫紙去政府排期,可能語言或其他,先不要想咁複雜。

珍珠宮

回覆:gigi1020 的帖子

佢2歲幾

珍珠宮

回覆:yin-ting 的帖子

我間中都有禱告,有時會訓唔著太多野諗就會同主講,我成日諗捱過左就ok,但係呢段時間唔係咁容易過,負面情緒好多,好想有個地方可以抒發,多謝你提醒我

珍珠宮

回覆:ac321 的帖子

咁你覺得點既環境先好生3個?

首頁

尾頁

跳至