產前產後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

因我可能子宮內有問題……所以醫生話可能要照陰超……但中醫 &朋友話好危險……會導致流產……最好不要做……真的嗎?有jm照完陰超……之後都ok嗎?

大宅

引用:因我可能子宮內有問題……所以醫生話可能要

原帖由 Liukut 於 14-06-21 發表
因我可能子宮內有問題……所以醫生話可能要照陰超……但中醫 &朋友話好危險……會導致流產……最好不要做… ...
試過兩次wor完全無問題 上次做結構阿b坐左係到 照唔到patpat 醫生幫我照陰超

水晶宮

2020勳章

引用:因我可能子宮內有問題……所以醫生話可能要

原帖由 Liukut 於 14-06-21 發表
因我可能子宮內有問題……所以醫生話可能要照陰超……但中醫 &朋友話好危險……會導致流產……最好不要做… ...
照陰超只要你成個人放鬆就冇野,又唔痛,事後亦唔會見紅

大宅

回覆:有jm過了3個月……照過陰超?

我5w時照過陰超,無野喎,好多人都照

大宅

超陰超無問題,我34週想知宮頸長度都照過,醫生會就住,唔會整到bb架啦,你自己放鬆就得

大宅

6wk 個時照過,無事,如果你過3個月個胎穩定應該ok, 醫生會就住

大宅

回覆:Liukut 的帖子

點解個中醫會甘講既,因為咩危險?你醫院檢b鏈都會成個鴨咀夾放入去羅分泌驗,但果啲檢查又唔會有人話有危險,有需要就照呀,跟本唔會導致流產,我自己因為子宮嚴重後屈又day 1照陰超照到12w以上,之後到5個月因為無故出血都有照陰超,佢想睇清楚啲,因為咩事甘我本身有瘤,但bb已經出世無問題,其實醫生做得點會有危險都會照做呢,如果佢覺得有需要你又相信佢就照啦,放心無問題架

複式洋房

回覆:Liukut 的帖子

無事的,我初初幾wk時照過2次都無事。到而家26w後,都照左幾次陰超度宮頸。放心,醫生會就住,只要你放鬆啲就ok

男爵府

多謝各位jm解答……我現在放心……明白了!

大宅

我20,21周照過 因宮縮問題要度長度同宮頸情況

首頁

尾頁

跳至