樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

2020勳章

怎様處理舊居地址信件去新居。

珍珠宮

2020勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:sochan 的帖子

我都即將搬屋,由於新屋嗰邊要裝修,暫時未可入伙,又未完全通知銀行或各大機構改地址等等情況下,我哋會向郵局申請郵寄轉遞服務,郵局會將你舊地址嘅轉遞到你申請的地址處,呢項服務可維持2個月左右!

Gogojuly  我申請咗15個月轉遞  發表於 14-6-21 23:26

大宅

2020勳章

happymama11 發表於 14-6-21 14:51
我都即將搬屋,由於新屋嗰邊要裝修,暫時未可入伙,又未完全通知銀行或各大機構改地址等等情況下,我哋會向 ...

請問在網上可申請嗎?我上郵局網找不到。謝謝

珍珠宮

2020勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:sochan 的帖子

冇呀!要去郵局填form申請~

大宅

2020勳章

happymama11 發表於 14-6-21 16:42
冇呀!要去郵局填form申請~

謝謝

大宅

回覆:搬屋後的信件

請問收費如何?係咪凡親寫我名既都轉寄?

咁新業主既信會點?

珍珠宮

引用:請問收費如何?係咪凡親寫我名既都轉寄?咁

原帖由 happyritamama 於 14-06-25 發表
請問收費如何?係咪凡親寫我名既都轉寄?

咁新業主既信會點?
一般首3個月費用$125,係包括所有家庭成員!

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 happyritamama 於 14-06-25

原帖由 happymama11 於 14-06-25 發表
請問知唔15個月轉寄要幾錢?

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 happyritamama 於 14-06-25

原帖由 happymama11 於 14-06-25 發表
請問知唔15個月轉寄要幾錢?

珍珠宮

回覆:SS0303 的帖子

首三個月$125,之後每年$315

maggie92  加左價… 今年年頭睇過係$100/250  發表於 14-6-27 13:46

男爵府

加左價?以前$100三個月。

大宅

2020勳章

回覆 happymama11 的帖子

謝謝你、申請了

男爵府

回覆:搬屋後的信件

我都用左郵件轉遞成兩年,而家又要再轉多次啦,因我太懶,两年都未改地址

大宅

好媽媽勳章

回覆 yammi212 的帖子

想請教, 收信時間係咪耐咗/遲咗? 佢係一大叠遲幾日一次過派定係正常派信呢?
我剛用呢個服務, 但成個星期一封信都無......以前舊屋2-3日點都有封信....

男爵府

引用:回覆 yammi212 的帖子想請教, 收信時間係咪

原帖由 cacachow 於 14-06-27 發表

想請教, 收信時間係咪耐咗/遲咗? 佢係一大叠遲幾日一次過派定係正常派信呢?
以我所知佢哋係見到你舊信之後會貼上有你新屋地址嘅貼紙,之後再轉過去果區,再由郵差派信,所以會耐少少㗎

男爵府

引用:回覆 yammi212 的帖子想請教, 收信時間係咪

原帖由 cacachow 於 14-06-27 發表

佢地應該會係正常派信,而5係儲埋一叠,只我有時隔日都收到

大宅

好媽媽勳章

Thanks!

珍珠宮

引用:首三個月$125,之後每年$315

原帖由 happymama11 於 14-06-26 發表
首三個月$125,之後每年$315
Thanks

大宅

好媽媽勳章

激死我了!!! 成個星期一封信都無, 地產打來話舊屋新業主, 收到一大叠我們的信. 有無搞錯呀!!!!!! 係咁, 我就唔洗用郵局個SERVICE 啦

首頁

尾頁

跳至